Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Stadion Feijenoord heeft mogelijk steun gemeente nodig

Stadion Feijenoord heeft mogelijk steun gemeente nodig

ROTTERDAM (ANP) - De inkomsten van Stadion Feijenoord zijn door het wegvallen van alle voetbalwedstrijden en evenementen vanwege het coronavirus plotsklaps gereduceerd tot nul. Het college van B en W van Rotterdam houdt er daarom rekening mee dat De Kuip voor financiële steun bij de gemeente gaat aankloppen.

In een brief aan de gemeenteraad stelt het college dat Stadion Feijenoord zo veel mogelijk gebruikmaakt van steunmaatregelen van het Rijk om in deze periode het hoofd boven water te houden. "Een verzoek aan de gemeente om te helpen de tijd te overbruggen totdat alles weer in een normaal vaarwater is terechtgekomen, wordt niet uitgesloten", aldus B en W. "Een dergelijk verzoek zullen we serieus beoordelen en overwegen indien het voortbestaan van Stadion Feijenoord NV in het geding is."

Het college stelt wel als voorwaarde dat De Kuip eerst de andere steunmaatregelen volledig moet benutten. Ook moet worden bekeken of het geven van gemeentelijke steun past binnen de regelgeving omtrent staatssteun.

Ook de club Feyenoord maakt zich grote zorgen, schrijft het college. Vele belangrijke inkomsten zijn weggevallen, nu er niet kan worden gevoetbald. "De begroting zal hierdoor omlaag moeten, maar hoe hard de club wordt getroffen laat zich niet voorspellen." Het college gaat er vooralsnog niet vanuit dat de club een beroep op de gemeente gaat doen.

Meer uit Voetbal

Aanhouding Promes leidt tot ophef in Russische sportwereld

MOSKOU (ANP) - De aanhouding van de veroordeelde voetballer Quincy Promes in Dubai veroorzaakt ophef in de Russische sportwereld. Russische media berichtten dat de aanvaller van Spartak Moskou donderdag op het vliegveld werd tegengehouden, toen hij met zijn teamgenoten aan boord wilde gaan van een vlucht naar Sint-Petersburg.

33 minuten geleden
Fluminense wint voor het eerst Zuid-Amerikaanse Supercup

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Braziliaanse voetbalclub Fluminense heeft voor het eerst in de geschiedenis de Recopa Sudamericana gewonnen, de Zuid-Amerikaanse Supercup. De ploeg uit Rio de Janeiro versloeg in de terugwedstrijd in het Maracanã-stadion LDU Quito uit Ecuador met 2-0. Het eerste duel was in een 1-0-zege voor Quito geëindigd.

43 minuten geleden
Athletic Club verslaat Atlético Madrid weer en bereikt bekerfinale

BILBAO (ANP) - Athletic Club heeft zich ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de finale van de Spaanse beker. De voetbalclub uit Bilbao zegevierde met 3-0 na het eerste duel in Madrid al met 1-0 te hebben gewonnen.

10 uur geleden
Bacuna is trots op spel van FC Groningen in De Kuip

GRONINGEN (ANP) - Voor FC Groningen duurde de halve eindstrijd van de KNVB-beker tegen Feyenoord in De Kuip zo'n half uurtje te lang. De nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie kwam verdiend op voorsprong, maar ging onderuit na treffers van Dávid Hancko (62e minuut) en Ondrej Lingr (83e minuut).

10 uur geleden
Feyenoord vreest ernstige knieblessure voor Stengs

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot kon na de zege van Feyenoord op FC Groningen (2-1) in de halve eindstrijd van de KNVB-beker nog geen duidelijkheid geven over de ernst van de knieblessure van Calvin Stengs. "Dat hij pijn heeft, dat is duidelijk", zei hij. "Jullie hebben hem ook zien huilen. Hopelijk was dat ook een beetje van de schrik."

10 uur geleden
Fans Atlético Madrid naar ziekenhuis na confrontatie in Bilbao

BILBAO (ANP) - Fans van Atlético Madrid zijn in Bilbao voor aanvang van de halve finale van de Spaanse beker tegen Athletic Club gewond geraakt door een confrontatie in een bar met aanhangers van de thuisclub. Meerdere Madrileense supporters moesten met letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. Atlético-voorzitter Enrique Cerezo spreekt in gesprek met Movistar Plus+ over "meerdere ernstig gewonden".

11 uur geleden
Hancko helpt Feyenoord met treffer naar bekerfinale

ROTTERDAM (ANP) - Moe maar voldaan wandelde Dávid Hancko na afloop van de halve eindstrijd van de KNVB-beker tussen Feyenoord en FC Groningen (2-1) naar de perskamer van De Kuip. "Het ging zeker niet vanzelf", zei de verdediger. "Ik was in de tweede helft ook best moe, net als enkele ploeggenoten. Maar we zijn blijven strijden, gelukkig met succes. Dit is top."

11 uur geleden