Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staatssecretaris Uslu: teleurstellend dat cultuur dichtblijft

Staatssecretaris Uslu: teleurstellend dat cultuur dichtblijft

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vindt het "teleurstellend" dat de musea, podia en theaters hun deuren gesloten moeten houden. Op Twitter schrijft ze wel blij te zijn dat toneel-, muziek- en danslessen weer mogelijk zijn.

Voor het laatste coronaoverleg had Uslu gezegd zich "hard te willen maken" voor de sector, maar vooralsnog blijft de cultuursector tot ten minste 25 januari dicht. Dan is het volgende beslismoment van het kabinet. Versoepelingen in de cultuur staan dan bovenaan de prioriteitenlijst. Specifiek voor musea trekt de staatssecretaris 3 miljoen euro extra uit. Voor andere culturele instellingen lijkt vooralsnog geen extra geld beschikbaar.

Volgens premier Mark Rutte was het niet mogelijk om ook de cultuursector te openen, omdat de huidige versoepelingen al kunnen leiden tot 80.000 besmettingen per dag. "Ik snap dat ze hier van balen, ik vind het ook verschrikkelijk", aldus de minister-president.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 1 week geleden
Nou dat hard maken is goed gelukt maar niet heus . Als je van te voren weet dat je iets niet waar kan maken moet je je mond houden en niet popie-jopie taal voor de buhne uitslaan . Een week in dienst van het volk en ze gaat al de fout in door onzin te verkondigen

Meer uit Politiek

D66'er hekelt 'afschuwelijke drek' nu ze woord voert over corona

DEN HAAG (ANP) - D66-Tweede Kamerlid Wieke Paulusma beklaagt zich over "de drek" die zij dagelijks via social media en in de mail over zich heen krijgt sinds zij kort geleden voor haar partij het woord voert op het gebied van corona. "Dit is afschuwelijk. Dit extremisme is niet normaal." Ook veel andere Kamerleden die zich met corona bezighouden, hebben hier last van, zei ze tijdens het coronadebat.

1 uur geleden
Sahla legt tafelvoorzitterschap VVD-netwerk neer na kritiek

DEN HAAG (ANP) - Na kritiek van rechtse oppositiepartijen onder leiding van de PVV, stopt voormalig Hofstadgroep-lid Soumaya Sahla als tafelvoorzitter van het justitienetwerk van de VVD. Dat meldt ze in een gezamenlijke verklaring met waarnemend partijvoorzitter Onno Hoes. Sahla blijft wel lid van de VVD. Ze zegt spijt te hebben van de "zwarte bladzijden in mijn leven".

1 uur geleden
Van Haga doet in 20 plaatsen mee met gemeenteraadsverkiezingen

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Wybren van Haga, eerder lid van Forum voor Democratie, gaat met zijn partij Belang van Nederland (BVNL) in twintig plaatsen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In onder meer Haarlem, Zaanstad, Groningen, Maastricht en Utrecht staat de partij op het stembiljet.

22 uur geleden
Peiling: populariteit Rutte taant onder eigen achterban

HILVERSUM (ANP) - Het vertrouwen van VVD-stemmers in VVD-premier Mark Rutte daalt. In totaal heeft 81 procent van de VVD-kiezers nu vertrouwen in hem als partijleider. Dat is nog een flinke meerderheid, maar wel 11 procentpunt minder dan vier maanden geleden. Dat meldt EenVandaag op basis van een zetelpeiling van het programma samen met bureau Ipsos, aangevuld met representatief onderzoek onder kiezers uit het Opiniepanel van EenVandaag.

22 uur geleden
Oud-GPV-leider Gert Schutte overleden na kort ziekbed

DEN HAAG (ANP) - Gert Schutte, voormalig partijleider van het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), is na een kort ziekbed overleden. Jarenlang werd de gereformeerde politicus gezien als het staatsrechtelijke geweten van de Kamer.

23 uur geleden
Vragen in Kamer over vrijwillige evacuatie diplomaten uit Kiev

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer zet vraagtekens bij het besluit van het kabinet om op basis van vrijwilligheid niet-essentieel diplomatiek personeel en hun familieleden uit Oekraïne te laten terugkeren. Volgens VVD'er Ruben Brekelmans is het kabinet "Russische roulette" aan het spelen.

23 uur geleden
Defensie akkoord met bewaking van rechtbank Amsterdam-Osdorp

DEN HAAG (ANP) - Defensie gaat helpen bij de beveiliging en bewaking van de rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Minister Kajsa Ollongren (Defensie) is dinsdag akkoord gegaan met het verzoek van burgemeester Femke Halsema van de hoofdstad.

1 dag geleden