Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sprinter Milan voor de derde keer de beste in Giro d'Italia

Sprinter Milan voor de derde keer de beste in Giro d'Italia

CENTO (ANP) - Wielrenner Jonathan Milan heeft zijn derde etappezege in de Ronde van Italië geboekt. De Italiaanse sprinter van Lidl-Trek was in de dertiende etappe van Riccione naar Cento na 179 kilometer overduidelijk de beste in de massasprint. Hij bleef Stanislaw Aniolkowski uit Polen en de Duitser Phil Bauhaus voor. Tim van Dijke van Visma - Lease a Bike eindigde als vierde.

Milan won eerder de vierde en de elfde etappe. Hij verstevigde ook de leidende positie in het puntenklassement. De Italiaan pakte in 2023 één ritzege in de Giro.

De roze leiderstrui blijft in het bezit van Tadej Pogacar. De Sloveen van UAE Team Emirates heeft voor de tweede individuele tijdrit van zaterdag in deze Giro een voorsprong van 2.40 minuut op de Colombiaan Daniel Felipe Martínez.

Drie Italianen

In de nagenoeg vlakke etappe reden lang drie Italianen voorop, Manuele Tarozzi, Alessandro Tonelli en Andrea Pietrobon. Zij werden teruggepakt toen er op ongeveer 60 kilometer van de finish waaiers ontstonden. Milan raakte daar in de problemen. Lidl-Trek kon de sprinter terugbrengen, maar had daar wel bijna vijftien kilometer voor nodig.

Toch had de ploeg met Daan Hoole genoeg renners over om in de finale de sprint aan te trekken voor Milan. De Italiaan werd in de straten van Cento aan de kop van het peloton gelanceerd. De Colombiaan Fernando Gaviria ging de sprint vroeg aan en kwam er nog even overheen, maar Milan pareerde dat met gemak.

Supertrots

Milan bedankte na de derde ritzege zijn teamgenoten uitvoerig in het flashinterview. "Ik ben supertrots op mijn team. Ik zat achterin toen de waaiers ontstonden. De jongens hebben geweldig werk verricht en voluit gereden om terug in de eerste groep te komen. Toen zijn we voorin gebleven."

Ook vond de 23-jarige sprinter dat hij perfect was afgezet. "We kwamen als eerste door de laatste bocht en toen begon Simone zijn 'lead-out' op 400 meter van de finish", zei hij over Simone Consonni, die de sprint aantrok. "Echt indrukwekkend hoe de jongens vandaag hebben gereden. Iedereen geloofde in het doel en dit is het resultaat."

Meer uit Sport

Sabalenka zonder setverlies naar vierde ronde in Parijs

PARIJS (ANP) - Tennisster Aryna Sabalenka heeft zich verzekerd van een plek in de vierde ronde van Roland Garros. De nummer 2 van de wereld bereikte de tweede week van het grandslamtoernooi in Parijs door de Spaanse Paula Badosa, haar beste vriendin op de tour, met 7-5 6-1 te verslaan. De wedstrijd werd door de regen opnieuw onder een gesloten dak gespeeld.

30 minuten geleden
Vingegaard niet in olympische selectie Denemarken

KOPENHAGEN (ANP) - Wielrenner Jonas Vingegaard maakt geen deel uit van de olympische selectie van Denemarken. De Denen treden met Mikkel Norsgaard Bjerg, Mads Pedersen, Mattias Skjelmose en Michael Mørkøv aan op de Olympische Spelen van Parijs.

1 uur geleden
Regen teistert Roland Garros ook op zevende dag

PARIJS (ANP) - Roland Garros wordt ook op de zevende dag geteisterd door de regenval. Zaterdagmiddag werden op alle bijbanen voor de zoveelste keer deze week de zeilen over de banen getrokken.

1 uur geleden
Martín start vanaf pole in Grote Prijs Italië in MotoGP

FLORENCE (ANP) - De Spaanse motorcoureur Jorge Martín start tijdens de Grote Prijs van Italië in de MotoGP vanaf poleposition. De leider in de WK-stand reed op zijn Ducati een nieuw ronderecord: 1.44,504.

3 uur geleden
Triatleten Kingma, Klamer, Kolkman en Murray naar Spelen Parijs

ARNHEM (ANP) - Triatleten Maya Kingma, Rachel Klamer, Mitch Kolkman en Richard Murray doen namens Nederland mee aan de Olympische Spelen. Het kwartet doet mee aan de individuele wedstrijd en aan de gemengde teamestafette. NOC*NSF heeft de voordracht bevestigd.

5 uur geleden
Alcaraz ziet zichzelf steeds beter worden op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz ziet zichzelf steeds beter worden op Roland Garros. De 21-jarige Spanjaard was vrijdagavond in drie sets de meerdere van de Amerikaan Sebastian Korda en imponeerde bij vlagen als vanouds met zijn forehand.

5 uur geleden
Concurrente van Bol McLaughlin sterk bij terugkeer op 400 horden

ATLANTA (ANP) - Sydney McLaughlin-Levrone heeft een sterke race gelopen bij haar terugkeer op de 400 meter horden. Ze kwam tijdens de Edwin Moses Classic in Atlanta tot 52,70. McLaughlin-Levrone, de regerend olympisch kampioene op het onderdeel, wordt in de zomer waarschijnlijk een concurrente van Femke Bol op de Olympische Spelen van Parijs.

6 uur geleden