Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spits Dessers geniet van twee treffers en plaats in halve finale

Spits Dessers geniet van twee treffers en plaats in halve finale

PRAAG (ANP) - Cyriel Dessers was de gevierde man bij Feyenoord na de uitzege bij Slavia Praag (3-1) en een plaats de halve finale van de Conference League. Hij maakte de eerste twee doelpunten van zijn ploeg in de hoofdstad van Tsjechië. "Hoe mooi is dit", lachte hij na afloop.

Dessers was vorige week nog erg teleurgesteld dat hij niet aan de thuiswedstrijd tegen Slavia mocht beginnen. Trainer Arne Slot gaf toen de voorkeur aan Bryan Linssen. "Maar zo snel kan het gaan in voetbal", zei Dessers bij ESPN. "Dat is ook mooi."

"We begonnen dit seizoen met een uitwedstrijd tegen FC Drita. Niemand had toen waarschijnlijk gedacht dat we de halve finales zouden halen. Nu spelen we zo in de halve finale tegen Olympique Marseille. Dat worden weer prachtige wedstrijden."

Dessers werd in Praag luid toegezongen door de meegereisde fans van Feyenoord. "Dat is leuk om te horen, maar zij hebben ons ook weer heel goed gesteund", zei de spits. "Ik kan meer dan scoren. Ik kan ook snel van kant wisselen en een mannetje uitspelen. Dat moet ik steeds laten zien."

Dessers maakte beide doelpunten met zijn linkerbeen. "Bij dat eerste doelpunt zag ik de linksback van hen dichtbij komen", vertelde hij. "Daarom schoot ik snel met links. Bij de 2-0 bleef ik rustig. Het leek misschien makkelijk maar dat was het volgens mij niet."

Meer uit Voetbal

Chelsea klopt West Ham met 5-0 en houdt zicht op Europees voetbal

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft dankzij een 5-0-zege in de Londense derby tegen concurrent West Ham United de hoop op Europees voetbal volgend seizoen levend gehouden. De achterstand van de ploeg van trainer Mauricio Pochettino op nummer 6 Newcastle United, die nu virtueel de voorrondes van de Conference League ingaat, is drie duels voor het einde 2 punten.

38 minuten geleden
Bosz mist Krüzen en had voormalig assistent ook titel gegund

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz miste bij de festiviteiten na de met PSV behaalde landstitel één persoon, zijn voormalige assistent Hendrie Krüzen. "Ik heb 23 jaar lang met hem samengewerkt en ook dit spelsysteem ontwikkeld. Nu ik deze prijs kon halen, is hij er niet bij. Dat doet mij veel pijn, hij had erbij moeten zijn", vertelde de coach in het Philips Stadion.

51 minuten geleden
Van 't Schip grapt na zege bij FC Volendam over 'Kroes-effect'

VOLENDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip noemde de 4-1-zege bij het nu gedegradeerde FC Volendam "belangrijk" in de strijd om plek vijf, die aan het eind van het seizoen een direct ticket voor de voorronde van de Europa League oplevert. Van 't Schip grapte zelfs over een "Kroes-effect", nu de club het eerste duel won, sinds de terugkeer van de geschorste Alex Kroes als technisch directeur.

54 minuten geleden
PSV'er Schouten: eerste grote succes, net als de trainer

EINDHOVEN (ANP) - Voor PSV'er Jerdy Schouten heeft zijn keuze om Bologna vorig jaar zomer voor PSV te verruilen goed uitgepakt. "Dit is mijn eerste grote prijs, net als voor de trainer. Ik kon hier alleen maar van dromen toen ik terugkwam. Bij Excelsior of Heracles word je dit niet", sprak de 27-jarige middenvelder na het binnenhalen van de landstitel. Schouten voetbalde eerder voor Excelsior en Peter Bosz was coach van Heracles.

1 uur geleden
Rumoer rond club kwam spel degradant Volendam 'niet ten goede'

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam-aanvoerder Damon Mirani zegt dat de degradatie uit de Eredivisie deels een gevolg is van de onrust rond de club dit seizoen. Voorzitter Jan Smit werd eind vorig jaar ontslagen en de hele technische staf, onder leiding van technisch directeur Wim Jonk, besloot daarop op te stappen.

1 uur geleden
PSV-coach Bosz hoopt dat titel leidt tot meer aanvallend voetbal

EINDHOVEN (ANP) - Peter Bosz hoopt dat de landstitel van PSV trainers inspireert tot het spelen van aanvallend voetbal. De Apeldoorner rekende op 60-jarige leeftijd af met het feit dat hij nog nooit een hoofdprijs had gewonnen op het hoogste niveau.

1 uur geleden
Ajax blijft vijfde en duwt Volendam naar eerste divisie

VOLENDAM (ANP) - Ajax heeft FC Volendam het laatste zetje richting de Keuken Kampioen Divisie gegeven. Het team van trainer John van 't Schip zegevierde in Volendam met 4-1. Daardoor kan de thuisploeg zich twee speelronden voor het einde van de competitie niet meer handhaven.

1 uur geleden