Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spoedeisende hulp IJsselland Ziekenhuis ontruimd om brandlucht

Spoedeisende hulp IJsselland Ziekenhuis ontruimd om brandlucht

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - De afdeling spoedeisende hulp van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd nadat er een brandlucht is waargenomen. Dertien patiënten zijn naar een andere locatie binnen het ziekenhuis gebracht, meldt de veiligheidsregio. Ook de huisartsenpost is dicht, maar daar waren volgens een woordvoerder geen patiënten aanwezig.

Waar de brandlucht vandaan komt, is niet bekend. De brandweer is op zoek naar de oorzaak. Volgens de zegsman is er ook sprake van een "lichte nevel".

Rond 01.30 uur kreeg de brandweer de eerste melding van een mogelijke brand bij het ziekenhuis binnen. Het IJsselland Ziekenhuis ligt aan de Prins Constantijnweg, vlak bij Rotterdam-Prins Alexander.

Meer uit Binnenland

OM onderzoekt of aangifte tegen Booking.com tot rechtszaak leidt

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of het de aangifte tegen Booking.com voor de rechter brengt. Dit meldt een woordvoerster van het Landelijk Parket, dat de aangifte van vier mensenrechtenorganisaties tegen het boekingsplatform heeft ontvangen over het aanbieden van vakantieaccommodaties in door Israël bezette gebieden.

37 minuten geleden
Drie vrouwen in beeld in zaak juwelenroof Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft drie nieuwe mensen in beeld die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de juwelenroof op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht van twee jaar geleden. Het gaat om drie vrouwen. Een van hen wordt gelinkt aan de roof zelf en de twee anderen zijn bij de politie op de radar gekomen toen zij een huurauto terugbrachten die als vluchtwagen werd gebruikt.

1 uur geleden
Eis 18 maanden cel voor relschopper die ME met Cobra bekogelde

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Louay B., de man die op 6 december 2022 ME'ers met illegaal vuurwerk bekogelde tijdens rellen na de overwinning van Marokko op het WK. Vijf agenten liepen die avond gehoorschade op. "Geweld tegen de politie is altijd onacceptabel", zei de officier van justitie woensdag in de rechtbank in Amsterdam.

2 uur geleden
Geheime adressen waren soms te zien via Kadaster

DEN HAAG (ANP) - Mensen konden soms de geheime adressen van anderen zien via de systemen van het Kadaster. Tussen augustus 2020 en april 2024 waren de gegevens niet goed afgeschermd. Het Kadaster meldt woensdag dat het gat is gedicht, dat gedupeerden op de hoogte zijn gebracht en dat er melding is gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy.

2 uur geleden
Commissie: meer oog voor omgeving nodig bij uitbreiding Defensie

DEN HAAG (ANP) - Defensie moet bij zijn uitbreidingsplannen meer rekening houden met de gevolgen voor milieu en leefomgeving. Het is ook maar de vraag of alle ambities kunnen worden waargemaakt, aangezien de komende decennia ook veel ruimte nodig is voor bijvoorbeeld nieuwe woonwijken, duurzame energie en wateropslag. Dat schrijft de Commissie voor de milieueffectrapportage (mer) in een advies.

4 uur geleden
Flitspalen voor handhaving 30 kilometer per uur in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf zaterdag wordt in Amsterdam de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur met flitspalen gehandhaafd. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Het gaat om een proef; het is volgens het OM voor het eerst dat flitspalen worden ingezet voor de handhaving van de snelheid van 30 kilometer per uur.

5 uur geleden
Patiëntenfederatie ziet veel 'nare gevolgen' van medicijntekorten

UTRECHT (ANP) - Oplopende medicijntekorten raken miljoenen Nederlanders en hebben "vaak hele nare gevolgen", stelt de Patiëntenfederatie op basis van een peiling onder 7000 patiënten uit de eigen achterban. Ruim een op de drie ondervraagden zegt door problemen met de levering van hun medicatie meer pijn of klachten te hebben. Bijna de helft heeft veel last van stress door medicijntekorten.

6 uur geleden