Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spullen vermiste Britse journalist gevonden in jungle Brazilië

Spullen vermiste Britse journalist gevonden in jungle Brazilië

RIO DE JANEIRO (ANP) - De federale politie van Brazilië heeft een rugtas en schoenen gevonden in het Amazonegebied die vermoedelijk van de vermiste Britse journalist Dom Philips zijn. De politie vond ook schoenen en een broek van Bruno Pereira, de expert op het gebied van inheemse culturen die met Philips op expeditie was in de Javari-vallei, langs de grens met Peru. De twee zijn sinds een week vermist.

Volgens lokale media werden de spullen gevonden nabij het huis van een man die gearresteerd is in de zaak. Getuigen zagen hem Philips en Pereira stroomopwaarts achtervolgen. De politie heeft inmiddels een gebied van zo'n 25 vierkante kilometer doorzocht maar de mannen nog niet gevonden. Er is weinig hoop dat ze nog levend worden aangetroffen.

Pereira werkte voor het Braziliaanse overheidsagentschap voor inheemse zaken. Philips schreef voor de Britse krant The Guardian. Ze waren op pad in de Javari-vallei om interviews te doen voor een boek over milieubehoud. In het gebied vinden steeds meer illegale activiteiten plaats, zoals visvangst, houtkap, mijnbouw en drugshandel.

Meer uit Buitenland

Trump wint ook voorverkiezing in North Dakota

BISMARCK (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ook de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staat North Dakota, voorspellen Edison Research en verschillende nieuwszenders.

3 uur geleden
China schroeft defensiebudget verder op en mikt op 5 procent groei

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese regering gaat zijn defensiebudget dit jaar met 7,2 procent opschroeven. Ook mikt Beijing op een economische groei van 5 procent. Dat heeft de regerende communistische partij bekendgemaakt bij de start van de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres dinsdag.

3 uur geleden
Super Tuesday laatste kans voor Haley om het Trump lastig te maken

WASHINGTON (ANP) - Het is 'Super Tuesday' in de Verenigde Staten, traditioneel de belangrijkste dag in de voorverkiezingen van de presidentsverkiezingen. Amerikanen uit vijftien staten en een overzees gebied mogen dinsdag naar de stembus voor de voorverkiezingen, die dit jaar bij beide partijen nog weinig spanning hebben opgeleverd. Dinsdag wordt gezien als de laatste kans voor de Republikein Nikki Haley om het partijgenoot Donald Trump nog moeilijk te maken in de race om de nominatie.

3 uur geleden
EU en VK gaan samenwerken om migrantenbootjes te stoppen

LONDEN (ANP) - De douaneautoriteiten van een groep EU-landen, waaronder Nederland, en die van het Verenigd Koninkrijk gaan nauwer samenwerken om de oversteek van migrantenbootjes te verstoren. Dat heeft het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken maandagavond bekendgemaakt.

6 uur geleden
UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

10 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

10 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

11 uur geleden