Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spotify boekt winst dankzij podcasts en advertenties

Spotify boekt winst dankzij podcasts en advertenties

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Spotify Technology heeft het afgelopen kwartaal een bescheiden winst geboekt. Dat komt onder meer doordat de grote investeringen in podcasts op de streamingdienst zich beginnen uit te betalen. Ook werd meer verdiend met reclame tussen liedjes. Het van oorsprong Zweedse bedrijf laat de muziekindustrie ook advertenties plaatsen om hun artiesten aan te prijzen bij luisteraars.

De resultaten van Spotify waren beter dan analisten hadden verwacht. Het aantal gebruikers nam in het derde kwartaal toe met 16 miljoen tot 381 miljoen. Spotify groeide vooral in landen als India, Indonesië en Zuid-Korea.

Het aantal betalende abonnees is vergeleken met vorig jaar gegroeid met 19 procent, tot 172 miljoen. De omzet steeg op jaarbasis met ruim een kwart naar 2,5 miljard euro. Onder de streep bleef een winst over van 2 miljoen euro, waar in dezelfde periode vorig jaar nog een verlies van 101 miljoen euro werd geboekt.

Meer uit Financieel

Philips dagwinnaar AEX-index op groen Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Philips was vrijdag de sterkste stijger in de hogere AEX-index in Amsterdam. Het zorgtechnologiefonds won 2,3 procent en toonde daarmee iets van herstel na het forse verlies een dag eerder. Onder andere door de problemen met zijn slaapapneu-apparaten is Philips dit jaar al zo'n 50 procent van zijn beurswaarde verloren. Shell stond onderaan met een min van 0,5 procent. Het olie- en gasconcern stevent desondanks af op een goed beursjaar dankzij de sterk gestegen energieprijzen.

15 minuten geleden
Kabinet reserveert 520 miljoen euro voor gasopslag komende winter

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het kabinet heeft ruim 520 miljoen euro gereserveerd om de gasopslag Bergermeer te vullen voor het winterseizoen 2023-2024. Het gaat daarbij om het op peil brengen van de gasvoorraden in de grootste opslag van Europa.

43 minuten geleden
Baas bpost weg om fouten bij binnenslepen bezorgsubsidie

BRUSSEL (ANP) - De baas van het Belgische postbedrijf bpost stapt op. Topman Dirk Tirez kan niet verder nu bpost fouten lijkt te hebben gemaakt met een subsidie voor de bezorging van kranten en tijdschriften.

1 uur geleden
Poetin: Rusland kan olieproductie verlagen vanwege prijsplafond

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Rusland kan de productie van olie verlagen als reactie op het door de G7-landen, Europese Unie en Australië ingestelde prijsplafond. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin. Een beslissing over de reactie wordt de komende dagen genomen, zei hij in een uitzending van Rossiya 24 TV, zonder in details te treden.

1 uur geleden
Kenners: dieselvoorraden Europa lopen iets minder hard op

AMSTERDAM (ANP) - De voorraden dieselbrandstof in Noordwest-Europa zullen toenemen, maar iets minder dan eerder verwacht. Een en ander is afhankelijk van een aanstaand verbod op Russische leveringen. Dat stellen kenners van onderzoek- en adviesfirma Wood Mackenzie in een nieuwe raming. De dieselvoorraden zijn van invloed op de prijs aan de pomp.

1 uur geleden
Netflix na positief analistenrapport bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Netflix stond vrijdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de winnaars. Het aandeel van de streamingdienst profiteerde van een positief analistenrapport. Volgens de kenners van de Amerikaanse bank Wells Fargo gaat Netflix een sterk jaar tegemoet dankzij de lancering van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement. Het aandeel won daarop dik 4 procent.

2 uur geleden
Energie-Nederland: blij dat instellen prijsplafond is gelukt

DEN HAAG (ANP) - Energie-Nederland is blij dat de invoering van een tijdelijk prijsplafond op energie per 1 januari is gelukt nu het kabinet de subsidieregeling heeft vastgesteld. Voorzitter van de branchevereniging van energiebedrijven Cora van Nieuwenhuizen zegt in een reactie huishoudens te kunnen helpen met het "kunnen blijven betalen van de energierekening en het voorkomen en verder oplopen van betalingsachterstanden". Energieleveranciers passen volgens de oud-minister zo snel als ze kunnen het factureringssysteem aan zodat kleingebruikers vanaf volgend jaar een aangepaste nota krijgen.

2 uur geleden