Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spotify dik 2 miljard minder waard na kritiek Neil Young

Spotify dik 2 miljard minder waard na kritiek Neil Young

LOS ANGELES (ANP) - De marktwaarde van Spotify is deze week met ruim 2 miljard dollar (bijna 1,9 miljard euro) gedaald na de protestactie van de Canadese zanger Neil Young. Young liet eerder deze week weten zijn muziek van de dienst te laten halen vanwege een podcast van comedian Joe Rogan zijn, die exclusief via Spotify te beluisteren is. Onder anderen Young vindt dat hij hierin desinformatie over het coronavirus verspreidt.

Volgens Variety daalden de aandelen van Spotify met 6 procent tussen 26 en 28 januari. The Joe Rogan Experience heeft per aflevering zo'n 11 miljoen luisteraars. Young uitte zijn kritiek in een inmiddels weer verwijderde open brief waarin hij volgens Amerikaanse media stelde dat de streamingdienst "potentieel dodelijke informatie helpt verspreiden" en dat "ze kunnen kiezen tussen Rogan en Young, maar niet allebei".

"We hebben sinds het begin van de pandemie meer dan 20.000 podcastafleveringen verwijderd met betrekking tot Covid-19", zei een woordvoerder van Spotify eerder tegen The Washington Post. "We betreuren Neils beslissing om zijn muziek van Spotify te verwijderen maar hopen hem snel weer te mogen verwelkomen." Verschillende andere artiesten hebben zich bij de protestactie van Young aangesloten.

Meer uit Financieel

Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

9 minuten geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

30 minuten geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

1 uur geleden
AFM: niet alle fondsen duidelijk over gevolgen pensioenverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal pensioenfondsen heeft vorig jaar onvolledige informatie gegeven over de gevolgen van de verhoging van de pensioenen die ze doorvoerden. Ze belichtten daarbij vooral de voordelen van de indexatie en waren minder duidelijk over de nadelen, concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek.

1 uur geleden
Licht verlies op Amsterdamse beurs, Prosus grootste winnaar

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies gesloten, waarbij beleggers richting zoeken nu het onduidelijk is welke kant het rentebeleid van centrale banken opgaat. Techinvesteerder Prosus was van de AEX-bedrijven de grootste winnaar. Betalingsverwerker Adyen en chipmachinefabrikant ASML stonden juist onderaan in de hoofdgraadmeter.

2 uur geleden
Gemeenten: goed dat er eindelijk statiegeld op blik komt

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat er eindelijk per 1 april statiegeld op blikjes bier, frisdrank en andere dranken wordt ingevoerd. Volgens een woordvoerder van de VNG is daar de afgelopen jaren stevig voor gelobbyd omdat een groot deel van het zwerfafval op straat en in de natuur uit blikjes bestaat.

3 uur geleden
Eneco moet mogelijk 50.000 klanten met zonnepanelen compenseren

ROTTERDAM (ANP) - Eneco moet mogelijk 50.000 klanten met zonnepanelen compenseren omdat het energiebedrijf hen maandenlang een te lage vergoeding bood voor het terugleveren van overtollige opgewekte stroom. Eneco zette de zogeheten terugleververgoeding per 5 september vorig jaar op 0,09 euro per kilowattuur, maar verzuimde daarover alle klanten goed te informeren.

3 uur geleden