Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft voor zover sportkoepel NOC*NSF bekend nog niet geleid tot failliete bonden of sportclubs. "Maar die angst is wel groot nu ze druk rekensommen aan het maken zijn over hun toekomstige inkomsten", zegt een woordvoerder.

NOC*NSF kondigde vorige week aan een noodfonds op te richten voor hulp aan clubs of bonden die door de coronacrisis in acute financiële problemen zijn gekomen. De sportkoepel wil daar 4 tot 5 miljoen euro voor vrijmaken. "Dat fonds is nog niet beschikbaar en aanvragen zijn ook nog niet mogelijk. We zien ons Coronafonds nu meer als aanvulling op de landelijke steunmaatregelen."

Kort nadat NOC*NSF zijn noodhulp aankondigde, kwam het ministerie van Economische Zaken met de mededeling dat het noodloket voor getroffen ondernemers ook geldt voor sportverenigingen en ondernemers in de sport. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op deze regeling en een eenmalige uitkering van 4000 euro ontvangen.

Huur

"Wij zijn nog aan het bekijken in hoeverre getroffen sportverenigingen en sportondernemers met deze regeling geholpen zijn. Wat we horen is dat clubs al snel in de problemen kunnen komen, omdat ze de huur van hun accommodaties niet meer kunnen betalen. Gelukkig zijn er veel gemeenten die de huur hebben opgeschort", aldus de woordvoerder.

Voor de langere termijn kunnen de financiële problemen nijpender worden, zeker nu tot en met 28 april de sportclubs en accommodaties gesloten moeten blijven. Het betekent bijvoorbeeld geen inkomsten uit de kantine-omzet en er komen mogelijk opzeggingen van het lidmaatschap. "Vandaar dat clubs en bonden wel bang zijn voor de uitkomst van hun rekensommen. Ze kijken natuurlijk ook naar de contributies en wat daarmee te doen in de komende onzekere periode."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Bedroefde Jordan 'voelt iedereens pijn' en wil verandering zien

PROTESTEN VSWASHINGTON (ANP) - Michael Jordan heeft via een verklaring opgeroepen tot verandering in de Verenigde Staten. "Het is genoeg geweest", schrijft de basketballegende over de dood van George Floyd. In de VS is het al dagenlang zeer onrustig.

2 uur geleden
Atleet Foppen het verst in coopertest: 4400 meter

ZOETERMEER (ANP) - Atleet Mike Foppen heeft de snelste coopertest afgelegd in een zogeheten corona-solorun. De 23-jarige Nijmegenaar kwam op de atletiekbaan van Zoetermeer tot een afstand van 4400 meter in 12 minuten.

6 uur geleden
Hendriks: competities topsport vóór 1 september opstarten

HILVERSUM (ANP) - Voor de topsporters in Nederland moet het mogelijk zijn om vóór 1 september de competities en wedstrijden weer op te starten. Dat zei technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF in Studio Sport. "Ik wil absoluut daarover het gesprek met de overheid aangaan."

7 uur geleden
US Open tennis wil niet wijken voor coronavirus

NEW YORK (ANP) - De organisatie van de US Open tennis is ondanks de coronapandemie vooralsnog niet van plan af te wijken van de vertrouwde speeldata en locatie. Ze plant het grandslamtoernooi van 31 augustus tot en met 13 september op de banen van Flushing Meadows in New York. "Een veilig toernooi op onze vaste datum en locatie is wel waar we ons 100 procent op concentreren", zegt Stacey Allaster, het hoofd van de Amerikaanse tennisfederatie. "Dat is waar we dag en nacht mee bezig zijn."

8 uur geleden
Snookerprofs klaar voor eerste toptoernooi

MILTON KEYNES (ANP) - De biljartsport maakt zich op voor het eerste grote toernooi na de lange coronapauze. In het Britse Milton Keynes begint maandag een snookertoernooi met deelname van vrijwel alle topspelers uit het Verenigd Koninkrijk, onder wie de huidige wereldkampioen Judd Trump en snookericoon Ronnie O'Sullivan. Publiek is niet welkom in de Marshall Arena.

9 uur geleden
'Mercedes tegen sprintrace met omgekeerde startopstelling'

PARIJS/LONDEN (ANP) - Mercedes is de enige Formule 1-renstal die zich verzet tegen het plan om een sprintrace in te voeren op de circuits waar straks twee weekeinden achter elkaar een grand prix wordt gehouden. Vooralsnog zijn dat volgens de geplande kalender na coronatijd Oostenrijk en Groot-Brittannië. Die sprintrace vervangt in het tweede weekeinde de kwalificatierace.

13 uur geleden
Donatie van NFL-club San Francisco 49ers valt verkeerd

SAN FRANCISCO (ANP) - Het was bedoeld als een mooi gebaar, maar de donatie van American footballclub San Francisco 49ers viel bij heel wat Amerikanen verkeerd. Eigenaar Jed York maakte in een verklaring op de sociale media van de 49ers bekend dat zijn club 1 miljoen dollar doneert aan "lokale en nationale organisaties die zich inzetten voor verandering", naar aanleiding van de dood van George Floyd, de zwarte man die overleed nadat hij op hardhandige wijze was opgepakt door de politie. York werd er echter fijntjes aan herinnerd dat hij enkele jaren geleden de protesterende Colin Kaepernick min of meer aan de kant schoof.

15 uur geleden