Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sprinter Adigida in toptijd naar titel op 200 meter

Sprinter Adigida in toptijd naar titel op 200 meter

APELDOORN (ANP) - Sprinter Onyema Adigida heeft bij de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek in 20,90 de titel veroverd op de 200 meter. Met die tijd bleef hij 13 honderdsten boven het Nederlands record van 20,77, dat sinds 2001 op naam staat van Patrick van Balkom. Hij is na Van Balkom en Guus Hoogmoed de derde Nederlander ooit op deze sprintafstand.

De 21-jarige Adigida, in 2019 Europees juniorenkampioen op de 200 meter, had in het Omnisport van Apeldoorn zijn zinnen wel gezet op het Nederlands record. "Ik wilde graag dat record, want ik had wat goed te maken. De 60 meter zaterdag ging namelijk niet goed", zei hij na de race.

Adigida zal niet te bewonderen zijn op de EK indoor, over een kleine twee weken in Polen. De 200 meter maakt geen deel uit van het wedstrijdprogramma. Hij kan zich gaan richten op het buitenseizoen. "Mijn doelen zijn wel duidelijk; een medaille op de EK onder 23 en de limiet halen voor de Olympische Spelen in Tokio."

De limiet is gesteld op 20,24, nog flink harder dan zijn persoonlijk record van 20,82. "Maar die tijd komt vanzelf als ik wedstrijden ga lopen. Ik denk niet dat ik te veel gefocust moet zijn op die tijd, anders ga je jagen en meestal loopt dat fout af."

Meer uit Sport

Tijdrijder Küng laat slotweekeinde Tour schieten

EMBRUN (ANP) - De Zwitserse wielrenner Stefan Küng is niet meer van start gegaan in de negentiende etappe van de Tour de France, een zware bergrit van Embrun naar Isola 2000. Zijn ploeg Groupama-FDJ gaf geen reden voor zijn opgave.

4 minuten geleden
Renners op weg naar hoogste punt in Tour

EMBRUN (ANP) - De renners in de Tour de France zijn om 12.20 uur op de fiets gestapt voor een zware bergrit. Met achtereenvolgens de Col de Vars, de Cime de la Bonette en de aankomst op Isola 2000 wacht het peloton twee bergen van de buitencategorie en een van de eerste categorie. De pas over de Bonette is de hoogste begaanbare weg van Frankrijk. De renners passeren de top op 2802 meter hoogte.

53 minuten geleden
Tour de France verruimt tijdslimiet voor zware bergrit

EMBRUN (ANP) - De organisatoren van de Tour de France hebben de tijdslimiet waarbinnen de renners in de negentiende rit moeten finishen verruimd. De etappe telt drie zware beklimmingen met een aankomst bergop in Isola 2000.

1 uur geleden
Ook Olympische Spelen hebben last van computerstoring

PARIJS (ANP/AFP) - Ook de organisatoren van de Olympische Spelen hebben problemen vanwege de wereldwijde computerstoringen. "Paris 2024 is op de hoogte van wereldwijde technische problemen met Microsoft-software. Deze problemen hebben gevolgen voor de IT-activiteiten van Paris 2024", klonk het in een eerste verklaring aan persbureau AFP.

1 uur geleden
Nederlandse sporters in groepjes op weg naar Parijs

PARIJS (ANP) - De Nederlandse deelnemers vertrekken in plukjes naar Parijs waar op 26 juli de Olympische Spelen beginnen. Nadat een deel van de handboogschuttersploeg donderdag als eerste was gearriveerd in het olympisch dorp, vertrekken de hockeyers zaterdag per bus naar de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Shorttrackster Van Kerkhof beëindigt loopbaan

UTRECHT (ANP) - Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft haar topsportloopbaan beëindigd. De van oorsprong Zoetermeerse was op de Winterspelen van Pyeongchang de eerste vrouw die voor Nederland een medaille bij het shorttracken behaalde. Ze pakte zilver op de 500 meter. Als lid van de aflossingsploeg behaalde ze vier jaar later in Beijing het goud.

2 uur geleden
Australische hockeyer Dawson laat vingertop amputeren voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - De Australische hockeyer Matt Dawson heeft een deel van een vinger opgeofferd om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. De 30-jarige hockeyer, lid van de ploeg die in 2021 in Tokio zilver veroverde, brak onlangs de ringvinger van zijn rechterhand en dreigde daardoor de Spelen te moeten missen.

5 uur geleden