Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportgala op 22 december om twee jaar sportprestaties te vieren

Sportgala op 22 december om twee jaar sportprestaties te vieren

AMSTERDAM (ANP) - Vorig jaar ging het niet door, maar in december wordt het Sportgala wel weer gehouden. Dat gebeurt op woensdag 22 december in Afas Live in Amsterdam. Tijdens de komende editie worden de Nederlandse sportprestaties van de afgelopen twee jaar gevierd.

Vorig jaar werd het traditionele Sportgala geschrapt, omdat er vanwege het coronavirus maandenlang niet gesport kon worden. Al in juni 2020 besloten de organisatoren, sportkoepel NOC*NSF en omroep NOS, om de gala-avond een jaar over te slaan.

"We zijn verheugd dat we na een jaar zonder sportgala dit feest van de sport weer kunnen vieren", zegt Marc van den Tweel, de nieuwe algemeen directeur van NOC*NSF. "Uiteraard houden we daarbij rekening met de op dat moment geldende maatregelen en mogelijkheden. Daarbij hebben we deze editie extra veel te vieren, want we blikken niet alleen terug op de prachtige sportprestaties van dit jaar, maar ook die van 2020 zullen centraal staan."

Oud-atlete Ellen van Langen treedt toe tot de vakjury. Ze neemt de plek over van schaatskampioene Marianne Timmer. Bas van de Goor, de voorzitter van de vakjury, blijft tot en met 2025 die functie uitvoeren.

Meer uit Sport

Atlete Kipyegon verbetert ook wereldrecord op 5000 meter

PARIJS (ANP) - Atlete Faith Kipyegon (29) heeft een week na haar wereldrecord op de 1500 meter ook het wereldrecord op de 5000 meter verbeterd. De Keniaanse kwam bij wedstrijden in de Diamond League in Parijs tot 14.05,20.

21 minuten geleden
Noorse tennisser Ruud opnieuw naar finale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Casper Ruud heeft voor het tweede opeenvolgende jaar de finale van het tennistoernooi van Roland Garros bereikt. De 24-jarige Noorse nummer 4 van de wereld versloeg de Duitser Alexander Zverev, die in de laatste set zelfs werd weggespeeld. Ruud won met overtuigende cijfers in drie sets: 6-3 6-4 6-0.

1 uur geleden
Pijnlijke nederlaag hockeyers in Pro League tegen Australië

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeymannen hebben hun overwinning van woensdag in de Pro League op India (4-1) geen goed vervolg kunnen geven. Het team van bondscoach Jeroen Delmee ging in Eindhoven hard onderuit tegen Australië: 2-7.

1 uur geleden
Tennisser Alcaraz na krampaanval vooral teleurgesteld in zichzelf

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz was na zijn verloren partij in de halve finale van Roland Garros tegen Novak Djokovic vooral teleurgesteld in zichzelf. "Dit had mij niet mogen overkomen", zei de Spaanse nummer 1 van de wereld, die aan het begin van de derde set last kreeg van kramp en het duel met moeite uitspeelde.

2 uur geleden
Topfavoriet Alcaraz na krampaanval kansloos tegen Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft door fysiek ongemak aan het begin van de derde set kansloos verloren van Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros. De Spaanse topfavoriet kreeg last van kramp, onder meer in zijn been. Tot dat moment ging zijn partij tegen de nummer 3 van de wereld grotendeels gelijk op, in het vervolg raakte Alcaraz vrijwel geen bal meer, 6-3 5-7 6-1 6-1. Van opgeven wilde hij in een vol stadion in Parijs echter niet weten.

4 uur geleden
Hockeysters winnen in Pro League ook van Australië

EINDHOVEN (ANP) - De hockeysters van Oranje hebben hun ongeslagen status in de Pro League behouden. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg Australië in Eindhoven met 7-2. Halverwege stond het 4-1.

1 dag geleden
Swiatek voor derde keer naar eindstrijd Roland Garros

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek heeft zich voor de derde keer in haar loopbaan geplaatst voor de finale van Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was met 6-2 7-6 (7) te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia, die in de tiebreak een setpunt onbenut liet.

1 dag geleden