Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sportconcern Mizuno wint op beurs in Tokio na WK-stunt Japan

Sportconcern Mizuno wint op beurs in Tokio na WK-stunt Japan

JAPAN (ANP) - De Japanse maker van sportartikelen Mizuno was vrijdag een lichtpuntje op een negatieve beurs in Tokio. Het aandeel won 1 procent nadat het Japanse voetbalteam verrassend als groepswinnaar de achtste finale van het WK in Qatar wist te bereiken na winst tegen Spanje. Streamingbedrijf CyberAgent, dat de WK-wedstrijden uitzendt, ging 4 procent omhoog en kroegenuitbater Hub Co. won zo'n 8 procent. De toonaangevende Nikkei in Tokio was echter een negatieve uitschieter op de Aziatische aandelenmarkten en sloot 1,6 procent in de min.

De recente sterke stijging van de Japanse yen drukte daarbij op de aandelenkoersen van de grote Japanse exportbedrijven. Ook de banken moesten het ontgelden. Mitsubishi UFJ Financial zakte ruim 1 procent en Mizuho Financial Group verloor eveneens meer dan 1 procent.

Ook elders in de regio werden verliezen geleden in navolging van de overwegend lagere slotstanden op Wall Street. Beleggers namen geen risico's voorafgaand aan het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag verschijnt. Dat rapport speelt een grote rol in het rentebeleid van de Federal Reserve. Een sterke arbeidsmarkt geeft de centrale bank namelijk meer ruimte om de rente stevig te blijven verhogen.

Optimisme

Eerder deze week heerste er nog optimisme op de wereldwijde beurzen nadat Fed-voorzitter Jerome Powell aangaf dat de rente waarschijnlijk deze maand al met een minder grote stap zal worden verhoogd dan de 0,75 procentpunt die de afgelopen keren werd gehanteerd. Beleggers wachten daarnaast op meer duidelijkheid over de versoepeling van de coronamaatregelen in China, nadat de Chinese vicepremier Sun Chunlan had verklaard dat een nieuwe fase van de bestrijding van het virus is ingegaan.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,5 procent. De Kospi in Seoul zakte 1,5 procent. In Zuid-Korea koelde de inflatie in november af tot 5 procent, van 5,7 procent in oktober. De afname was iets sterker dan verwacht. In juli lijkt de Zuid-Koreaanse inflatie op 6,3 procent een piek te hebben bereikt. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,7 procent in.

Meer uit Financieel

Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

20 minuten geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

52 minuten geleden
GfK: minder elektronica verkocht tijdens Black Friday

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders hebben in de week van koopjesfestijn Black Friday minder elektronische apparaten gekocht dan een jaar eerder, meldt marktonderzoeker GfK. De dagen waarin winkeliers stunten met grote kortingen zorgden door hogere gemiddelde prijzen wel voor een kleine omzetstijging.

1 uur geleden
Nederland en andere landen mogen geld steken in 'cloud'

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen mogen 1,2 miljard euro steken in de ontwikkeling van clouddiensten. De Europese Commissie laat de normaliter verboden staatssteun toe om de baanbrekende innovatie van de grond te krijgen.

2 uur geleden
Vliegverkeer luchthaven München hervat, nog wel grote beperkingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het vliegverkeer van en naar de luchthaven van München wordt geleidelijk hervat. Dinsdagochtend konden vliegtuigen niet landen of opstijgen als gevolg van voorspelde ijzel. Wel waarschuwt de luchthaven dat reizigers rekening moeten houden met "massale beperkingen".

2 uur geleden
ECB-bestuurder: verdere renteverhoging 'vrij onwaarschijnlijk'

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Een verdere renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) is "vrij onwaarschijnlijk" geworden omdat de inflatie sterker afzwakt dan verwacht. Dat heeft ECB-bestuurder Isabel Schnabel gezegd in een interview met persbureau Reuters.

3 uur geleden
Storing bij Rabobank, problemen met iDEAL- en pinbetalingen

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank ervaren last van een storing bij hun bank. Zo kunnen zij onder meer onlinebetalingen via betaalplatform iDEAL niet afronden. Ook is pinnen in de winkel in sommige gevallen niet mogelijk, meldt een woordvoerder.

3 uur geleden