Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spirit Airlines stijgt op rood Wall Street na overnamebod

Spirit Airlines stijgt op rood Wall Street na overnamebod

NEW YORK (ANP) - Spirit Airlines steeg maandag ruim 7 procent in beurswaarde op de aandelenmarkten in New York. De koerssprong volgde op een vijandig overnamebod van concurrent JetBlue op de luchtvaartmaatschappij. Spirit Airlines had een eerder bod van JetBlue afgewezen omdat volgens de onderneming de kans klein is dat de autoriteiten akkoord zullen gaan met een deal tussen de twee budgetmaatschappijen.

Het bestuur van Spirit is daarnaast al akkoord gegaan met een fusie met sectorgenoot Frontier Group, die 21,66 dollar per aandeel wil betalen voor Spirit. JetBlue (min 2,2 procent) roept de aandeelhouders van Spirit echter op om tegen het fusieplan te stemmen en biedt 30 dollar per aandeel voor Spirit. De maatschappij stelt daarbij de overnameprijs te willen verhogen tot 33 dollar per aandeel als Spirit bereid is tot vriendelijke onderhandelingen. Frontier, de eigenaar van Frontier Airlines, klom 4,6 procent.

Beleggers keken verder vooral uit naar de impact van de hoge inflatie op de Amerikaanse winkelverkopen, die dinsdag op het programma staan. Ook geven de grote supermarktconcerns Walmart en Target dinsdag een kijkje in de boeken. Door de zorgen over de hoge inflatie en de renteverhogingen van de Federal Reserve om de prijsstijgingen in te dammen is de Dow-Jonesindex al zeven weken op rij met een weekverlies gesloten.

McDonald's

De Dow noteerde kort na opening 0,3 procent lager op 32.106 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 4001 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 1,1 procent tot 11.678 punten.

McDonald's daalde 0,4 procent. De fastfoodketen heeft besloten om al zijn activiteiten in Rusland te verkopen vanwege de oorlog in Oekraïne. Het concern had zijn 850 Russische vestigingen eerder al tot nader order gesloten. Het vertrek uit Rusland betekent een financiële strop voor de maker van de Big Mac en de McFlurry. Omgerekend gaat het mogelijk om meer dan 1,3 miljard euro aan afschrijvingen.

Twitter

Twitter ging ruim 4 procent omlaag. Twitter beschuldigt zijn potentiële koper Elon Musk ervan zich niet aan een geheimhoudingsovereenkomst te hebben gehouden met betrekking tot de controle op nepaccounts bij het socialemediaplatform. Het aandeel zakte vrijdag bijna 10 procent nadat de Tesla-topman besloot om de overnamedeal te pauzeren omdat hij meer duidelijkheid wil over het aantal spamaccounts bij de berichtendienst.

Streamingdienst Netflix profiteerde van een adviesverhoging door Wedbush en steeg 3,7 procent.

Meer uit Financieel

Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

2 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

12 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

13 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

13 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

14 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

16 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

18 uur geleden