Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Springruiters vierde in landenwedstrijd op Olympische Spelen

Springruiters vierde in landenwedstrijd op Olympische Spelen

TOKIO (ANP) - De Nederlandse springruiters hebben geen medaille gepakt in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen. De equipe van bondscoach Rob Ehrens eindigde op de vierde plaats met 17 strafpunten. Het goud ging na een bizarre ontknoping naar Zweden, voor de Verenigde Staten en België.

De springruiters hadden zich op de valreep gekwalificeerd voor de finale met tien landen. Iedereen begon daarin weer op nul. Ehrens besloot in overleg met zijn ruiters om Willem Greve (Zypria S) in de finale te vervangen door Harrie Smolders. De 41-jarige Brabander, die als reserve was meegegaan naar Japan, sprong met Bingo du Parc foutloos én bleef binnen de tijd. Smolders zorgde er daarmee voor dat Oranje in de stand klom naar de vijfde plaats, nadat Marc Houtzager met Dante als startende combinatie twee balken eraf had gereden en de tijdslimiet had overschreden (9 strafpunten).

Maikel van der Vleuten, die eerder in de week individueel brons veroverde met Beauville Z, moest in de laatste ronde ook 8 strafpunten incasseren. De combinatie had in het individuele toernooi drie foutloze rondes neergezet, maar in de landenwedstrijd leek de vermoeidheid toe te slaan. Ook in de kwalificatie gooiden Van der Vleuten en Beauville Z er twee balken af.

Medaille

Frankrijk leek in Tokio het goud te pakken na twee foutloze rondes en alleen 2 strafpunten voor tijdsoverschrijdingen. Het ging echter helemaal mis bij de laatste ruiter, Penélopé Leprévost. Haar paard Vancouver de Lanlore gooide er eerst een balk af en weigerde vervolgens om verder te gaan, wat Frankrijk een medaille kostte.

Zweden en de Verenigde Staten eindigden beide op 8 strafpunten, waardoor een barrage nodig was. Daarin bleven de combinaties van beide landen allemaal foutloos. Op basis van de totaaltijd ging het goud naar het Zweedse trio, dat 1,3 seconde sneller was dan de drie Amerikaanse ruiters. Jessica Springsteen, de 29-jarige dochter van de wereldberoemde muzikant Bruce Springsteen, behoorde tot 'Team USA'.

Meer uit Sport

BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

1 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

1 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

2 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

2 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

2 uur geleden
Atlete Hassan maakt uitstapje naar WK veldlopen

GLASGOW (ANP) - Sifan Hassan maakt een uitstapje naar een oude liefde, het veldlopen. De Nederlandse topatlete doet op 30 maart mee aan de wereldkampioenschappen cross country in Belgrado. Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie bevestigde bij de WK indoor in Glasgow haar deelname.

3 uur geleden
Kooij sprint naar ritwinst in Parijs-Nice

LES MUREAUX (ANP) - Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De jonge wielrenner van Visma - Lease a Bike was na 157 kilometer met start en finish in Les Mureaux de snelste in de sprint. Het verschil met de Deen Mads Pedersen was amper waarneembaar. De Nieuw-Zeelander Laurence Pithie werd derde, de Nederlander Nils Eekhoff vierde.

6 uur geleden