Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sporters wachten op Schiphol in lounge voor vertrek naar Beijing

Sporters wachten op Schiphol in lounge voor vertrek naar Beijing

SCHIPHOL (ANP) - De Nederlandse sporters die woensdag vertrekken naar de Olympische Spelen in Beijing, worden op Schiphol vanwege het coronavirus zoveel als mogelijk weggehouden van andere mensen. De atleten komen in groepjes aan op de luchthaven. Nadat ze zijn ingecheckt, begeleiden medewerkers van KLM de sporters naar een speciale lounge. Daar wacht een buffet voor ze.

Ongeveer negentig sporters, begeleiders en andere stafleden van TeamNL stappen straks in het vliegtuig, dat om 16.50 uur richting China vertrekt. Eerst gaan de niet-sporters aan boord. Zij nemen achterin het toestel plaats, daarna volgen de sporters. De sporters, die allemaal op de voorste rijen zitten, gaan in Beijing weer als eerste van boord.

Alle voorzorgsmaatregelen zijn genomen na de Zomerspelen van Tokio, toen bij vertrek minder rekening werd gehouden met zo min mogelijk contactmomenten. Enkele atleten van Nederland bleken in Japan besmet met het coronavirus en konden niet meedoen aan de Olympische Spelen.

Andere landen

Sporters uit andere landen, die dezelfde vlucht hebben, lopen wel gewoon rond op de luchthaven. Zij konden de laatste uren voor vertrek dus wel in contact komen met andere mensen. Onder meer de Belgische en Hongaarse olympische ploeg en Johan de Wit (coach van de Japanse schaatsers) hebben dezelfde vlucht.

Het vliegtuig zit bij lange na niet vol. Veel rijen in het toestel zijn leeg. De vlucht was niet te boeken voor overige reizigers. Iedereen die aan boord zit, gaat naar Beijing voor de Olympische Spelen.

Niet alle 42 deelnemende Nederlandse sporters zitten aan boord. De laatste groep vertrekt volgende week woensdag. De Olympische Spelen beginnen vrijdag 4 februari.

Meer uit Sport

Handbalsters met overtuigende zege op Brazilië op koers op WK

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben met een overtuigende zege op Brazilië een grote stap gezet naar de kwartfinales op het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Oranje won in het Deense Frederikshavn met 35-27 van de Zuid-Amerikaanse ploeg.

49 minuten geleden
Italiaanse regering wil toch nieuwe olympische bobsleebaan

ROME (ANP) - De regering van Italië wil het rodelen, bobsleeën en skeleton bij de Winterspelen van 2026 toch graag in Cortina d'Ampezzo houden. Vicepremier Matteo Salvini kondigde aan dat er mogelijk toch een nieuwe baan wordt aangelegd in de Italiaanse wintersportplaats.

1 uur geleden
Red Bull en Ferrari ontkennen klacht over Toto en Susie Wolff

LONDEN (ANP/RTR) - De grote renstallen in de Formule 1 ontkennen dat ze een klacht bij de internationale autosportfederatie FIA hebben ingediend over teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie Wolff, de baas van de F1 Academy.

3 uur geleden
Kamminga, Corbeau overtuigend naar EK-finale 100 meter schoolslag

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben zich met goede tijden geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 28-jarige Kamminga was met 56,37 de snelste van alle halvefinalisten, Corbeau (22) zwom met 56,85 de derde tijd. De Turk Hüseyin Emre Sakçı (56,68) ging als tweede door naar de finale.

3 uur geleden
Topgolfers kunnen vanaf 2028 de bal minder ver slaan

LONDEN (ANP/RTR) - De regels in het golf ondergaan vanaf 2028 een ingrijpende verandering voor de profspelers. De golfbal wordt zodanig aangepast, dat er minder ver kan worden geslagen. De topspelers leveren zo'n 5 procent in van de maximale afstand die ze kunnen slaan. Dat is 13 tot en met 15 meter minder ver dan ze nu halen.

3 uur geleden
Van der Poel aast op recordaantal wereldtitels veldrijden

BRUSSEL (ANP) - Mathieu van der Poel aast op een recordaantal wereldtitels in het veldrijden. "Het is een van de redenen waarom ik blijf crossen. Voor de rest heb ik niet veel doelen in het veld", zegt de 28-jarige wielrenner tegen Sporza.

5 uur geleden
Zwemster Schouten pakt eerste Nederlandse medaille op EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de 100 meter schoolslag gezorgd voor de eerste Nederlandse medaille op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 22-jarige Bodegraafse lag lang niet op koers voor een podiumplek, maar na een sterke slotfase tikte ze in een tijd van 1.04,04 net wat eerder aan dan nummer 4 Sophie Hansson uit Zweden (1.04,08).

5 uur geleden