Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkoepel NOC*NSF: we zijn hartstikke blij met versoepelingen

Sportkoepel NOC*NSF: we zijn hartstikke blij met versoepelingen

ARNHEM (ANP) - Sportbond NOC*NSF is "hartstikke blij" met de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. "We gaan op een plezierige manier weer open, zonder ingewikkelde beperkingen", zegt Geert Slot namens de organisatie. De regering staat vanaf 26 juni alle sportwedstrijden weer toe.

Heel goed nieuws, vervolgt Slot. "Elke dag dat we eerder aan de slag kunnen is meegenomen, ook nu straks de vakanties aanbreken. Honkbal, softbal en cricket bijvoorbeeld zijn echte zomersporten en die kunnen nu op een gemakkelijke manier beginnen. In enkele andere takken van sport zal men nu langer doorgaan. Er kunnen nog toernooien worden georganiseerd. Het is mooi dat dit nu kan."

Er zijn geen belemmering met afstand, althans niet binnen de lijnen, of "rare tijden" waarop getraind of gespeeld kan worden. "Natuurlijk moeten de sporters buiten het veld rekening houden met de 1,5 meter, dat wel", zegt Slot. "Maar wat denk je wat dit betekent voor al die ouders, die maanden hun kinderen niet hebben kunnen zien sporten. Nu mogen we weer met het hele gezin naar de vereniging. Dat is geweldig nieuws."

Goed nieuws

Guido Davio, algemeen directeur van volleybalbond Nevobo, reageerde eveneens: "Het is met name voor de beachvolleybalcompetitie heel fijn dat er weer gewoon wedstrijden kunnen plaatsvinden. Iedereen heeft lang zijn geduld moeten bewaren om op dit punt te komen. We kunnen onze leden en bestuurders alleen maar dankbaar zijn voor de inzet die ze hebben getoond, om door de afgelopen anderhalf jaar heen te komen. Richting het nieuwe zaalseizoen is het belangrijk dat het perspectief om gewoon met de competitie te kunnen starten er is."

"We kunnen nu echt beginnen", reageerde cricketbond KNCB, een 'typische' zomersport. "Dat is goed nieuws voor alle cricketspelers, want het betekent dat we op zondag 3 juli van start kunnen gaan met alle cricketcompetities. Sterker nog, we kunnen het weekend van 26/27 juni zelfs al gebruiken als ‘opwarm-weekend’ op weg naar de officiële start van de competitie, zodat iedereen goed voorbereid kan starten op 3 juli."

Ook hockeybond KNHB is verheugd en gaat meteen met de nieuwe situatie aan de slag. "Per 26 juni mogen ook de senioren weer wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen. De KNHB heeft verenigingen al eerder gevraagd of seniorenteams in juli, indien er versoepeld zou worden, toch nog drie weekenden competitie willen spelen. Op basis van de aanmeldingen onderzoekt de KNHB wat zij voor deze teams aan competitiewedstrijden kan organiseren."

Meer uit Sport

Jokic leidt titelverdediger Nuggets naar zege op Lakers in NBA

LOS ANGELES (ANP) - Nikola Jokic heeft de basketballers van Denver Nuggets dicht bij een plek in de halve finales van de play-offs van de Western Conference NBA gebracht. De Serviër had met 24 punten, 15 rebounds en 9 assists een groot aandeel in een zege op Los Angeles Lakers (105-112).

2 uur geleden
Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

10 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

12 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

13 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

15 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

15 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

16 uur geleden