Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staanplaatsen weer toegestaan in Premier League

Staanplaatsen weer toegestaan in Premier League

LONDEN (ANP) - Staanplaatsen zijn met ingang van het komende seizoen weer toegestaan in onder meer de Premier League, de hoogste Engelse voetbalklasse. Clubs die er gebruik van willen maken, kunnen daarvoor een licentie aanvragen. "We hebben getest en mede door moderne technieken kunnen we dit nu opnieuw op onze velden toestaan", zei de Britse sportminister Nadine Dorries.

Chelsea, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur namen in de tweede helft van vorig seizoen deel aan een proef, die moest uitwijzen of staanplaatsen veilig genoeg waren. Het experiment pakte volgens de autoriteiten goed uit.

Staanplaatsen zijn in het Engelse voetbal jarenlang verboden geweest. Aanleiding tot het verbod was de ramp van Hillsborough in 1989, toen bijna honderd Liverpool-fans om het leven kwamen door verdrukking op overvolle tribunes bij een duel in de FA Cup tegen Nottingham Forest.

Meer uit Voetbal

Bondscoach Wiegman in de race voor prestigieuze prijs

LONDEN (ANP) - Sarina Wiegman is een van de drie kanshebbers voor de prijs van UEFA Women's Coach of the Year. De bondscoach leidde onlangs de voetbalsters van Engeland naar de Europese titel. Martina Voss-Tecklenburg (Duitsland) en Sonia Bompastor (Olympique Lyon) zijn de andere genomineerden.

2 uur geleden
Middenvelder Kehrer verlaat PSG voor West Ham United

LONDEN (ANP) - Thilo Kehrer vervolgt zijn loopbaan bij West Ham United. De Duitse middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar. De club uit Londen betaalt naar verluidt 16 miljoen euro voor hem aan Paris Saint-Germain.

3 uur geleden
Ronaldo doet op korte termijn zijn verhaal over United

MANCHESTER (ANP) - Cristiano Ronaldo gaat binnenkort zijn verhaal over zijn situatie bij Manchester United vertellen. Dat heeft de Portugese vedette van de Engelse club aangekondigd op Instagram.

4 uur geleden
Oranjefans lopen nog niet warm voor WK in Qatar

ZEIST (ANP) - Supporters van het Nederlands elftal lopen vooralsnog niet warm voor het WK van eind dit jaar in Qatar. Zoals het er nu naar uitziet, zitten er bij de drie groepsduels van Oranje ruim 3000 Nederlandse fans op de tribunes.

7 uur geleden
Van Nistelrooij ziet in Glasgow wedstrijd met twee gezichten

GLASGOW (ANP) - PSV-trainer Ruud van Nistelrooij koesterde het resultaat na het eerste duel met Rangers FC in de play-offs van de Champions League. PSV speelde in Glasgow met 2-2 gelijk, waardoor de strijd nog helemaal open ligt voor de return van volgende week woensdag in Eindhoven.

17 uur geleden
PSV'er Veerman: volgende week pakken we ze

GLASGOW (ANP) - Joey Veerman is ervan overtuigd dat PSV volgende week de groepsfase van de Champions League haalt. De Volendamse middenvelder haalt vertrouwen uit het eerste duel met Rangers in Glasgow, dat in 2-2 eindigde. "Volgende week gaan we ze pakken", zei Veerman strijdlustig bij RTL 7.

17 uur geleden
Van Bronckhorst vindt 2-2 'verdiende uitslag' bij Rangers - PSV

GLASGOW (ANP) - Trainer Giovanni van Bronckhorst van Rangers FC vindt dat 2-2 een terechte uitslag was bij het eerste duel met PSV in de play-offs van de Champions League. "We kregen op het einde nog de gelijkmaker tegen uit een hoekschop, dan ben je natuurlijk wel teleurgesteld. Maar ik heb een mooi en echt gevecht gezien. Dan is 2-2 een verdiende uitslag", zei Van Bronckhorst tegen RTL 7.

17 uur geleden