Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkoepel NOC*NSF: extra investeringen in sport noodzakelijk

Sportkoepel NOC*NSF: extra investeringen in sport noodzakelijk

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF maakt zich zorgen over het komende sportjaar. De sportkoepel verwacht dat dan pas de gevolgen van het coronavirus echt in de praktijk zichtbaar worden. NOC*NSF stelt, in reactie op de troonrede, dat extra investeringen noodzakelijk zijn om de schade zo klein mogelijk te houden.

"Verenigingen en sportbonden missen nu al veel inkomsten, maken hoge kosten en de vrijwilligers draaien overuren", zegt Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF. "Topsporters en topsportorganisaties missen vanwege het doorschuiven van internationale toernooien zoals de Olympische Spelen hun sportevenementen en moeten voor 2021 opnieuw voor de voorbereiding op deze evenementen hoge kosten maken. De kosten zijn dit jaar grotendeels doorgelopen terwijl inkomsten flink achterbleven. Het is van groot belang dat de sportsector voor 2021 en daarna kan rekenen op passende steun van de overheid bij het opvangen van de financiële klappen veroorzaakt door de coronacrisis."

NOC*NSF stelt dat de extra investeringen zich dubbel terugverdienen. "De stijging van de zorgkosten wordt tegengegaan, de sociale cohesie wordt versterkt en de samenleving wordt weerbaarder." Dielessen: "Uit de sterk dalende beweegcijfers van kinderen en jongeren tijdens deze intelligente lockdown bleek hoezeer de sportclubs een noodzakelijke basisvoorziening vormden voor met name kinderen en jongeren om fit te blijven en in contact te zijn met hun leeftijdsgenoten."

Meer uit Sport

NOC*NSF: controle op voorwaarden Russische deelname Spelen lastig

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF verwacht dat het lastig zal zijn om goed te controleren of individuele sporters uit Rusland en Belarus aan de gestelde voorwaarden voldoen om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt de sportkoepel in een korte reactie op het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om individuele sporters uit de twee landen onder strenge voorwaarden toe te laten.

41 minuten geleden
Van der Poel denkt in 2024 ook aan deelname Luik-Bastenaken-Luik

BENICASSIM (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel denkt serieus aan deelname aan de heuvelklassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2024. Hij reed de eendaagse voorjaarswedstrijd alleen in 2020 en werd toen zesde. De Nederlandse wereldkampioen op de weg beseft wel dat de concurrentie bij een nieuwe deelname enorm is.

50 minuten geleden
Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

2 uur geleden
Hamilton spreekt schande van aantijgingen 'integere' Susie Wolff

BAKOE (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft schande gesproken van de behandeling van Susie Wolff, de directeur van de F1 Academy, door de internationale autosportfederatie FIA.

2 uur geleden
Mercedes-baas Wolff wil 'volledige openheid' FIA over klachten

BRACKLEY (ANP) - Teambaas Toto Wolff van Formule 1-team Mercedes wil dat de internationale autosportfederatie FIA volledige openheid van zaken geeft over de klachten tegen hem en zijn vrouw Susie. Hij sluit een gang naar de rechter niet uit als de antwoorden van de FIA hem niet bevallen, laat hij weten in een verklaring op X. "We verwachten volledige transparantie over wat er is gebeurd en waarom, en houden uitdrukkelijk alle juridische mogelijkheden open", aldus Wolff.

3 uur geleden
Russische sporters onder neutrale vlag naar Spelen in Parijs

LAUSANNE (ANP) - Russische en Belarussische sporters mogen onder neutrale vlag meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft het IOC vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de individuele sporten. De landenteams zijn uitgesloten.

4 uur geleden
Knegt als vervanger naar wereldbeker shorttrack in Seoul

SEOUL (ANP) - Sjinkie Knegt mag toch meedoen aan de wereldbeker shorttrack half december in Seoul. Hij is als vervanger aangewezen voor Melle van 't Wout, die een blessure aan zijn knie heeft opgelopen.

5 uur geleden