Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Springruiter Van der Vleuten ziet aanpak bevestigd met brons

Springruiter Van der Vleuten ziet aanpak bevestigd met brons

TOKIO (ANP) - Voor springruiter Maikel van der Vleuten viel woensdag in de finale op de Olympische Spelen alles op zijn plaats. Dat leverde de ruiter en zijn paard Beauville Z een bronzen medaille op. "Bronsgoud", noemde de in Geldrop geboren, maar in Someren wonende Brabander de kleur van de plak die hem trots en emotioneel maakte. "Het blijkt dat als je vertrouwen in elkaar hebt het op de belangrijke momenten lukt."

De finale in het Equestrian Park in Tokio was zo'n moment dat het moest gebeuren. Van der Vleuten (33) was als vierde in de finale beland, bleef net als vijf andere combinaties foutloos, met de snelste tijd. Daarom was hij in de barrage als laatste aan de beurt nadat zijn concurrenten allemaal opnieuw zonder strafpunten waren geëindigd. "Ik wist dat ik snel moest zijn. En foutloos." Een zilveren medaille met Verdi uit de landenwedstrijd van Londen 2012 had hij al. "Deze medaille heeft nog meer lading voor mij. Het bevestigt dat we het met het hele team goed hebben gedaan."

Van der Vleuten bedankte alles en iedereen en natuurlijk zijn vader en trainer, ruiter Eric van der Vleuten. "Als je rustig rijdt word je vijfde. Je hebt niks te verliezen", was diens advies. Alleen de Britse topfavoriet Ben Maher met Explosion W en Peder Fredricson met All Inn, een van de drie Zweden in de jump-off, bleven hem voor.

Hoog niveau

"We hadden in de kwalificatie al gezien hoe hoog het niveau hier is. Dan begin je vol concentratie aan zo'n wedstrijd. In het begin voelde ik dat Beauville al meer macht had dan in de kwalificatie. Ik had ook niet het gevoel dat hij iets geleden had in de eerste ronde. Dat gaf de juiste motivatie voor de barrage", vertelde Van der Vleuten.

"Ik weet ook dat ik snel kan zijn. Natuurlijk denk je: heb ik ergens iets laten liggen? Maar dat had ook kunnen leiden tot een springfout. Je moet je paard niet overvragen. "

Zware wedstrijden

"We weten allemaal hoe lang de weg is geweest hier naartoe", klonk het geëmotioneerd. Er waren weinig wedstrijden, door corona en later ook een paardenvirus. Vader Eric vertelde over de voorbereiding: "Beauville is er vorig jaar even uit geweest, er waren ook geen wedstrijden. We hebben het rustig opgebouwd, daarna in korte tijd een paar zware wedstrijden gereden. Na Rotterdam hebben we bewust gas terug genomen en alleen nog thuis getraind."

De aanpak heeft gewerkt, oordeelde de zoon: "Je wilt ook elders goed rijden, maar hier heeft altijd de focus op gelegen."

Meer uit Sport

Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in Thialf

HILVERSUM (ANP) - Irene Schouten schaatst zaterdag ter afscheid nog één rondje in de Friese ijstempel Thialf. Dat zei de drievoudig olympisch kampioene in de talkshow van Humberto Tan. Ze zal niet meedoen aan de NK allround, die daar plaatsvinden.

7 uur geleden
Enkelblessure tennisser Alcaraz valt mee: paar dagen eruit

RIO DE JANEIRO (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft zijn rechterenkel licht verstuikt in het graveltoernooi van Rio de Janeiro. Hij zal er een paar dagen uit liggen, schreef de nummer 2 van de wereld op Instagram. "Tot ziens in Las Vegas en Indian Wells", voegde de 20-jarige speler eraan toe.

8 uur geleden
Griekspoor houdt het in dubbelspel Doha bij één optreden

DOHA (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn optreden in het dubbelspel op het ATP-toernooi van Doha beperkt tot één optreden. De Noord-Hollander had zich op het laatste moment afgemeld voor het enkelspel in Qatar, maar nam met Bart Stevens verrassend wel deel aan het dubbeltoernooi.

9 uur geleden
Wolff ziet in onderzoek Horner probleem voor hele Formule 1

SAKHIR (ANP/RTR) - Het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag van teambaas Christian Horner van Max Verstappens Red Bull straalt af op de hele Formule 1. Dat zei teambaas Toto Wolff van Mercedes.

9 uur geleden
Recordhouder marathon Kiptum overleed aan ernstig hoofdletsel

NAIROBI (ANP/AFP) - De Keniaanse atleet Kelvin Kiptum is overleden aan ernstig hoofdletsel dat de wereldrecordhouder op de marathon opliep door zijn auto-ongeluk. De patholoog-anatoom die het lichamelijk onderzoek verrichtte, constateerde schedelbreuken, gebroken ribben en verwondingen aan de longen.

11 uur geleden
Handbalsters treffen als eerste Argentinië op OKT

TORREVIEJA (ANP) - De handbalsters openen het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Torrevieja op 11 april tegen Argentinië. Een dag later is Tsjechië de tegenstander en op 14 april volgt een duel met gastland Spanje. De beste twee landen plaatsen zich voor de Olympische Spelen van Parijs.

12 uur geleden
Verstappen rijdt meer dan 140 ronden en is veruit de snelste

BAHREIN (ANP) - Max Verstappen heeft op de eerste testdag van de Formule 1 in Bahrein grote indruk gemaakt. De drievoudig wereldkampioen reed probleemloos 143 ronden in de RB20 op het woestijncircuit van Sakhir en was veruit de snelste. De Limburger klokte 1.31,344 in zijn snelste ronde en daarmee was hij meer dan een seconde sneller dan zijn naaste concurrenten.

13 uur geleden