Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportschoenenverkoper Foot Locker negatiever gestemd

Sportschoenenverkoper Foot Locker negatiever gestemd

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse sportschoenenwinkelketen Foot Locker is negatiever gestemd over zijn verkopen en winst in heel dit jaar, na een moeilijk eerste kwartaal. Vanwege de hoge inflatie en onzekere economie houden mensen meer de hand op de knip en staat de verkoop bij Foot Locker onder druk, met name op de Amerikaanse thuismarkt.

Het bedrijf, dat in Nederland 29 winkels heeft, verwacht nu dat de omzet dit jaar met wel 8 procent kan dalen, wat sterker is dan eerder gedacht. In het eerste kwartaal van dit jaar kromp de omzet al met ruim 11 procent tot 1,9 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. In Noord-Amerika ging de verkoop met bijna 13 procent omlaag. In Europa bleef die vrijwel onveranderd en in Aziƫ nam die juist toe.

Daarnaast zag het in New York gevestigde Foot Locker de nettowinst krimpen naar 36 miljoen dollar, van 133 miljoen dollar een jaar eerder. Het bedrijf is bezig overtollige voorraden weg te werken, maar wel met forse kortingsacties. Daardoor wordt de winstgevendheid ondermijnd. Foot Locker stelde dan ook zijn prognoses voor de winst per aandeel en marge dit jaar neerwaarts bij.

Naast schoenen verkoopt Foot Locker ook sportkleding en andere artikelen. In een toelichting zei topvrouw Mary Dillon dat er een duidelijke verzwakking van de verkopen is te zien vanwege het uitdagende economische klimaat. De vorig jaar aangetreden Dillon is bezig met maatregelen om de prestaties van Foot Locker te verbeteren, waarbij onder meer minder goed draaiende winkels worden gesloten.

Meer uit Financieel

Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

AMSTERDAM (ANP) - Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

19 minuten geleden
Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.

24 minuten geleden
Schiphol verwacht weer druk, maar beheersbaar vakantieweekend

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwacht wederom een druk weekend vanwege de meivakantie. Inmiddels keren vakantiegangers ook terug, waardoor het bij de paspoortcontroles drukker kan zijn. "We verwachten dat het druk wordt, maar beheersbaar", voorziet een woordvoerder.

8 uur geleden
Apple wint na kwartaalcijfers, banenrapport stuwt beurzen New York

NEW YORK (ANP) - Techbedrijf Apple heeft vrijdag aan beurswaarde gewonnen na goed ontvangen kwartaalresultaten. De omzetdaling als gevolg van mindere iPhone-verkopen was minder erg dan analisten hadden verwacht. Ook kondigde Apple aan om voor 110 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen, een beloning voor de aandeelhouders.

14 uur geleden
NAM wijst rekening extra kosten schadeafhandeling Groningen af

ASSEN (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil niet opdraaien voor extra kosten bij de afhandeling van aardbevingsschade in Groningen die voortvloeien uit een nieuwe aanpak van het kabinet. Het ontbreekt namelijk aan een goede onderbouwing waarom die extra miljarden voor rekening komen van de NAM, schrijft het bedrijf dat gas won uit het Groningenveld in zijn jaarverslag.

14 uur geleden
Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

18 uur geleden
'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

WASHINGTON (ANP) - Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van "grootschalige fraude". Volgens de Amerikaanse beurswaakhond SEC hielden accountant Benjamin Borgers en zijn firma zich bij audits bij tal van beursgenoteerde bedrijven niet aan de kwaliteitseisen voor goede boekencontroles.

18 uur geleden