Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportscholen gaan uit van volledige heropening

Sportscholen gaan uit van volledige heropening

DEN HAAG (ANP) - Sportscholen gaan ervan uit zonder beperkingen open te kunnen. Dat zegt branchevereniging NL Actief in reactie op berichtgeving op basis van bronnen dat het hoger onderwijs, de contactberoepen, winkels en sportscholen per zaterdag weer open mogen. "De signalen zijn goed, maar het officiële moment is vrijdag", houdt NL Actief-directeur Ronald Wouters nog wel een slag om de arm.

Wouters zegt "verheugd" te zijn over de berichten over een mogelijke heropening. "De erkenning dat onze branche onderdeel is van de oplossing tegen het coronavirus doet onze achterban heel goed. Die erkenning was eerder al wel uitgesproken, maar had zich nog niet vertaald in het signaal dat nu naar ons toekomt." Wouters heeft de indruk dat VWS naar de sector luistert in de gesprekken die steeds gevoerd zijn met het ministerie. Afgelopen dinsdag organiseerde de sportscholen nog een actie voor de Tweede Kamer gericht op heropening.

In bijna alle bedrijfssectoren kampen ondernemers momenteel met personeelstekort, zowel door ziekte als door werknemers die afgevloeid zijn. De sportscholen hebben volgens Wouters voldoende personeel om per zaterdag, vanaf wanneer de versoepelingen nu lijken te gaan gelden, weer open te kunnen. Op de lange termijn wordt het personeelstekort dat ontstaan is door de coronacrisis wel een uitdaging, zegt hij.

Voorwaarden

Han de Hair, voorzitter van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra, is met name benieuwd naar de voorwaarden waaronder sportscholen open mogen. Hij hoopt niet op "draconische maatregelen" zoals de eerder ingestelde beperking toen de sportscholen wel open mochten, maar alleen tot 17.00 uur. Die regel was volgens De Hair "een hele rare actie" en leidde volgens hem juist tot meer drukte dan normaal in de sportscholen rond dat tijdstip.

De Hair hoopt dat het ministerie luistert naar de sportbranche. "NL Actief is steeds in gesprek met het ministerie van Volksgezondheid over het veilig organiseren van sport. Maar wat blijkt is dat toch steeds het OMT en het kabinet het laatste woord houden. En dan komen dingen uit de hoge hoed die voor niemand te begrijpen zijn. Dus het is nog even spannend", aldus De Hair.

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

8 uur geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

8 uur geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

8 uur geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

8 uur geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

8 uur geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

9 uur geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

10 uur geleden