Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spookzitting rond vader ontvoerde Insiya

Spookzitting rond vader ontvoerde Insiya

AMSTERDAM (ANP) - Bij de rechtbank in Amsterdam vindt maandag een voorbereidende zitting plaats in de strafzaak tegen de vader van de in september 2016 ontvoerde, destijds twee jaar oude peuter Insiya. De 40-jarige Shehzad H. is daar niet bij. Hij vertrok destijds met zijn dochtertje naar India en is daar gebleven. Justitie in Nederland heeft vergeefse pogingen gedaan om hem uitgeleverd te krijgen.

Een neef van H., de 36-jarige Imran S., staat eveneens terecht. Ook hij is buiten bereik van politie en justitie gebleven. Het Openbaar Ministerie kondigde eerder al aan het tweetal bij verstek te laten berechten.

In juli vorig jaar veroordeelde de rechtbank het groepje uitvoerders van de ontvoering tot celstraffen tot ruim vier jaar. "Een heftige, ongehoorde zaak", vond de rechtbank toen. Insiya werd met geweld uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost gehaald. De kidnappers lieten zich door H. betalen voor de klus.

H. was destijds verwikkeld in een slepende echtscheidingsprocedure met de moeder van het meisje, Nadia Rashid. In oktober betuigden koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun medeleven met de moeder, tijdens een staatsbezoek aan India. Enkele weken daarvoor bepaalde het gerechtshof dat Shehzad H. een dwangsom van van 10.000 euro moet betalen voor elke dag dat hij zijn dochter langer in India houdt.

Meer uit Binnenland

Drugslab ontdekt in Roosendaal, twee verdachten aangehouden

ROOSENDAAL (ANP) - De politie heeft dinsdagmiddag na een tip in een loods in het Brabantse Roosendaal een werkend drugslab ontdekt. Twee mannen van 33 en 43 jaar uit Tilburg en Oirschot zijn daarbij aangehouden.

2 uur geleden
Geen asielzoekers naar Geertruidenberg, gemeente ziet af van plan

GEERTRUIDENBERG (ANP) - In de Brabantse gemeente Geertruidenberg komt geen opvanglocatie voor asielzoekers. De gemeenteraad was tegen het plan. Burgemeester en wethouders hebben dinsdag besloten om dat te volgen.

2 uur geleden
Van drugs- en wapenhandel verdacht familielid Taghi blijft in cel

ARNHEM (ANP) - De 21-jarige Aimane T., een familielid van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, moet in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Arnhem dinsdag bepaald in een voorbereidende zitting. Gorinchemmer T. wordt verdacht van onder meer handel in en bezit van automatische wapens en harddrugs en een woninginbraak in de periode tussen 2020 en begin 2022.

2 uur geleden
200 kilometer meer file dan normaal tijdens dinsdagavondspits

DEN HAAG (ANP) - De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits om 17.10 uur 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag", aldus een woordvoerster. Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

2 uur geleden
Zes Nederlanders weg uit Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders met wie het ministerie van Buitenlandse Zaken in contact stond, hebben dinsdag de Gazastrook verlaten. Dat meldt het ministerie, dat toevoegt dat ze aan de Egyptische grens zijn opgevangen door een team van de Nederlandse ambassade.

2 uur geleden
Komend weekend en volgende week minder treinen rondom Schiphol

AMSTERDAM (ANP) - Treinreizigers moeten komend weekend en van 13 tot en met 19 december rekening houden met minder treinen rondom Schiphol Airport. Dat meldt de NS dinsdag. Spoorwegbeheerder ProRail werkt dan namelijk opnieuw aan het spoor rondom de luchthaven.

3 uur geleden
Vanaf maandag wekenlang geen sneltrein Maastricht-Heerlen

MAASTRICHT (ANP) - Vanaf maandag 11 december rijden er tot uiterlijk eind januari 2024 geen sneltreinen tussen Maastricht en Heerlen. In plaats daarvan rijden er twee keer per uur snelbussen. Dat heeft te maken met testritten die Arriva uitvoert voor de nieuwe drielandenlijn Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. De stoptreinen op dat traject blijven wel rijden, twee keer per uur volgens de normale dienstregeling, maakte Arriva dinsdag bekend.

3 uur geleden