Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staalproducent ArcelorMittal onderaan in afwachtende AEX

Staalproducent ArcelorMittal onderaan in afwachtende AEX

AMSTERDAM (ANP) - ArcelorMittal was dinsdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index. De staalfabrikant kampte met een forse daling van de prijzen van ijzererts en koper. De Europese aandelenmarkten lieten een gemengd beeld zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de belangrijke tweedaagse beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint. Ook hielden beleggers de ontwikkelingen op de klimaattop in Glasgow in de gaten.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 810,59 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 1056,96 punten. Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,5 procent. Londen daalde 0,5 procent.

Naast ArcelorMittal (min 3 procent) behoorde olie- en gasconcern Shell tot de staartgroep bij de hoofdfondsen met een verlies van 1,6 procent. Chipbedrijf ASMI ging aan kop met een plus van 2,7 procent. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway steeg 2 procent na sterke resultaten van branchegenoot HelloFresh. Het Duitse maaltijdboxenbedrijf schroefde zijn omzetverwachting op na een sterk kwartaal en werd beloond met een koerswinst van bijna 15 procent in Frankfurt.

DSM

DSM verloor 0,6 procent. Het speciaalchemieconcern heeft de moeilijkheden met de bevoorrading in het derde kwartaal goed doorstaan en boekte een flink hogere omzet, maar beleggers hadden op meer gehoopt. DSM liet in september weten zich louter te willen richten op gezondheid, voeding en biowetenschappen en zette de materialendivisie in de etalage. Bij de kwartaalupdate werden geen nadere details gegeven over wat er precies met de materialendivisie gaat gebeuren.

Bij de kleinere bedrijven zakte ForFarmers 5 procent. Het resultaat van het diervoerbedrijf stond afgelopen kwartaal flink onder druk door de hogere energieprijzen. Ook verlaagde KBC Securities het advies voor het aandeel.

Olie

BP daalde dik 2 procent in Londen, ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten van de Britse olieproducent. De Britse bank Standard Chartered, die ook met cijfers kwam, zakte 7 procent. In Zürich verloor Adecco 4 procent. Het Zwitserse uitzendconcern voorziet ook de komende maanden nog veel vraag naar personeel, maar waarschuwde wel dat tekorten aan getraind personeel bij veel klanten voor problemen zorgen. Concurrent Randstad daalde 0,5 procent in Amsterdam.

De euro was 1,1598 dollar waard, tegen 1,1589 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 83,94 dollar. Brentolie werd een fractie duurder op 84,71 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

6 minuten geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

1 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

2 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

3 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

4 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

5 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

17 uur geleden