Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staatssecretaris Uslu: culturele sector heeft veel aandacht nodig

Staatssecretaris Uslu: culturele sector heeft veel aandacht nodig

DEN HAAG (ANP) - De culturele en creatieve sector heeft volgens de nieuwe staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) de komende tijd veel aandacht nodig. De nieuwe staatssecretaris voor D66 vindt het jammer dat mensen vanwege de coronacrisis de laatste tijd niet samen konden zingen en dansen. Ze hoopt dat het "op een gegeven moment weer opengaat en gaat leven en gaat bruisen".

Of de sector meer geld nodig heeft, weet ze nog niet. Wel heeft de bewindsvrouw al vanuit het veld "actielijsten" gekregen met oplossingen voor de problemen waar makers en instellingen mee kampen. "Ik wil oplossingen bedenken voor de problemen en daar ook de middelen voor zoeken."

Uslu is kunsthistoricus en was onder meer werkzaam als onderzoeker en docent bij de Universiteit van Amsterdam. Verder was ze actief in de hotel- en luchtvaartsectoren, bijvoorbeeld als directeur Development bij luchtvaartmaatschappij Corendon. Dat bedrijf is opgericht door haar broer Atilay Uslu.

De bewindsvrouw was nog geen lid van D66 voordat ze staatssecretaris werd, maar stemde wel op de partij. Ze weet niet precies waarom de partij haar heeft benaderd voor de functie. "Ik ben kennelijk opgevallen, maar hoe weet ik niet precies." Politieke ambities had ze niet, maar maatschappelijke wel. "Ik doe het niet voor niets, ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen."

Meer uit Binnenland

Nieuwe Tweede Kamer wordt geïnstalleerd, met 68 nieuwkomers

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wordt woensdag in haar nieuwe samenstelling geïnstalleerd. De Kamer krijgt 68 nieuwe leden, van wie er veel in de nieuwe fractie van verkiezingswinnaar PVV komen. Ook NSC, dat in één klap met twintig zetels in de Kamer komt, levert veel nieuwe Kamerleden. Samen met dertien terugkerende Kamerleden en 69 blijvers leggen de nieuwelingen hun eed of belofte af.

2 uur geleden
Onderzoeksraad komt met rapport bootongeluk Terschelling

DEN HAAG (ANP) - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert woensdag het onderzoeksrapport naar de aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot bij Terschelling in oktober 2022. Bij dat bootongeluk kwamen drie mannen en een kind om het leven en raakten vier anderen gewond. Het lichaam van de 12-jarige jongen werd nooit gevonden.

2 uur geleden
Onderzoek: 8,8 miljard fossiele subsidie naar 10 grote bedrijven

AMSTERDAM (ANP) - Tien grote energie- en industriebedrijven in Nederland krijgen samen ieder jaar gemiddeld 8,8 miljard euro aan fossiele subsidies, concludeert onderzoeksbureau Profundo na een inventarisatie in opdracht van Milieudefensie.

4 uur geleden
Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in de Randstad

DEN HAAG (ANP) - Migranten van buiten Europa wonen relatief vaak in gemeenten in de Randstad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In Amstelveen is hun aandeel het grootst. Het gaat daar om 25,2 procent van alle inwoners. In Amsterdam en Den Haag is het net iets minder dan een kwart.

5 uur geleden
CBS: minder kinderen per vrouw, maar aantal per moeder gelijk

DEN HAAG (ANP) - Dat er in Nederland al sinds 2010 minder kinderen gemiddeld per vrouw worden geboren, komt doordat meer vrouwen kinderloos blijven. Het aantal kinderen per moeder blijft namelijk gelijk.

5 uur geleden
UNICEF: Nederland heeft kinderarmoede niet kunnen verminderen

DEN HAAG (ANP) - Nederland is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om armoede onder kinderen te verminderen. Dat concludeert UNICEF in een woensdag gepubliceerd rapport over kinderarmoede in 39 landen, waarbij de periode 2012-2014 is vergeleken met de jaren 2019-2021.

5 uur geleden
Zomercarnaval Rotterdam en graslandbevloeiing immaterieel erfgoed

DEN HAAG (ANP) - Het Zomercarnaval Rotterdam en de zogeheten techniek van graslandbevloeiing zijn op de internationale Unesco-lijst van immaterieel erfgoed gezet. Dat is dinsdag besloten tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Unesco Immaterieel Erfgoed Comité in Botswana, meldt de Nederlandse Unesco Commissie.

7 uur geleden