Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Springruiters na twee van drie rondes op vijfde plek landenfinale

Springruiters na twee van drie rondes op vijfde plek landenfinale

TOKIO (ANP) - De Nederlandse springruiters lijken in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen naast de medailles te gaan grijpen. Nadat van de tien deelnemende landen in de finale twee van de drie ruiters in actie zijn gekomen, staat Oranje op de vijfde plaats met 9 strafpunten. Alleen de Franse ruiters maakten nog geen enkele springfout, al overschreden ze beiden wel de tijdslimiet. Frankrijk gaat aan kop in het klassement met 2 strafpunten, Zweden, de Verenigde Staten en Belgiƫ volgen met 4 strafpunten.

Marc Houtzager kwam met Dante als eerste Nederlander in de ring. Houtzager (50) reed lang foutloos, maar op de elfde en twaalfde hindernis gooide hij er toch een balk af. Hij kreeg ook 1 strafpunt vanwege overschrijding van de tijdslimiet. Harrie Smolders, die in de finale de plek heeft overgenomen van Willem Greve, ging daarna met Bingo du Parc wel foutloos rond.

Maikel van der Vleuten komt als laatste de ring in, met Beauville Z. Die combinatie pakte eerder in de week brons in de individuele wedstrijd. Van der Vleuten kan zich geen fouten permitteren en moet hopen dat de ruiters uit de top 4 die na hem komen wel balken eraf gooien.

"In dit format is alles mogelijk", zei Smolders. "De laatste ronde gaat via de omgekeerde volgorde van het klassement, er komt zoveel druk te liggen op de laatste ruiters. Ik hoop dat we eraan blijven hangen en dat we uit positie 5 op het podium kunnen springen. We hebben van de week abnormaal vakmanschap van Maikel gezien, ik hoop dat hij ons vandaag nog een keer een dienst kan bewijzen."

Meer uit Sport

Kooij sprint naar ritwinst in Parijs-Nice

LES MUREAUX (ANP) - Olav Kooij heeft de eerste etappe van de Franse rittenkoers Parijs-Nice gewonnen. De jonge wielrenner van Visma - Lease a Bike was na 157 kilometer met start en finish in Les Mureaux de snelste in de sprint. Het verschil met de Deen Mads Pedersen was amper waarneembaar. De Nieuw-Zeelander Laurence Pithie werd derde, de Nederlander Nils Eekhoff vierde.

48 minuten geleden
Hassan mist vorm in Tokio en ontdekt: iedere marathon is anders

TOKIO (ANP) - Iedere marathon is anders. Dat is Sifan Hassan te weten gekomen na de marathon van Tokio. De Nederlandse atlete kon niet mee met de kopgroep en eindigde op twee minuten achterstand als vierde. "Meer dan dit zat er niet in. Ik was niet in mijn beste vorm. De drie loopsters die voor mij eindigden, waren beter in vorm", zei ze via een beeldverbinding met de Japanse hoofdstad.

2 uur geleden
Schaatsster Schouten sterkste bij marathonafscheid in Leeuwarden

LEEUWARDEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft de slotwedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. Schouten was na tachtig rondjes op de ijsbaan van Leeuwarden de snelste in de massasprint. Ze bleef Esther Kiel en Elsemieke van Maaren voor. Voor Schouten gold de marathon in Leeuwarden als haar afscheidswedstrijd.

3 uur geleden
Blessure houdt Tjin A-Lim uit halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Maayke Tjin A-Lim heeft zich afgemeld voor de halve finales van de 60 meter horden bij de WK indoor in Glasgow. De 26-jarige atlete uit Hoorn heeft een lichte blessure opgelopen na de series, meldde de Atletiekunie.

4 uur geleden
Bol loodst estafettevrouwen naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft de estafetteploeg op de 4x400 meter bij de WK indoor in Glasgow naar de finale geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70. De finale is zondagavond.

4 uur geleden
Estafettemannen overtuigend naar finale 4x400 meter op WK indoor

GLASGOW (ANP) - De Nederlandse sprinters van de 4x400 meter estafette hebben zich op de WK indooratletiek in Glasgow geplaatst voor de finale op zondagavond. Taymir Burnet, Isaya Klein Ikkink, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de tweede serie naar de eerste plaats in een tijd van 3.06,47. Het Portugese kwartet eindigde als tweede in 3.06,57.

4 uur geleden
Visser moeiteloos door naar halve finales 60 meter horden op WK

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser heeft zich moeiteloos geplaatst voor de halve finales van de 60 meter horden bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow. De Noord-Hollandse won haar serie in 7,85 seconden en kan zich opmaken voor de volgende ronde. De halve finales en ook de finale zijn zondagavond.

5 uur geleden