Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportscholen 'verheugd' bijdrage te kunnen leveren aan vitaliteit

Sportscholen 'verheugd' bijdrage te kunnen leveren aan vitaliteit

DEN HAAG (ANP) - Sportschoolhouders zijn "uiteraard verheugd" dat ze weer een bijdrage kunnen gaan leveren aan de vitaliteit van Nederlanders. Dat zegt directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief in reactie op de aanstaande heropening van de sportscholen. De sector heeft steeds benadrukt dat sporten juist een positieve bijdrage kan leveren doordat het de weerstand tegen het coronavirus kan verhogen.

Eerder op de avond werd bekend dat het vanaf zaterdag weer is toegestaan om op ieder moment van de dag binnen en buiten te sporten. Dat zei minister-president Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie. Voor binnensport moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs laten zien.

De branche heeft geanticipeerd op het besluit van het kabinet en Wouters gaat ervan uit dat sportscholen zaterdag gewoon hun deuren kunnen openen. "Onze mensen staan te popelen om aan de slag te gaan", zegt hij. "Sporters kijken er ook naar uit."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Ploumen: ook meldingen van seksueel machtsmisbruik binnen PvdA

AMSTERDAM (ANP) - Er zijn meldingen gedaan van seksueel machtsmisbruik binnen de PvdA, aldus politiek leider Lilianne Ploumen zondag tijden Operatie Interview in debatcentrum De Balie. "Ik weet dat er meldingen zijn gedaan en dat er naar aanleiding van die meldingen onderzoek is gedaan", aldus Ploumen in het Amsterdamse debatcentrum. Ploumen was in gesprek met journalist Naeeda Aurangzeb, die haar specifiek vroeg naar mogelijk seksueel machtsmisbruik binnen de partij.

1 uur geleden
Schedels ontdekt in water bij Zuidland (Zuid-Holland)

ZUIDLAND (ANP) - In een waterloop bij het Zuid-Hollandse Zuidland zijn vrijdag en zondag menselijke schedels gevonden. Volgens een politiewoordvoerster zijn er geen aanwijzingen dat het om een (recent) misdrijf gaat. "De schedels lijken al wat ouder te zijn", zegt ze.

3 uur geleden
Duizenden doen in Roermond mee aan kroegentocht

ROERMOND (ANP) - Duizenden mensen deden zondagmiddag in Roermond mee aan een alternatieve kroegentocht, georganiseerd door zeventien cafés en andere horecazaken in de Limburgse stad. De 'Tour du Roer' was uit protest tegen het coronabeleid van het kabinet. Grote groepen stonden voor de deelnemende horecazaken, waarbij mensen vaak geen 1,5 meter afstand hielden en niemand mondkapjes droeg.

7 uur geleden
Tientallen mensen aangehouden bij Philips-stadion rond PSV - Ajax

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft vlak voor de aftrap van de voetbalwedstrijd PSV - Ajax 38 mensen aangehouden in de buurt van het Philips-stadion in Eindhoven. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie na een bericht van De Telegraaf. De personen waren aanwezig in het gebied rondom het stadion, wat helemaal is afgesloten voor publiek door de politie. De groep werd verzocht om te vertrekken, toen de politie hen later in hetzelfde gebied weer aantrof zijn ze aangehouden.

7 uur geleden
Anne Frank Fonds kraakt onderzoeksproject naar verraad

GENÈVE/BASEL (ANP) - Het onderzoek naar het verraad van Anne Frank deugt van geen kanten, zegt de directeur van het in Zwitserland gevestigde Anne Frank Fonds. "Op bijna elke pagina staan ​​feitelijke onjuistheden." Onderzoekers stellen in een afgelopen week verschenen boek dat ze waarschijnlijk is verraden door de Joodse notaris Arnold van den Bergh.

7 uur geleden
RIVM vraagt mensen in Limburg zondag geen hout te stoken

LIMBURG (ANP) - Mensen in de provincie Limburg kunnen zondag beter geen hout stoken. Dat zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het instituut heeft een zogenoemd 'stookalert' uitgegeven omdat de weersomstandigheden ongunstig zijn. Hierdoor blijft de rook langer hangen en dat is slecht voor de gezondheid.

9 uur geleden
Ivo van Hove roept nogmaals op: ook cultuursector moet open

AMSTERDAM (ANP) - Directeur van het Internationaal Theater Amsterdam Ivo van Hove heeft bij het actualiteitenprogramma Buitenhof nogmaals opgeroepen de cultuursector ook te openen.

9 uur geleden