Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkoepel NOC*NSF verheugd met 'eerste stap' van kabinet

Sportkoepel NOC*NSF verheugd met 'eerste stap' van kabinet

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF is uitermate verheugd dat de mogelijkheden voor de jeugd om dagelijks te sporten vanaf 11 januari zijn verruimd. In plaats van tot 17.00 uur mogen de sportaccommodaties (buiten) tot 20.00 uur open blijven. "Dit is een hele mooie eerste stap", zegt algemeen directeur Marc van den Tweel. Hij sprak ook van een logische ingreep.

"De kinderen kunnen weer naar school, wat op de eerste plaats al heel belangrijk is", vervolgt hij. "Dat ze dan ook weer meer kunnen sporten, is een mooie impuls. Ik denk dat deze twee verruimingen ook samengaan. School en sport zijn communicerende vaten."

Volgens Van den Tweel kan de verruiming van enkele uren al tot heel veel meer beweging bij kinderen leiden. "Er kunnen veel meer trainingen worden ingepland nu. Ik heb ook de indruk dat de regering het belang van sport voor de maatschappij en de gezondheid veel meer benadrukt. Bovendien heeft de Tweede Kamer in een motie gevraagd sport als essentiële sector te benoemen. Heel bemoedigend allemaal."

Vanzelfsprekend had de topman van de sportkoepel graag nog meer verruimingen gezien. "Maar in alle realiteit konden we dat nu nog niet verwachten. Wat nu is gebeurd, ligt in de lijn met wat we hadden voorzien. Natuurlijk hopen we dat de volgende stap meer mogelijkheden biedt aan de groep van boven de achttien en aan de binnensporten. Daar kijken we naar uit."

Meer uit Binnenland

Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

1 uur geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

2 uur geleden
Geen gewonden na ontploffing bij woning in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een flatwoning aan de Florijn in Amsterdam-Zuidoost is zaterdagavond beschadigd geraakt door een ontploffing. Er is onder meer een ruit gesneuveld. Volgens een woordvoerder van de politie is er zwaar vuurwerk bij het huis afgestoken. Niemand is gewond geraakt.

3 uur geleden
Ruim 300 klimaatactivisten aangehouden voor blokkade op A12

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zondagmiddag 317 actievoerders aangehouden die snelweg A12 in Den Haag deels blokkeerden. Een van hen is aangehouden voor het afsteken van vuurwerk, meldt de politie. Klimaatdemonstranten gingen zondag rond het middaguur de A12 op, anderhalf uur later was de weg weer vrij. Er is deze keer geen waterwerper ingezet, zaterdag was dat wel het geval.

3 uur geleden
Ontploffing bij woning met regenboogvlag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een woning in Amsterdam waar een regenboogvlag hing is zaterdagavond een ontploffing geweest. Op het trottoir is een vloeistof aangetroffen die korte tijd in brand heeft gestaan. Het huis en de vlag hebben geen schade opgelopen, zegt een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond.

5 uur geleden
Veel interesse voor veiling roemrucht openluchtbordeel op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Voor de veiling van het openluchtbordeel Campo Alegre op Curaçao, aanstaande dinsdag, is "internationale belangstelling". Dat zegt de organisatie van de veiling. Wie er concreet belangstelling heeft, is niet duidelijk. Het 'vrolijke kamp', zoals de vertaling uit het Spaans luidt, sloot in 2020 bij het begin van de coronapandemie haar deuren.

6 uur geleden
Vermoedelijk asbest vrijgekomen bij brand in loods Rijnsburg

RIJNSBURG (ANP) - Op het terrein van een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg die zondag in brand stond, is vermoedelijk asbest gevonden. Dat meldt de brandweer. Eerder liet de brandweer weten dat een deel van een naastgelegen camping zou worden ontruimd, maar dat gebeurt toch niet. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

8 uur geleden