Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spoedoverleg EU-justitieministers en Eurocommissarissen over Nice

Spoedoverleg EU-justitieministers en Eurocommissarissen over Nice

DEN HAAG (ANP) - De terreuraanslag in Nice is reden voor de Franse justitieminister Éric Dupond-Moretti om vrijdag spoedoverleg te beleggen met een aantal Europese collega's en de Europese Commissie. Ook minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is erbij, laat hij weten.

Het is "belangrijk samen terrorisme te bestrijden en democratie te verdedigen", twittert Grapperhaus over het spoedberaad naar aanleiding van de "verschrikkelijke gebeurtenissen in Frankrijk". Namens de Europese Commissie zouden vrijdag Didier Reynders (Justitie) en Ylva Johansson (Binnenlandse Zaken) aanschuiven.

In Frankrijk geldt sinds de aanslag door een vermoedelijke moslimextremist in de Zuid-Franse badplaats het hoogste dreigingsniveau.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

MarkJohan 1 maand geleden
Graag wel controleren of Ferd op 1.5Meter afstand staat
Bert Kaiser 1 maand geleden
zo,n persoon berechten, en zijn of haar familie terug sturen naar land van herkomst, want 1 persoon doet dit niet zonder dat een ander dit weet

Meer uit Buitenland

Aantal nieuwe coronagevallen in Duitsland iets gedaald

BERLIJN (ANP/RTR) - In Duitsland is het aantal coronabesmettingen dat in de laatste 24 uur is vastgesteld met ruim honderd gedaald ten opzichte van een dag eerder. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, heeft zaterdagochtend 23.318 nieuwe gevallen gemeld. Vrijdag waren er nog 23.449 besmettingen.

23 minuten geleden
VS beëindigden Chinese uitwisselingsprogramma's

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vijf door China gefinancierde uitwisselingsprogramma's met de VS stopgezet en noemt ze propagandamiddelen voor Peking. Minister Mike Pompeo zei in een verklaring dat deze programma's, die vallen onder Amerikaanse wet MECEA en Amerikaanse overheidsmedewerkers toestaat te reizen met buitenlandse overheidsgelden, "vermomd waren als culturele uitwisselingen".

25 minuten geleden
Rusland begint met grootschalige vaccinaties tegen coronavirus

MOSKOU (ANP) - Rusland is zaterdag het eerste land dat mensen op grote schaal gaat inenten tegen het coronavirus. In Moskou gaan vaccinatiecentra open. De eerste mensen die zich kunnen laten inenten zijn leraren en mensen die werken in de zorgsector.

4 uur geleden
Weer recordaantal nieuwe coronabesmettingen in VS

BALTIMORE (ANP) - De Verenigde Staten hebben vrijdag voor de tweede dag op rij een recordaantal nieuwe coronabesmettingen binnen 24 uur geregistreerd. Volgens de Johns Hopkins universiteit in Baltimore zijn er binnen een etmaal meer dan 225.000 Amerikanen geïnfecteerd met het longvirus. Donderdag stond het aantal nog op dik 210.000.

4 uur geleden
'Pentagon blokkeert overleg tussen inlichtingendiensten en Biden'

WASHINGTON (ANP) - De regering-Trump heeft geweigerd leden van het overgangsteam van aankomend Amerikaans president Joe Biden toe te staan met militaire inlichtingendiensten te overleggen. Daarmee wordt volgens huidige en voormalige ambtenaren in de VS de soepele overdracht van de macht ondermijnd, meldt The Washington Post.

6 uur geleden
Trump wil verkiezingsuitslag in Georgia ongeldig laten verklaren

WASHINGTON (ANP) - Trumps campagneteam heeft een rechtszaak aangespannen om de resultaten van de presidentsverkiezingen in de Amerikaanse staat Georgia ongeldig te laten verklaren. Het is een zoveelste poging om via juridische weg de verkiezingsnederlaag tegen aankomend president Joe Biden ongedaan te maken.

7 uur geleden
Trump geeft nu ook bevel tot terugtrekking troepen uit Somalië

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Trump heeft het bevel gegeven Amerikaanse troepen begin volgend jaar terug te trekken uit het Oost-Afrikaanse Somalië. Onlangs besloot hij al tot een forse vermindering van de manschappen in Afghanistan en Irak. Trump beloofde jaren geleden al Amerikaanse militairen naar huis te halen.

9 uur geleden