Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staat New York: nog meer bezoekers in quarantaine

Staat New York: nog meer bezoekers in quarantaine

NEW YORK (ANP/AFP) - De staat New York met de gelijknamige metropool gaat nog meer bezoekers verplichten twee weken in quarantaine te gaan. In de strijd tegen het coronavirus wil de regering van New York dat reizigers uit zestien Amerikaanse staten in zelfisolatie gaan.

Dat is een verdubbeling sinds de publicatie van de eerste lijst staten een week geleden. New York reageert op de drastische toename van coronabesmettingen in staten als Californië.

Florida en Texas stonden al op de lijst. In de zestien staten woont bijna de helft van de Amerikaanse bevolking.

Duizenden besmettingen

De staat New York was een tijd het epicentrum van de coronapandemie, met dagelijks achthonderd doden en duizenden besmettingen. Maar het aantal infecties daalde aanzienlijk door allerlei maatregelen. In andere delen van de VS daarentegen stijgt het aantal infecties fors, mogelijk door een te snelle versoepeling van de coronaregels.

De topspecialist van de Amerikaanse regering voor besmettelijke ziektes, Anthony Fauci, uitte zijn bezorgheid over de pieken in Florida, Texas, Arizona en Californië. Hij zei te vrezen voor een verdere stijging van het aantal dagelijkse besmettingen in de VS, van nu zo'n 40.000 naar 100.000.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Winkelend publiek moet in Engeland vanaf 24 juli mondkapje dragen

LONDEN (ANP) - De Britse regering stelt het dragen van een mondkapje in de winkel en supermarkt in Engeland vanaf 24 juli verplicht. Hiermee hoopt de regering van premier Boris Johnson een nieuwe verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, meldt het bureau van de premier.

6 minuten geleden
Trump: ik heb een goede relatie met medisch topadviseur Fauci

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Donald Trump heeft benadrukt een prima relatie te hebben met zijn medische topadviseur Anthony Fauci. "Ik vind hem een erg aardige persoon, al ben ik het niet altijd met hem eens", zei de president na berichten dat het Witte Huis heeft geprobeerd Fauci via de media te ondermijnen.

2 uur geleden
'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

NEW YORK (ANP/AFP) - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

3 uur geleden
'Latijns-Amerika meldt nu meer coronadoden dan Noord-Amerika'

SANTIAGO (ANP/RTR) - Het dodental door het coronavirus ligt in Latijns-Amerika voor het eerst hoger dan in Noord-Amerika. Persbureau Reuters becijferde dat Latijns-Amerikaanse landen samen 144.680 sterfgevallen hebben gemeld. Dat zijn er bijna 1000 meer dan in de Verenigde Staten en Canada.

3 uur geleden
Slachtoffers Weinstein maken bezwaar tegen miljoenenschikking

NEW YORK (ANP/RTR) - Zes vrouwen die zeggen te zijn misbruikt door Harvey Weinstein, hebben bij een rechtbank in New York bezwaar gemaakt tegen een miljoenenschikking. Die moet slachtoffers van de gevallen filmproducent het recht geven duizenden dollars aan compensatie te claimen.

5 uur geleden
Merkel verwacht nog geen akkoord over coronahulp Europa

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse regeringsleider Angela Merkel verwacht nog geen akkoord over het geplande Europese coronaherstelfonds en de Europese begroting voor de komende jaren. De bondskanselier zei niet te kunnen garanderen dat de Europese leiders eind deze week een overeenkomst bereiken op een top in Brussel, gezien de verschillen.

6 uur geleden
Rechter blokkeert eerste executies door regering-Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechtbank in Washington heeft op het laatste moment de uitvoering van de eerste executies door de regering-Trump geblokkeerd. Het gaat om vier moordenaars die ter dood zijn veroordeeld door een nationale (federale) rechtbank. Het zouden de eerste executies op federaal niveau zijn geweest sinds 2003.

8 uur geleden