Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staking bij Tielse coatingfabriek van verfmultinational PPG

Staking bij Tielse coatingfabriek van verfmultinational PPG

TIEL (ANP) - Medewerkers van een coatingfabriek van PPG in Tiel zijn begonnen aan een driedaagse staking. Ze schakelen de fabriek, die normaal gesproken 24 uur per dag draait, stapje voor stapje uit. Daarmee hopen ze hun eisen voor een sterkere loonsverhoging kracht bij te zetten, meldt vakbond FNV.

PPG, een wereldwijd actieve verffabrikant met merken als Histor en Sigma, biedt volgens FNV niet genoeg extra loon in de lopende cao-onderhandelingen. De vakbond wil dat de salarissen even hard stijgen als de inflatie en eisen 14,3 procent meer. PPG biedt volgens FNV-bestuurder Erik de Vries 7 procent meer loon.

Het duurt zo'n zestien uur voordat de Tielse fabriek, waar ongeveer vijftig mensen werken, volledig tot stilstand is gebracht. FNV dreigt met meer acties bij andere locaties van PPG in Nederland als het verfconcern niet ingaat op de eisen. In totaal werken duizend mensen in Nederland voor PPG.

Meer uit Financieel

Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

54 minuten geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

1 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

1 uur geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israƫlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

2 uur geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

3 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

3 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiƫle instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

4 uur geleden