Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spil Belgische matchfixingzaak in tennis krijgt vijf jaar cel

Spil Belgische matchfixingzaak in tennis krijgt vijf jaar cel

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - De spilfiguur van de Armeens-Belgische bende die verdacht werd van grootschalige matchfixing in het tennis, is in België veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Ook heeft de rechtbank van Oudenaarde hem een boete van 8000 euro opgelegd. De tennissers en de meeste andere verdachten kregen geen verdere straf omdat de redelijke termijn in de zaak overschreden is.

De zaak kwam in 2018 aan het rollen, toen de onderzoeksrechter in Oudenaarde vijf verdachten liet aanhouden op verdenking van corruptie, witwassen, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie. Onder hen de nu 32-jarige Armeniër Grigor S., die vanuit Sint-Gillis een internationaal netwerk zou hebben aangestuurd dat grote gokwinsten opstreek door minstens 375 tennispartijen te vervalsen.

Het onderzoek bracht volgens het federaal parket aan het licht dat de Armeens-Belgische bende tussen 2014 en 2018 professionele tennissers zou hebben omgekocht om wedstrijduitslagen te regelen en met voorkennis te gokken. De verdachten kregen instructies om cash in te zetten in wedkantoren op buitenlandse sportwedstrijden. Ze richtten zich daarbij op wedstrijden van kleinere toernooien waar meestal geen cameraopnames zijn.

Meer uit Sport

Girmay stapt na twee valpartijen uit Giro d'Italia

ANDORA (ANP) - De Eritrese wielrenner Biniam Girmay heeft de Giro d'Italia verlaten nadat hij in de vierde etappe tweemaal ten val was gekomen. Eerst ging de renner van het Belgische Intermarché-Wanty met nog vijf andere renners onderuit op de door regen glad geworden wegen.

49 minuten geleden
Aankomst olympische vlam moet enthousiasme voor Spelen losmaken

MARSEILLE (ANP/AFP) - Marseille loopt woensdagavond naar verwachting uit voor de olympische vlam, die op een oude zeilboot vanuit Olympia arriveert. Daarna begint een fakkeltocht over 12.000 kilometer door Frankrijk en de overzeese gebieden. In de Zuid-Franse havenstad worden 150.000 toeschouwers verwacht. De tocht eindigt op 26 juli in Parijs, de dag van de openingsceremonie.

51 minuten geleden
Vingegaard spreekt na zware val hoop uit op Tourdeelname

GLYNGØRE (ANP) - De Deen Jonas Vingegaard heeft voor het eerst sinds zijn zware ongeval in de Ronde van Baskenland weer buiten op de racefiets getraind. Dat blijkt uit een filmpje dat zijn ploeg Visma - Lease a Bike heeft gepost. De tweevoudig Tourwinnaar liep bij de val begin april een gebroken sleutelbeen, enkele gebroken ribben en een longkneuzing op. Hij lag twee weken in het ziekenhuis. Vingegaard hoopt eind juni te kunnen starten in de Tour de France.

2 uur geleden
Zieke Welten niet meer van start in Giro d'Italia

ACQUI TERME (ANP) - Bram Welten is niet meer van start gegaan in de vierde etappe van de Giro d'Italia. De renner van dsm-firmenich PostNL is ziek, zo meldt zijn ploeg.

3 uur geleden
Marathonloper Kipchoge bezorgd om familie na dreigementen online

ELDORET (ANP) - De Keniaanse marathonloper Eliud Kipchoge heeft grote zorgen gehad over de veiligheid van zijn familie. Dat zegt de tweevoudig olympisch kampioen in een interview op BBC Sport Africa. Hij kreeg online tal van dreigementen van mensen die beweerden dat hij betrokken was bij een samenzwering om Kelvin Kiptum te vermoorden.

5 uur geleden
Tennisster Pegula onzeker voor Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Amerikaanse tennisster Jessica Pegula twijfelt of ze op tijd fit is om deel te nemen aan Roland Garros. De nummer 5 van de wereld heeft zich afgemeld voor het graveltoernooi van Rome nadat ze eerder al door blessures de toernooien van Stuttgart en Madrid had overgeslagen.

6 uur geleden
Wilson verovert wereldtitel snooker

SHEFFIELD (ANP) - Kyren Wilson heeft de wereldtitel snooker veroverd. De 32-jarige Engelsman versloeg in de finale Jak Jones uit Wales: 18-14.

16 uur geleden