Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportscholen gaan uit van volledige heropening

Sportscholen gaan uit van volledige heropening

DEN HAAG (ANP) - Sportscholen gaan ervan uit zonder beperkingen open te kunnen. Dat zegt branchevereniging NL Actief in reactie op berichtgeving op basis van bronnen dat het hoger onderwijs, de contactberoepen, winkels en sportscholen per zaterdag weer open mogen. "De signalen zijn goed, maar het officiƫle moment is vrijdag", houdt NL Actief-directeur Ronald Wouters nog wel een slag om de arm.

Wouters zegt "verheugd" te zijn over de berichten over een mogelijke heropening. "De erkenning dat onze branche onderdeel is van de oplossing tegen het coronavirus doet onze achterban heel goed. Die erkenning was eerder al wel uitgesproken, maar had zich nog niet vertaald in het signaal dat nu naar ons toekomt." Wouters heeft de indruk dat VWS naar de sector luistert in de gesprekken die steeds gevoerd zijn met het ministerie. Afgelopen dinsdag organiseerde de sportscholen nog een actie voor de Tweede Kamer gericht op heropening.

In bijna alle bedrijfssectoren kampen ondernemers momenteel met personeelstekort, zowel door ziekte als door werknemers die afgevloeid zijn. De sportscholen hebben volgens Wouters voldoende personeel om per zaterdag, vanaf wanneer de versoepelingen nu lijken te gaan gelden, weer open te kunnen. Op de lange termijn wordt het personeelstekort dat ontstaan is door de coronacrisis wel een uitdaging, zegt hij.

Voorwaarden

Han de Hair, voorzitter van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra, is met name benieuwd naar de voorwaarden waaronder sportscholen open mogen. Hij hoopt niet op "draconische maatregelen" zoals de eerder ingestelde beperking toen de sportscholen wel open mochten, maar alleen tot 17.00 uur. Die regel was volgens De Hair "een hele rare actie" en leidde volgens hem juist tot meer drukte dan normaal in de sportscholen rond dat tijdstip.

De Hair hoopt dat het ministerie luistert naar de sportbranche. "NL Actief is steeds in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid over het veilig organiseren van sport. Maar wat blijkt is dat toch steeds het OMT en het kabinet het laatste woord houden. En dan komen dingen uit de hoge hoed die voor niemand te begrijpen zijn. Dus het is nog even spannend", aldus De Hair.

Meer uit Binnenland

Dordrecht zet aangifte tegen 'lek' van Chemours-schikking door

DORDRECHT (ANP) - De gemeenteraad van Dordrecht ziet "geen enkele reden" om iets te doen aan de aangifte die is gedaan tegen Ruben Schilt, tot voor kort commissielid van de PvdA. Schilt schond de geheimhoudingsplicht door de notulen van een besloten raadsvergadering over een schikkingsvoorstel in de zaak-Chemours door te sturen naar het tv-programma Zembla. Burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht deed daarvan aangifte.

16 minuten geleden
Rotterdamse campagne moet drugsgebruikers bewust maken van impact

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam is maandag gestart met een campagne om drugsgebruikers naar eigen zeggen bewust te maken van hun impact op de criminaliteit in de stad. Volgens de stad associƫren drugsgebruikers zich niet zo snel met drugscriminaliteit, "toch dragen zij hier wel degelijk aan bij", aldus de gemeente.

2 uur geleden
Nieuwe coalitie in Den Haag gepresenteerd

DEN HAAG (ANP) - Zo'n drie maanden na de val van de coalitie in Den Haag heeft de gemeente een nieuw college. D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, CDA en DENK presenteren maandag hun plannen voor de stad. Den Haag krijgt nu het vierde college in vijf jaar tijd.

6 uur geleden
Eerste ouderen krijgen najaarsvaccinatie tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Mensen van 60 jaar en ouder kunnen vanaf maandag een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Dat moet hun afweer een oppepper geven voor het najaar en de winter. In die seizoenen gaat het virus wat gemakkelijker rond, en ouderen lopen bij besmetting iets meer risico dan anderen.

6 uur geleden
Amsterdam maakt zich klaar voor 30 kilometer per uur

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam maakt zich klaar voor het invoeren van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. De maatregel gaat pas op 8 december in, maar vanaf maandag worden er al bijna 5000 nieuwe snelheidsborden neergezet, 170 verkeerslichten afgesteld en andere "infrastructurele maatregelen" genomen, aldus de gemeente. Ook start de stad met een campagne met de slogan '30 doen we voor elkaar'.

6 uur geleden
Explosie bij woning in Leiden, geen gewonden

LEIDEN (ANP) - De voordeur van een woning in Leiden is in de nacht van zondag op maandag beschadigd geraakt door een ontploffing. De explosie gebeurde rond 00.50 uur op de Leliestraat in de wijk Roodenburgerdistrict. Er zijn geen gewonden gevallen.

7 uur geleden
Aantal mensen dat overlijdt door ongelukkige val loopt snel op

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat overlijdt door een ongelukkige val op straat of in huis loopt hard op. Vorig jaar stierven 6228 mensen op die manier, oftewel zeventien mensen per dag. Dat is twee keer zo veel als tien jaar geleden.

10 uur geleden