Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sponsoren vertrekken bij Antwerp FC vanwege aanstelling Overmars

Sponsoren vertrekken bij Antwerp FC vanwege aanstelling Overmars

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC raakt sponsoren kwijt vanwege de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Na Select Groep stopt met Descroes, een Belgisch havenbedrijf gespecialiseerd in ongediertebestrijding, een tweede partner van de club.

"We hebben deze ochtend aan Antwerp laten weten dat we het contract stopzetten", zegt mede-eigenaar Maxim Van Hoorebeeck van Descroes in Belgische media. "We hebben de voorbije jaren werk gemaakt van professionalisering, waarden en normen en meer vrouwen op de werkvloer. Wij willen een duidelijk signaal geven dat wij niet denken zoals het Antwerp-bestuur."

Het bedrijf zegt nog een overeenkomst van twee jaar te hebben en eventuele gevolgen voor het ontbinden van het contract te zullen dragen. "Het is jammer dat het aanstelling van Overmars niet eerst besproken is met de sponsors."

Verbaasde reacties

Select Groep meldde in een verklaring in Belgische media eerder te stoppen als partner. "De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Groep. Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd."

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vinden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeert. Een bestuurder van Heylen Vastgoed, één van de belangrijkste sponsoren van Antwerp, sprak openlijk zijn twijfels uit over de komst van Overmars.

Geen hoofdsponsoren

Select Groep en Descroes zijn voor zover bekend de eerste sponsoren van Antwerp die vanwege de aanstelling van de Nederlander stoppen. De twee bedrijven zijn volgens Belgische media geen hoofdsponsoren, maar partners van de club.

Overmars wilde tijdens zijn presentatie weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren."

Meer uit Voetbal

Feyenoord verslaat Racing Genk in oefenduel in De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Trainer Brian Priske zag zijn elftal in De Kuip de Belgische club Racing Genk met 3-1 verslaan.

27 minuten geleden
Aanvaller Lang maakt in oefenduel met Brugge rentree bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Noa Lang heeft zijn rentree gemaakt bij PSV. De aanvaller deed in een oefenwedstrijd tegen Club Brugge zo'n twintig minuten mee. Het duel eindigde in 1-1.

43 minuten geleden
AZ versterkt zich met Ierse aanvaller Parrott

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft Troy Parrott vastgelegd. De 22-jarige Ierse aanvaller komt over van Tottenham Hotspur, dat hem vorig seizoen aan Excelsior verhuurde. Voor de Rotterdammers scoorde Parrott zeventien keer in 32 wedstrijden.

2 uur geleden
Heerenveen-verdediger Van Ottele zet loopbaan voort bij Fortuna

SITTARD (ANP) - Syb van Ottele voetbalt komend seizoen bij Fortuna Sittard. De 22-jarige verdediger komt over van sc Heerenveen waar zijn contract deze zomer afliep.

5 uur geleden
Inter neemt Iraanse international Taremi over van Porto

MILAAN (ANP) - Internazionale heeft de Iraanse international Mehdi Taremi voor drie jaar vastgelegd. De 31-jarige aanvaller komt over van FC Porto, waar hij in vier jaar tijd goed was voor 91 doelpunten in 182 wedstrijden.

6 uur geleden
Spitse zag 'prima spelend' Oranje, maar ontsnapte met handsbal

SITTARD (ANP) - Sherida Spitse was na afloop van het EK-kwalificatieduel met Italië (0-0) zeer te spreken over het vertoonde spel van de Nederlandse voetbalsters. De aanvoerster miste maar één ding.

14 uur geleden
Bielsa haalt na knokpartij uit naar organisatie Copa América

CHARLOTTE (ANP) - Marcelo Bielsa heeft op een persconferentie hard uitgehaald naar de organisatie van de Copa América. De bondscoach van Uruguay vindt dat die verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden tussen zijn spelers en Colombiaanse fans na afloop van het onderlinge duel. Uruguay verloor de halve finale in het Amerikaanse Charlotte met 1-0.

15 uur geleden