Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportkledingmerk Puma ondanks lockdowns winstgevender

Sportkledingmerk Puma ondanks lockdowns winstgevender

HERZOGENAURATH (ANP) - Puma heeft ondanks lockdowns in Vietnam en logistieke problemen zijn winstmarges verhoogd. Het bedrijf voerde de verkopen in het derde kwartaal fors op. Sportschoenen, shirts, trainingspakken en andere kleding van het Duitse merk gingen bovendien minder vaak afgeprijsd over de toonbank.

Puma behaalde in juli, augustus en september een omzet van ruim 1,9 miljard euro, een stijging van ruim 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met die hogere opbrengsten kon de concurrent van Adidas en Nike forse kostenstijgingen opvangen. De winstmarges verbeterden en de nettowinst steeg met bijna 27 procent op jaarbasis tot 143,8 miljoen euro.

Net als andere kledingfabrikanten had Puma hogere kosten door een tekort aan containers om in Azië geproduceerde kleding naar Europa, de Verenigde Staten of Latijns-Amerika te brengen. Daarnaast zijn in onder meer Vietnam, waar veel sportschoenen worden gemaakt, strenge coronamaatregelen verlengd waardoor fabrieken minder produceren. Puma waarschuwt dan ook dat bepaalde producten mogelijk minder goed leverbaar zijn.

Op de winst en omzet zullen de problemen volgens Puma weinig vat krijgen. Het concern verhoogde zelfs zijn verwachtingen voor heel 2021. In plaats van de eerder voorspelde omzetstijging van 20 procent dit jaar, verwacht het bedrijf nu zeker een kwart meer opbrengsten dan in 2020. Ook over de operationele winst, waarin belastingen en rentebetalingen niet meetellen, is het bedrijf optimistischer dan eerder dit jaar.

Meer uit Financieel

Softwaremaker Salesforce stijgt flink op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Salesforce behoorde donderdag tot de grote stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse softwareconcern presteerde afgelopen kwartaal beter dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige kwartaal en de rest van het jaar vielen in de smaak. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd beloond met een koerswinst van 8,7 procent.

25 minuten geleden
Microsoft gaat miljarden investeren in Britse AI-infrastructuur

REDMOND (ANP) - Microsoft gaat de komende drie jaar 2,5 miljard pond (bijna 3 miljard euro) investeren in de infrastructuur rondom kunstmatige intelligentie (AI) binnen het Verenigd Koninkrijk. Daarmee wil het softwareconcern de omvang van de datacenters in Engeland verdubbelen, meer dan een miljoen mensen trainen om aan het werk te gaan in de AI-economie en de veiligheid van en het onderzoek naar AI ondersteunen.

39 minuten geleden
Sportwinkel Sprinter, voorheen Perry Sport, doelwit cyberaanval

DEN HAAG (ANP) - Sprinter Sports, voorheen bekend onder de naam Perry Sport, is het doelwit geworden van een aanval met gijzelsoftware. Klanten van de winkelketen zijn hierover deze week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden.

1 uur geleden
Ford waarschuwt voor lagere winst door hogere loonkosten

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoproducent Ford Motor waarschuwt dat de winst dit jaar lager uitpakt dan verwacht, als gevolg van stijgende loonkosten door nieuwe afspraken met de vakbond United Auto Workers.

1 uur geleden
Economen ING: groei economie bescheiden, koopkracht wel vooruit

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse economie stagneert dit jaar en laat de komende jaren waarschijnlijk maar bescheiden groei zien, voorspellen economen van ING in een nieuw rapport. Voor de consument zien de vooruitzichten er volgens hen wel weer wat gunstiger uit: aan de hoge inflatie zal geleidelijk een einde komen en de koopkracht lijkt "substantieel" te verbeteren.

1 uur geleden
Noodlijdende vliegmaatschappij SAS dieper in de rode cijfers

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies kwam uit op 1,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend 175 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,2 miljard kroon.

1 uur geleden
Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

2 uur geleden