Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportscholen 'verheugd' bijdrage te kunnen leveren aan vitaliteit

Sportscholen 'verheugd' bijdrage te kunnen leveren aan vitaliteit

DEN HAAG (ANP) - Sportschoolhouders zijn "uiteraard verheugd" dat ze weer een bijdrage kunnen gaan leveren aan de vitaliteit van Nederlanders. Dat zegt directeur Ronald Wouters van brancheorganisatie NL Actief in reactie op de aanstaande heropening van de sportscholen. De sector heeft steeds benadrukt dat sporten juist een positieve bijdrage kan leveren doordat het de weerstand tegen het coronavirus kan verhogen.

Eerder op de avond werd bekend dat het vanaf zaterdag weer is toegestaan om op ieder moment van de dag binnen en buiten te sporten. Dat zei minister-president Mark Rutte tijdens de coronapersconferentie. Voor binnensport moet iedereen vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs laten zien.

De branche heeft geanticipeerd op het besluit van het kabinet en Wouters gaat ervan uit dat sportscholen zaterdag gewoon hun deuren kunnen openen. "Onze mensen staan te popelen om aan de slag te gaan", zegt hij. "Sporters kijken er ook naar uit."

Meer uit Binnenland

Studenten TU Delft ontwerpen noodwoning aardbevingsgebied Turkije

DELFT (ANP) - Studenten van de TU Delft hebben vrijdag ideeën gepresenteerd om een aardbevingsbestendige woning te ontwikkelen die ingezet kan worden in het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië. Meriç Kessaf bedacht het idee om noodwoningen te ontwerpen. Ze heeft zelf veel familieleden verloren door de aardbeving in februari.

6 minuten geleden
Woud aan beroepen besluitvorming herstel toeslagenaffaire groeit

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst, slachtoffers van de toeslagenaffaire en de rechtbank raken steeds verder verstrikt in procedures over compensatie voor de geleden schade, bleek vrijdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Utrecht. Een meervoudige kamer boog zich over vier zaken van slachtoffers die al lang wachten op een besluit over een schadevergoeding.

1 uur geleden
Rechtbank spreekt 'Zwarte Cobra' vrij van dubbele moordopdracht

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank heeft Henk R., alias de 'Zwarte Cobra' vrijdag vrijgesproken van het geven van de moordopdracht op de Griekse diamantair en drugshandelaar Henie Shamel en de doodslag op zijn vriendin Anne de Witte in Antwerpen, bijna dertig jaar geleden.

1 uur geleden
Ludgardo S. ontkent betrokkenheid moordaanslag Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Ludgardo S. ontkent dat hij betrokken is bij de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De 34-jarige S. verscheen vrijdag voor het eerst in de rechtbank in Amsterdam in het megaproces rondom de moord op de misdaadverslaggever. S. werd eind januari aangehouden in Tilburg. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van uitlokking van de moord met terroristisch oogmerk en deelname aan de criminele organisatie die zich heeft beziggehouden met de moord op De Vries.

1 uur geleden
OM: op korte termijn nieuwe aanhouding in zaak Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie verwacht 'op korte termijn' een nieuwe aanhouding in de zaak over de moord op Peter R. de Vries. Dat zei de officier van justitie vrijdag tijdens een nieuwe voorbereidende zitting in de rechtbank in Amsterdam. Om wie het gaat en wat de rol van deze persoon zou zijn, is niet bekendgemaakt.

3 uur geleden
Meisje (7) komt om door aanrijding met stadsbus in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 7-jarig meisje is vrijdagochtend in Utrecht om het leven gekomen door een aanrijding met een stadsbus. Een 5-jarig jongetje raakte zwaargewond, meldt de politie. Beide kinderen komen uit Utrecht.

4 uur geleden
OM in hoger beroep in 'stealthingzaak'

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep in een van de twee zogenoemde stealthingzaken die recent dienden. Stealthing is als een man tijdens de seks bewust zijn condoom afdoet zonder dat de bedpartner dat doorheeft. Het hoger beroep gaat om de zaak waarin de man werd vrijgesproken van verkrachting en drie maanden voorwaardelijke celstraf kreeg voor dwang. Het OM vindt de straf niet passen bij de zaak. Ook de advocaat van de 28-jarige verdachte heeft hoger beroep aangetekend en noemt hem onschuldig.

4 uur geleden