Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spoorvervoerder DB Cargo: treinen uitgevallen door Duitse staking

Spoorvervoerder DB Cargo: treinen uitgevallen door Duitse staking

ROTTERDAM (ANP) - Ook Nederlandse bedrijven hebben in hun toeleveringsketen enigszins last van de staking van Duitse treinmachinisten. Spoorvervoerder DB Cargo Nederland laat weten dat er treinen zijn uitgevallen, maar ook dat het merendeel van de treinen naar Duitsland nog rijdt. Verder kampt het bedrijf met vertragingen op het spoor.

DB Cargo werkt de klok rond met ploegendiensten van machinisten. "Het is steeds afwachten wat de volgende ploeg doet", zegt een woordvoerder. De Nederlandse machinisten van DB Cargo rijden tot ver in het Ruhrgebied voordat er een Duitse collega bij komt. Andersom rijden Duitse machinisten ook helemaal tot Rotterdam.

Het treinverkeer in Duitsland ligt woensdag en donderdag grotendeels stil door een staking van treinbestuurdersvakbond GDL. Het is de eerste staking bij Deutsche Bahn sinds eind 2018. In het goederenverkeer staken machinisten al sinds dinsdagavond.

Ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex verwachtte al dat er verstoringen zouden optreden voor Nederlandse bedrijven. "Het is weer een probleem in de leveringsketen. Eerst al corona en de containertekorten en nu dit", somde een woordvoerster op. "Dat is heel schadelijk voor het bedrijfsleven en Nederlandse bedrijven hebben part noch deel aan dit conflict." Evofenedex heeft nog geen meldingen binnengekregen van verstoringen van aangesloten bedrijven.

Meer uit Financieel

Klokkenluider: Belastingdienst zette zich in om Uber te helpen

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft zich actief ingezet om taxiapp Uber te helpen. Zo kreeg het Amerikaanse bedrijf van de fiscus precies te horen wat er met andere landen werd besproken, en wat standpunten van landen als Frankrijk en België waren. Ook hoefde Uber in Nederland nauwelijks belasting te betalen. Dat zei klokkenluider Mark MacGann dinsdag tegen de commissie Financiën van de Tweede Kamer.

14 minuten geleden
Banken grote winnaars op aandelenbeurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Europese banken hebben dinsdag een van hun beste handelsdagen van dit jaar op de aandelenbeurzen gehad, met forse winsten voor onder andere ING en ABN AMRO in Amsterdam. Grote financieel dienstverleners wonnen aan waarde na sussende woorden van toezichthouders, die stelden dat risicovollere schuldpapieren van banken die onder hun toezicht staan niet zomaar waardeloos worden. Verwarring over de volledige afschrijving van bepaalde obligaties van het in problemen geraakte Credit Suisse zorgde begin deze week nog voor onzekerheid.

33 minuten geleden
ECB: geen beperkingen bij dividenduitkeringen banken

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) is niet van plan vanwege de recente onrust in de financiële sector beperkingen op te leggen bij het uitkeren van dividend en aandeleninkoopprogramma's van banken. Dat zei Andrea Enria, die bij de ECB gaat over bankentoezicht in het Europees Parlement.

37 minuten geleden
Rusland produceert minder olie tot eind juni

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Rusland zal tot zeker eind juni van dit jaar minder olie produceren, meldt de Russische vicepremier Alexander Novak dinsdag aan lokale media. Het is een reactie van Rusland op sancties vanuit westerse landen, waaronder een importverbod van de Europese Unie voor olie die wordt vervoerd met tankers. Daarmee wil het Westen de olie-inkomsten voor Moskou verminderen vanwege de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
Honderden aanvragen tegemoetkoming van energiekosten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - In totaal hebben 364 ondernemers dinsdag een aanvraag ingediend bij de overheid voor een tegemoetkoming in de hoge energiekosten. Het loket voor de zogenaamde TEK-regeling ging dinsdagochtend om 09.00 uur open voor bedrijven die minimaal 7 procent van de omzet kwijt waren aan energiekosten.

1 uur geleden
Reuters: Duitse bonden plannen grote transportstaking op maandag

BERLIJN (ANP) - Duitse vakbonden zijn van plan volgende week maandag een grote staking in het trein-, bus- en luchtverkeer te organiseren. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Naar verluidt wordt daarover donderdag een persconferentie gehouden door de bonden Verdi en EVG.

1 uur geleden
Google laat publiek oefenen met kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google stelt zijn kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort open voor het publiek, zodat gebruikers ermee kunnen oefenen. Mensen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen als eersten aan de slag met Bard. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders aan de beurt komen, laat een woordvoerder weten.

2 uur geleden