Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sprinter Jakobsen stapt af in Tour de France

Sprinter Jakobsen stapt af in Tour de France

VILLENEUVE-SUR-LOT (ANP) - Sprinter Fabio Jakobsen heeft de Tour de France in de twaalfde etappe verlaten. De renner van dsm-firmenich PostNL raakte vroeg in de rit achterop en had ook geen ploeggenoten meer bij zich. Jakobsen sprintte deze Tour twee keer naar een top 10-notering, maar kwam nooit in de buurt van een ritzege.

In de eerste twee etappes kwam Jakobsen al ver achter de winnaar binnen, net als woensdag toen hij 48 minuten na ritwinnaar Jonas Vingegaard als laatste de streep passeerde. De uit Heukelum afkomstige renner stond ook laatste in het klassement.

In een persbericht ging ploegleider Matt Winston dieper in op de opgave. "We kenden een veelbelovende start waarin iedereen uit zowel de sprint- als de klimgroep zich volledig gaf en we altijd hebben meegespeeld in de jacht op ritzeges. In de eerste snelle sprintaankomsten kon je zien dat onze sprinttrein erg sterk was, ze bouwden samen meer vertrouwen op en de zaken bewogen zich in de juiste richting", keek Winston terug. Zijn ploeg won met de Fransman Romain Bardet de eerste etappe.

Zwak

"De afgelopen paar dagen zijn zwaar geweest voor Fabio, maar hij gaf alles en knokte door. Vandaag begon hij zich zwak te voelen, iets wat er wel enigszins zat aan te komen. We nemen de positieve punten uit de sprint mee en met de andere jongens zetten we in op meer topresultaten, terwijl Fabio naar huis gaat om te herstellen en zich te resetten richting de komende doelen", aldus Winston.

Jakobsen (27) won bij zijn debuut in de Tour de France in 2022 een rit. Vorig jaar, toen nog in dienst van Soudal Quick-Step, ging hij na elf etappes niet meer van start nadat hij dagen last had gehad van een val in de vierde etappe.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

12 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden