Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sponsor Cofidis blijft wielersport trouw

Sponsor Cofidis blijft wielersport trouw

PARIJS (ANP) - Wielerploeg Cofidis blijft nog zeker tot het einde van 2025 deel uitmaken van het peloton. De Franse kredietverstrekker Cofidis heeft zich voor nog eens drie jaar verbonden aan de gelijknamige ploeg. Het huidige contract liep eind volgend jaar af.

De ploeg Cofidis, die deel uitmaakt van de WorldTour en daardoor verzekerd is van deelname aan alle topkoersen, is al sinds 1997 in de wielersport actief. De hoofdsponsor kondigde aan het budget voor het team jaarlijks met 1,5 miljoen euro te zullen verhogen. Ook wordt er een vrouwenteam opgericht. Dat start volgend seizoen als continentaal team, het tweede niveau, met een budget van 1 miljoen euro. Er rijden momenteel geen Nederlandse renners voor de ploeg waarvoor onder anderen de Fransen Christophe Laporte en Guillaume Martin uitkomen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Schorsing ingekort, maar wereldkampioen 100 meter mist Spelen

LAUSANNE (ANP) - De Amerikaanse sprinter Christian Coleman, wereldkampioen op de 100 meter, ontbreekt komende zomer definitief op de Olympische Spelen in Tokio. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van Coleman weliswaar teruggebracht tot achttien maanden, maar de Spelen zijn nog steeds niet haalbaar voor hem.

51 minuten geleden
NOC*NSF zet met wielerbond en Jumbo-Visma talentprogramma op

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF zet samen met de Nederlandse wielerbond KNWU en wielerploeg Jumbo-Visma een talentprogramma op, genaamd CyclingClassNL. Dit opleidingsprogramma is bedoeld voor getalenteerde jongens en meisjes binnen de wielersport in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar.

2 uur geleden
Wisselvallige Lakers houden ritme van winnen en verliezen vast

LOS ANGELES (ANP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben een overwinning in de NBA wederom laten volgen door een nederlaag. De kampioen moest in het eigen Staples Center, waar voor het eerst dit seizoen toeschouwers naar binnen mochten, met 121-113 buigen voor Boston Celtics. Jaylen Brown blonk met 40 punten uit bij de Celtics.

3 uur geleden
Australië overweegt sporters ook voorrang te geven met vaccineren

CANBERRA (ANP/AFP) - In navolging van heel wat andere landen overweegt ook Australië de sporters die komende zomer naar de Olympische Spelen in Japan gaan met voorrang te vaccineren tegen het coronavirus. Sportminister Richard Colbeck zei op tv-zender ABC dat hij daarover gesprekken voert met het olympisch comité in zijn land (AOC). "De overheid praat met het AOC over het voorstel om de atleten en stafleden van het olympisch team prioriteit te geven bij het vaccineren", aldus Colbeck.

3 uur geleden
Nederlandse judoka's strijden om EK-titel en tickets Spelen

LISSABON (ANP) - Dertien Nederlandse judoka's gaan vanaf vrijdag in Lissabon de strijd aan om de Europese titels. In drie categorieën vindt er een tweestrijd plaats om een ticket voor de Olympische Spelen.

6 uur geleden
Nederlandse concurrenten voor Spelen in zelfde kwart EK judo

LISSABON (ANP) - Judoka's Henk Grol en Roy Meyer kunnen elkaar op de EK judo in Lissabon al in hun tweede partij treffen. De twee strijden in de klasse boven 100 kilogram samen om één plaatsbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio. Beide Nederlanders beginnen met een bye.

14 uur geleden
Handbalsters verliezen ook tweede oefenduel in Kroatië

POREC (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben ook hun tweede en laatste oefenduel in de Kroatische stad Porec verloren. Nadat woensdag het gastland al met 24-23 net te sterk was voor Oranje, werd de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade een dag later ook door Brazilië verslagen. Het Zuid-Amerikaanse team, net als Nederland deelnemer aan de Spelen van Tokio komende zomer, versloeg de wereldkampioen met duidelijke cijfers: 25-19.

15 uur geleden