Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft voor zover sportkoepel NOC*NSF bekend nog niet geleid tot failliete bonden of sportclubs. "Maar die angst is wel groot nu ze druk rekensommen aan het maken zijn over hun toekomstige inkomsten", zegt een woordvoerder.

NOC*NSF kondigde vorige week aan een noodfonds op te richten voor hulp aan clubs of bonden die door de coronacrisis in acute financiële problemen zijn gekomen. De sportkoepel wil daar 4 tot 5 miljoen euro voor vrijmaken. "Dat fonds is nog niet beschikbaar en aanvragen zijn ook nog niet mogelijk. We zien ons Coronafonds nu meer als aanvulling op de landelijke steunmaatregelen."

Kort nadat NOC*NSF zijn noodhulp aankondigde, kwam het ministerie van Economische Zaken met de mededeling dat het noodloket voor getroffen ondernemers ook geldt voor sportverenigingen en ondernemers in de sport. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op deze regeling en een eenmalige uitkering van 4000 euro ontvangen.

Huur

"Wij zijn nog aan het bekijken in hoeverre getroffen sportverenigingen en sportondernemers met deze regeling geholpen zijn. Wat we horen is dat clubs al snel in de problemen kunnen komen, omdat ze de huur van hun accommodaties niet meer kunnen betalen. Gelukkig zijn er veel gemeenten die de huur hebben opgeschort", aldus de woordvoerder.

Voor de langere termijn kunnen de financiële problemen nijpender worden, zeker nu tot en met 28 april de sportclubs en accommodaties gesloten moeten blijven. Het betekent bijvoorbeeld geen inkomsten uit de kantine-omzet en er komen mogelijk opzeggingen van het lidmaatschap. "Vandaar dat clubs en bonden wel bang zijn voor de uitkomst van hun rekensommen. Ze kijken natuurlijk ook naar de contributies en wat daarmee te doen in de komende onzekere periode."

Meer uit Sport

Campenaerts wint tijdrit Luxemburg, Hirschi nieuwe leider

PÉTANGE (ANP) - De Belg Victor Campenaerts heeft de vierde etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een individuele tijdrit over een kleine 24 kilometer. De Zwitser Marc Hirschi nam met nog een etappe te gaan de leiderstrui over van de Ier Ben Healy.

30 minuten geleden
Wielrenster Bredewold vol ongeloof na behalen Europese titel

WIJSTER (ANP) - Mischa Bredewold was stomverbaasd toen ze in de laatste 10 kilometer van de strijd om de Europese wielertitel opeens alleen voorop reed. "Ik dacht: dit is niet het plan. Maar ik dacht ook: als ik maar lang genoeg voorop rijd is dat goed voor Demi en Lorena", doelde ze op haar ploeggenotes Demi Vollering en Lorena Wiebes, de titelverdedigster. Maar niet de twee veel bekendere rensters maar de 23-jarige Amersfoortse passeerde als eerste de finish op de Drentse VAM-berg.

1 uur geleden
Wielrenster Bredewold wint wegwedstrijd op EK in Drenthe

WIJSTER (ANP) - Mischa Bredewold heeft bij de Europese kampioenschappen wielrennen op en rond de VAM-berg in Drenthe de wegwedstrijd gewonnen. De 23-jarige Amersfoortse reed in de slotfase weg uit een selecte groep en behield tot de finish een kleine voorsprong. Haar landgenote Lorena Wiebes, de titelverdedigster, sprintte naar de tweede plaats, net voor wereldkampioene Lotte Kopecky uit België.

1 uur geleden
Twee titels voor Boer op NK shorttrack

LEEUWARDEN (ANP) - Teun Boer heeft op de eerste dag van de Nederlandse kampioenschappen shorttrack in Leeuwarden de titels veroverd op de 1500 en de 500 meter. Op die eerste afstand passeerde Jens van 't Wout als eerste de finish, maar de deels in Canada opgegroeide shorttracker kreeg een straf vanwege een duw.

1 uur geleden
Marini breekt sleutelbeen en mist MotoGP-race in India

GREATER NOIDA (ANP) - De Italiaanse MotoGP-coureur Luca Marini heeft door zijn crash in de sprintrace bij de Grote Prijs van India zijn linkersleutelbeen gebroken en kan zondag niet starten in de hoofdrace. Marini kwam na de start op het Buddh International Circuit in aanraking met de motor van zijn land- en teamgenoot Marco Bezzecchi en werd van zijn Ducati afgeworpen.

2 uur geleden
Kanovaarster Wegman net naast podium op WK

LONDEN (ANP) - Kanoslalomvaarster Martina Wegman heeft op de WK in Londen net naast de medailles gegrepen. De 34-jarige atlete uit Schoorl miste in de K1 (kayak) op een fractie van een seconde het brons.

2 uur geleden
Marathonloper Kipchoge kijkt niet verder dan Spelen van Parijs

BERLIJN (ANP) - Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge heeft nog niet bepaald wanneer hij zijn imposante loopbaan als marathonloper wil beëindigen. Op de Olympische Spelen van Parijs wil de 38-jarige Keniaan komende zomer "absoluut" starten. "Wat daarna gebeurt zien we dan wel", zei hij aan de vooravond van de marathon van Berlijn, een wedstrijd die hij al vier keer won.

5 uur geleden