Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sponsoren vertrekken bij Antwerp FC vanwege aanstelling Overmars

Sponsoren vertrekken bij Antwerp FC vanwege aanstelling Overmars

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC raakt sponsoren kwijt vanwege de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Na Select Groep stopt met Descroes, een Belgisch havenbedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding, een tweede partner van de club.

"We hebben deze ochtend aan Antwerp laten weten dat we het contract stopzetten", zegt mede-eigenaar Maxim Van Hoorebeeck van Descroes in Belgische media. "We hebben de voorbije jaren werk gemaakt van professionalisering, waarden en normen en meer vrouwen op de werkvloer. Wij willen een duidelijk signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur."

Het bedrijf zegt nog een overeenkomst van twee jaar te hebben en eventuele gevolgen voor het ontbinden van het contract te zullen dragen. "Het is jammer dat het aanstelling van Overmars niet eerst besproken is met de sponsors."

Verbaasde reacties

Select Groep meldde in een verklaring in Belgische media eerder te stoppen als partner. "De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Groep. Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd."

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vinden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeert. Een bestuurder van Heylen Vastgoed, één van de belangrijkste sponsoren van Antwerp, sprak openlijk zijn twijfels uit over de komst van Overmars.

Geen hoofdsponsoren

Select Groep en Descroes zijn voor zover bekend de eerste sponsoren van Antwerp die vanwege de aanstelling van de Nederlander stoppen. De twee bedrijven zijn volgens Belgische media geen hoofdsponsoren, maar partners van de club.

Overmars wilde tijdens zijn presentatie weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren."

Meer uit Voetbal

Tottenham begint tegen AZ met Van de Ven op de bank

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur begint de wedstrijd tegen AZ in de Europa League met Micky van de Ven op de bank. De 23-jarige verdediger is een van de vaste spelers van de Londense club die niet in basis staan tegen de Alkmaarders. Aanvaller Heung-Min Son zit helemaal niet bij de selectie van coach Ange Postecoglou. Richarlison en Timo Werner staan wel in de startopstelling van de Spurs.

42 minuten geleden
Coach Mancini vertrokken bij nationale ploeg van Saudi-Arabië

RIYAD (ANP) - Roberto Mancini is niet langer de bondscoach van de nationale ploeg van Saudi-Arabië. De 59-jarige Italiaan is na 'onderling overleg' vertrokken, zo meldt de voetbalbond van het land waar steeds meer topspelers gaan voetballen.

1 uur geleden
PSV moet middenvelder Schouten meerdere weken missen

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de komende weken geen beroep doen op Jerdy Schouten. De 27-jarige middenvelder heeft in het duel met AZ van afgelopen zaterdag een spierblessure opgelopen, zo heeft aanvullend medisch onderzoek uitgewezen. Schouten mist onder meer de topper tegen Ajax op 2 november.

1 uur geleden
Doelman Olij verlengt contract bij Sparta tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Nick Olij heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam opengebroken en verlengd tot medio 2028. De oude verbintenis van de 29-jarige keeper zou in de zomer van 2026 aflopen.

2 uur geleden
Bondscoach Jonker wil dat voetbalsters zich tonen tegen Indonesië

ZEIST (ANP) - Bondscoach Andries Jonker wil dat de voetbalsters van het Nederlands elftal vrijdag tegen het onbekende Indonesië vooral een goede wedstrijd laten zien. Mede door afwezigheid van enkele vaste speelsters van Oranje zoals Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn gaan meerdere voetbalsters speeltijd krijgen die normaal minder in aanmerking daarvoor komen. Middenveldster Nina Nijstad van PSV maakt in ieder geval haar debuut.

2 uur geleden
FC Den Bosch herkent vijf relschoppers van duel met Vitesse

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch heeft vijf fans geïdentificeerd die zich afgelopen vrijdag misdroegen tijdens een thuisduel met Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie. De club wil nog meer supporters opsporen en heeft specialisten van de KNVB ingeschakeld om camerabeelden te bekijken.

3 uur geleden
Ajax begint met Weghorst aan uitduel met Qarabag

BAKOE (ANP) - Ajax begint met Wout Weghorst als spits aan de uitwedstrijd tegen Qarabag in de Europa League. De aanvaller heeft de voorkeur gekregen boven Brian Brobbey. Het is zijn eerste basisplaats bij de Amsterdamse club.

3 uur geleden