Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportminister Helder wil iedereen weer in beweging krijgen

Sportminister Helder wil iedereen weer in beweging krijgen

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Sport) vindt het "heel zorgelijk" dat sinds corona minder mensen zijn gaan sporten. Ze heeft diverse acties lopen om mensen weer in beweging te krijgen. De bewindsvrouw komt binnenkort met plannen om sporten laagdrempeliger te maken voor mensen met weinig geld, maar vindt dat iedereen ook zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen.

"Bewegen is natuurlijk geen opdracht van de minister van Sport, maar iets dat we als samenleving in onze dag moeten inbouwen. De dag moet meer beweging bevatten", zei Helder voorafgaand aan de ministerraad. Vooral het aantal mensen dat in verenigingsverband is gestopt, is groot.

Met de sportkoepel NOC*NSF maakt de minister zich zorgen over de flinke terugloop van het aantal mensen dat sport. "We willen juist de beweging de andere kant op krijgen. Daarvoor moeten we nog harder strijden", vindt Helder. De sportkoepel wil hierin samen, tot genoegen van de minister, met het ministerie in optrekken. "Ik heb het nodig dat we dit samen doen."

In coronatijd sportten veel mensen in hun eigen omgeving, maar daar is het klad ingekomen nu het maatschappelijk leven weer op gang is gekomen, ziet de minister. "We moeten hen weer terug zien te krijgen naar het verenigingsleven."

Helder erkent dat er zeker voor mensen met weinig geld "een hobbel" is om op een verenging te gaan sporten. Binnenkort komt de sportminister met plannen hierover naar de Kamer. Gratis sporten zit er niet in. "Helemaal gratis maken is niet het plan, maar we kijken wel of we voor bepaalde groepen die het financieel moeilijk hebben iets kunnen doen."

Meer uit Politiek

VVD wil voor zomer pakket om instroom asielzoekers te verminderen

AMSTERDAM (ANP) - De VVD wil dat het kabinet nog voor de zomer met een pakket maatregelen komt om de instroom van asielzoekers te verminderen, zei VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans in het programma Buitenhof. "Nederland moet minder aantrekkelijk worden voor asielzoekers."

20 uur geleden
BBB ziet groeiend vertrouwen rond Groningse formatietafel

GRONINGEN (ANP) - De formatiegesprekken in de provincie Groningen verlopen in een goede sfeer, zegt fractievoorzitter Gouke Moes van de BoerBurgerBeweging (BBB). "Het vertrouwen groeit, durf ik wel te zeggen namens de onderhandelingstafel."

20 uur geleden
Minister: energietransitie Europa niet mogelijk zonder China

BRUSSEL (ANP) - De Europese energietransitie is niet mogelijk zonder China, waarschuwt minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Europa probeert minder afhankelijk van China te worden, maar moet daarbij niet helemaal 'ontkoppelen', stelt de bewindsvrouw. "Ze doen veel aan onderzoek en ontwikkeling en het zou zonde als we onze banden helemaal doorsnijden."

21 uur geleden
Van fruittelers tot COC: Gelderlanders vragen aandacht coalitie

ARNHEM (ANP) - Tientallen organisaties en inwoners van Gelderland hebben zaterdag aandacht gevraagd van de vijf partijen die in de provincie een nieuw bestuur moeten gaan vormen. Van jonge fruittelers tot belangenorganisatie van lhbti’ers COC en de Toiletalliantie, die pleit voor toiletten in de Gelderse treinen: in het provinciehuis werd de toekomstige coalitie gevraagd om rekening te houden met een breed scala aan belangen.

1 dag geleden
Rutte: geen garantie dat in Ter Apel niemand in gras moet slapen

DEN HAAG (ANP) - De capaciteit van de asielopvang loopt tegen haar grenzen aan, zei premier Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Er wordt alles op alles gezet om te voorkomen dat asielzoekers in het gras bij het aanmeldcentrum in Ter Apel moeten slapen, zoals vorige zomer wekenlang de realiteit was. "Dat zijn taferelen die we als kabinet willen voorkomen. Maar met de huidige instroom kunnen we daar geen garanties voor geven."

2 dagen geleden
Rutte: samenleving mag bedreigingen niet normaal gaan vinden

DEN HAAG (ANP) - Het mag niet zo zijn dat het bedreigen van bijvoorbeeld politici, journalisten of rechters normaal gaat worden, zei premier Mark Rutte op zijn wekelijkse persconferentie. Daarmee reageerde hij op de dochters van Sigrid Kaag, die in het programma College Tour zeggen dat zij graag willen dat hun moeder stopt met de politiek. Zij vrezen dat met Kaag hetzelfde gebeurt als met Els Borst, die in 2014 werd vermoord.

2 dagen geleden
Ollongren: belangrijk werk VN-vredeshandhavers stopt nooit

DEN HAAG (ANP) - Het "belangrijke werk" van de vredeshandhavers van de Verenigde Naties "stopt nooit". Dat zei Kajsa Ollongren, minister van Defensie, vrijdagmiddag bij de eredienst voor 75 jaar VN-vredesmissies bij het Malieveld in Den Haag.

2 dagen geleden