Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft voor zover sportkoepel NOC*NSF bekend nog niet geleid tot failliete bonden of sportclubs. "Maar die angst is wel groot nu ze druk rekensommen aan het maken zijn over hun toekomstige inkomsten", zegt een woordvoerder.

NOC*NSF kondigde vorige week aan een noodfonds op te richten voor hulp aan clubs of bonden die door de coronacrisis in acute financiële problemen zijn gekomen. De sportkoepel wil daar 4 tot 5 miljoen euro voor vrijmaken. "Dat fonds is nog niet beschikbaar en aanvragen zijn ook nog niet mogelijk. We zien ons Coronafonds nu meer als aanvulling op de landelijke steunmaatregelen."

Kort nadat NOC*NSF zijn noodhulp aankondigde, kwam het ministerie van Economische Zaken met de mededeling dat het noodloket voor getroffen ondernemers ook geldt voor sportverenigingen en ondernemers in de sport. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op deze regeling en een eenmalige uitkering van 4000 euro ontvangen.

Huur

"Wij zijn nog aan het bekijken in hoeverre getroffen sportverenigingen en sportondernemers met deze regeling geholpen zijn. Wat we horen is dat clubs al snel in de problemen kunnen komen, omdat ze de huur van hun accommodaties niet meer kunnen betalen. Gelukkig zijn er veel gemeenten die de huur hebben opgeschort", aldus de woordvoerder.

Voor de langere termijn kunnen de financiële problemen nijpender worden, zeker nu tot en met 28 april de sportclubs en accommodaties gesloten moeten blijven. Het betekent bijvoorbeeld geen inkomsten uit de kantine-omzet en er komen mogelijk opzeggingen van het lidmaatschap. "Vandaar dat clubs en bonden wel bang zijn voor de uitkomst van hun rekensommen. Ze kijken natuurlijk ook naar de contributies en wat daarmee te doen in de komende onzekere periode."

Meer uit Sport

Wierenner Skjelmose herstelt van ernstige onderkoeling

HOEI (ANP/DPA) - De Deense wielrenner Mattias Skjelmose lijkt geen complicaties te hebben overgehouden aan de zware onderkoeling in de Waalse Pijl. De renner werd tijdens de koers zo bevangen door de regen en de kou, dat hij bibberend de strijd op ongeveer 50 kilometer voor de finish staakte.

11 minuten geleden
Geplaagde Ricciardo 'voelt geen druk' bij RB in Formule 1

SHANGHAI (ANP) - Daniel Ricciardo voelt geen druk, kent geen angst en heeft het volste vertrouwen dat hij dit jaar tot een succes gaat maken bij Visa Cash App RB. Dat zei de Australiër in Shanghai, waar dit weekend de Grote Prijs van China wordt verreden.

59 minuten geleden
Topman Marko van Red Bull bevestigt gesprekken met Sainz

SHANGHAI (ANP/DPA) - Topman Helmut Marko van het Formule 1-team Red Bull heeft bevestigd dat het team in gesprek is met de Spanjaard Carlos Sainz over een contract. "Maar hij heeft ook een zeer lucratief aanbod van Audi waar wij niet overheen kunnen", zegt hij in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

1 uur geleden
MVP Embiid helpt basketballers Sixers naar play-offs NBA

PHILADELPHIA (ANP) - Joel Embiid, vorig seizoen verkozen tot meest waardevolle speler van de NBA (MVP), heeft zijn club Philadelphia 76ers met een vleugje van zijn oude vorm aan een plek in de play-offs geholpen. De 30-jarige vedette maakte tegen Miami Heat 23 punten en was met name in de tweede helft op dreef, toen hij zijn ploeg hielp terugkomen van een achterstand van 13 punten. Uiteindelijk wonnen de 'Sixers' nipt met 105-104.

3 uur geleden
Wielrenster Vollering put vertrouwen uit tweede plek Waalse Pijl

HOEI (ANP) - Demi Vollering greep naast een tweede zege op rij in de Waalse Pijl. De wielrenster van SD Worx - Protime haalde desondanks vertrouwen uit haar manier van rijden en uit haar tweede plaats voor Luik-Bastenaken-Luik van zondag. "Ik voelde me de hele wedstrijd sterk", zei de 27-jarige renster die in de sprint bergop werd geklopt door de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

14 uur geleden
Levenslange schorsing basketballer Porter na overtreden gokregels

TORONTO (ANP/RTR) - Basketballer Jontay Porter van de Toronto Raptors is voor het leven geschorst voor het overtreden van de gokregels, heeft de National Basketball Association (NBA) besloten. De 24-jarige Amerikaan is na een onderzoek van de NBA schuldig bevonden aan het beïnvloeden van wedstrijden en aan gokken.

15 uur geleden
Nadal in tweede ronde Barcelona onderuit tegen De Minaur

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal is er bij het graveltoernooi van Barcelona niet in geslaagd de derde ronde te bereiken. De 37-jarige Spanjaard, die in eigen land zijn rentree maakt na een blessureperiode, moest zijn meerdere erkennen in de als vierde geplaatste Australiër Alex de Minaur. Het werd 7-5 6-1.

17 uur geleden