Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staalconcern Tata Steel krabbelt op na klap coronacrisis

Staalconcern Tata Steel krabbelt op na klap coronacrisis

MUMBAI (ANP) - Het Indiase staalconcern Tata Steel kende afgelopen kwartaal het beste financiële resultaat in lange tijd. Geholpen door het aantrekken van de economie na de eerste coronalockdowns zette het moederbedrijf van het hoogovencomplex in IJmuiden weer een brutowinst in de boeken.

Gecorrigeerd voor belastingen kwam de winst uit op ongeveer 22,5 miljard Indiase roepie, omgerekend zo'n 255 miljoen euro. In het voorgaande kwartaal was nog sprake van meer dan 33 miljard roepie verlies en een jaar eerder eindigde Tata Steel ook al in het rood.

De opbrengsten telden dit keer op tot bijna 372 miljard roepie. Ook dat was beduidend beter dan de circa 243 miljard roepie een periode eerder. Volgens de Indiase top van Tata Steel werden er vooral goede zaken gedaan in eigen land. Daar werd de productie van staal eerder dit jaar nog flink gehinderd. In Europa bleven de omstandigheden erg lastig, al was hier wel sprake van enig herstel vergeleken met eerder dit jaar.

SSAB

Tata Steel maakte vrijdag ook bekend met het Zweedse staalbedrijf SSAB te praten over een verkoop van zijn Nederlandse tak. SSAB waarschuwde dat nog niet zeker is of de gesprekken daadwerkelijk tot een deal leiden. In Nederland is door betrokken partijen wel al voorzichtig positief gereageerd.

De Zweden zijn niet geïnteresseerd in het al lang zwaar verlieslatende Britse deel van Tata Steel. Daarom is Tata Steel alvast begonnen met een proces om Tata Steel Nederland en Tata Steel UK van elkaar te scheiden. Tata Steel blijft ook in gesprek met de Britse regering over mogelijke maatregelen om de toekomst van de Britse tak op de lange termijn veilig te stellen. Daarbij worden alle opties bekeken om het bedrijf zelfvoorzienend te maken zonder dat er in de toekomst enige financiële steun vanuit India nodig is.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden