Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staatssecretaris Heijnen: storing slecht voor vertrouwen in trein

Staatssecretaris Heijnen: storing slecht voor vertrouwen in trein

DEN HAAG (ANP) - "Hoewel storingen in systemen kunnen voorkomen, is deze grote storing heel slecht voor het vertrouwen in de trein", zegt staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur. Ze reageert op de grote treinstoring rond Amsterdam. Ze verwacht een "een grondige uitleg van NS en ProRail hoe dit heeft kunnen gebeuren".

Door een IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail ligt het treinverkeer rond de hoofdstad sinds zondag aan het eind van de middag, begin van de avond plat. Volgens de NS gaan de treinen rond 09.00 maandagochtend weer rijden.

Op verschillende stations strandden passagiers door de storing in Amsterdam. Ze moesten overnachten op stations of werden zoals in Utrecht opgevangen in de Jaarbeurs. "Het is ontzettend ellendig dat sommige reizigers niet thuis hebben kunnen komen vannacht", aldus de staatssecretaris.

Meer uit Politiek

Onderzoekers: NSC sprong in links-conservatief 'gat'

DEN HAAG (ANP) - NSC heeft zijn twintig Kamerzetels deels te danken aan een economisch links, cultureel conservatief profiel. Dat schrijven onderzoekers van het politicologisch blog Stukroodvlees dinsdag in een analyse van cijfers van het Nationaal Kiezersonderzoek.

1 uur geleden
Onderwijsministers: we nemen oproep Joods Overleg zeer serieus

DEN HAAG (ANP) - Bewindslieden van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) zullen zich blijven uitspreken over de toename van het aantal antisemitische incidenten in het onderwijs en de culturele sector. Dat zeggen zij in reactie op uitlatingen van het Centraal Joods Overleg (CJO). Volgens de organisatie zijn de bewindspersonen te stil en zouden zij meer van zich moeten laten horen en zich moeten "uitspreken, veroordelen en opkomen voor joodse studenten of theatermakers".

17 uur geleden
Manifest van alle provinciale BBB-fracties over 'mestcrisis'

ZWOLLE (ANP) - De BBB-fracties in de twaalf provincies hebben maandag allemaal een eigen manifest over "de mestcrisis in Nederland" verstuurd aan de Eerste en Tweede Kamer en aan het demissionaire kabinet. Ze roepen daarin op om boeren een toekomst te geven en gezamenlijk te werken aan maatregelen die "leiden tot vooruitgang van natuur en milieu en niet tot achteruitgang van de veehouderij".

17 uur geleden
Weerwind wil oplossing voor 36 jongeren die lang wachten op straf

DEN HAAG (ANP) - Voor 36 jonge delinquenten die enkele jaren geleden werden veroordeeld tot een korte celstraf maar die nog steeds niet hebben uitgezeten, moet duidelijkheid komen, vindt demissionair minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming). Hij gaat de rechter vragen of de straf kan worden kwijtgescholden, verminderd, veranderd of alsnog moet worden uitgezeten, schrijft hij in een Kamerbrief.

19 uur geleden
Timmermans ontkent oproep tot geweld tegen Wilders

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans ontkent dat hij heeft opgeroepen tot geweld tegen PVV-leider Geert Wilders. "Dit doet Wilders altijd als hij kritiek krijgt. Dan slaat hij om zich heen", zegt hij zondag in een verklaring. "Mijn middelen zijn altijd parlementair en niets anders. Iedere andere suggestie werp ik verre van me."

2 dagen geleden
Kamer ziet eindelijk hoognodige steun VS voor Oekraïne komen

DEN HAAG (ANP) - In de Tweede Kamer wordt opgelucht gereageerd op het nieuws dat het Amerikaanse Congres vrijwel zeker akkoord lijkt te gaan met een steunpakket van tientallen miljarden dollars voor Oekraïne. De Oekraïense strijdkrachten aan het front zitten zwaar in de verdrukking.

2 dagen geleden
Rutte noemt steunpakket VS voor Oekraïne een belangrijke stap

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte noemt het besluit van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om in te stemmen met een steunpakket van 61 miljard dollar voor Oekraïne "heel goed nieuws". Het is volgens hem "een belangrijke stap om Oekraïne te blijven steunen in de verdediging tegen Russische agressie".

2 dagen geleden