Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportorganisatie Le Champion schrapt alle evenementen tot 1 juli

Sportorganisatie Le Champion schrapt alle evenementen tot 1 juli

DEN HAAG (ANP) - Le Champion, organisator van hardloopwedstrijden en fietswedstrijden, schrapt alle evenementen tot 1 juli. "Gezien de verspreiding van het coronavirus is het in onze visie volstrekt onverantwoord om in juni alweer grote evenementen met duizenden mensen te laten plaatsvinden", zegt Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

Het besluit heeft tot gevolg dat onder meer de Ronde van Noord-Holland, Fiets4Daagse Hoorn, de Alkmaar City Run by night, de Oer-IJ Expeditie en de Plus Wandel4daagse Alkmaar komen te vervallen.

Van der Jagt wil de deelnemers, die al betaald hebben, tegemoet komen door ze een korting te geven van 50 procent op het startbewijs van dezelfde wedstrijd volgend jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Ook Grand Prix van Canada uitgesteld in Formule 1

MONTREAL (ANP) - Ook de Grand Prix van Canada voor Formule 1-wagens gaat niet door. Het organisatiecomité liet weten dat het in overleg met de Canadese autoriteiten heeft besloten de race, die op 14 juni in Montreal zou worden verreden, tot nader order uit te stellen.

8 uur geleden
Kwalificatieperiode voor Tokio 2020 in atletiek opgeschort

MONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 opgeschort. Tot aan 1 december kunnen atleten zich niet kwalificeren voor het evenement in Japan, dat vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus naar de zomer van 2021 is verschoven. Atleten die zich eerder al voor Tokio 2020 hadden geplaatst, behouden die status en blijven daardoor in aanmerking komen voor deelname aan de Zomerspelen.

11 uur geleden
Directie en personeel Formule 1-organisatie leveren ook in

LONDEN (ANP) - Ook het concern dat de Formule 1 organiseert, ontkomt niet aan maatregelen vanwege de coronapandemie. Het bedrijf heeft bijna de helft van het personeel tot eind mei met verlof gestuurd. Voorzitter Chase Carey van F1 en andere leden van de directie en het management zijn akkoord gegaan met een vermindering van het salaris.

12 uur geleden
'Woonkamerduel' darters Van Barneveld en Taylor op donderdagavond

DEN HAAG (ANP) - Darters Raymond van Barneveld en Phil Taylor gaan het donderdagavond tegen elkaar opnemen. Het duel tussen de twee iconen van de sport begint om 20.00 uur Nederlandse tijd. Beiden gooien op een bord in hun eigen woonkamer, in respectievelijk Den Haag en Stoke-on-Trent.

12 uur geleden
EK judo in Praag voor tweede keer uitgesteld

PRAAG (ANP) - De Europese kampioenschappen judo in Praag moeten weer worden uitgesteld. Het toernooi stond aanvankelijk voor 30 april tot en met 3 mei op het programma, maar werd vanwege de coronacrisis verplaatst naar 19 tot en met 21 juni. Ook die data blijken niet haalbaar, nu in vrijwel heel Europa de sport stilligt.

14 uur geleden
Atletiekfederatie wil in 2030 koolstofneutraal zijn

MONACO (ANP) - De internationale atletiekfederatie World Athletics heeft de ambitie uitgesproken om binnen tien jaar tijd koolstofneutraal te zijn. Volgens voorzitter Sebastian Coe moet de sport het goede voorbeeld geven aan de wereldbevolking om het leefklimaat te verbeteren.

14 uur geleden
Olympische vlam niet meer te zien in Fukushima

FUKUSHIMA (ANP/RTR) - De olympische vlam is niet meer te zien voor het publiek. De vlam zou tot het einde van deze maand te bewonderen zijn in het J-Village, het nationale trainingscentrum van de Japanse voetballers in Fukushima. Premier Shinzo Abe riep dinsdag echter de noodtoestand uit in zijn land, wat betekent dat bedrijven worden gesloten en iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven.

16 uur geleden