Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

DEN HAAG (ANP) - Bord- en gezelschapsspelletjes maar ook knutselspeelgoed zijn dit jaar erg in trek als sinterklaascadeau. Dat laten speelgoedverkopers zoals Lobbes.nl, webwinkel bol.com, budgetketen Action, drogisterij- en speelgoedverkoper Kruidvat en onlinewarenhuis Wehkamp weten. Consumenten lijken erop in te spelen meer thuis te moeten zitten, nu restaurants en culturele instellingen de komende tijd al om 17.00 uur moeten sluiten.

Kruidvat ziet online de vraag naar speelgoed toenemen, met daarbij een verdubbeling van de verkoop van bordspellen en babyspeelgoed. Daarbij was dit jaar voor Sinterklaas een "opvallend grote" vraag naar Pokémon, zegt een woordvoerster. Dit jaar worden met name gezelschapsspellen gekocht. Ook geschenksets voor kinderen, zoals een douchegel of een toilettasje met haarspullen, zijn dit jaar populair, aldus Kruidvat. Bol.com noteert in de top 5 van populaire speelgoedcadeaus kleine kaart- en dobbelspellen zoals Qwixx, Beverbende en Regenwormen, Pokémonkaarten, bordspellen, LEGO en knutselspullen, zoals Aquabeads en stiften.

Volgens de winkeliers lag de piek aan verkopen met name vorige week, rond het populaire koopjesfestijn Black Friday. Action, dat geen webshop heeft, merkte in de week voor de persconferentie verhoogde drukte in de winkels. Nu is het relatief rustig, zegt een woordvoerder. De budgetketen heeft de indruk dat mensen op de aangepaste winkeltijden zijn ingesteld. Ook bij Action doen knutselartikelen, spelletjes en puzzels het goed. "Dat komt deels vanwege de sinterklaassurprises, maar mogelijk ook vanwege een periode waarin kinderen weer thuis komen te zitten."

Barbie

Ook onlinespeelgoedverkoper Lobbes.nl ziet deze sinterklaasperiode veel bestellingen van spelletjes en knutselcadeautjes. Behalve geijkte presentjes zoals Hot Wheels en Barbie kopen mensen bij de speelgoedspecialist ook stenen om te beschilderen. "Dat is echt een dingetje nu", vertelt Berry de Snoo, manager bedrijfsvoering.

Webwarenhuis Wehkamp merkt dat de onlineverkopen die in coronatijd flink zijn toegenomen structureel op een hoog niveau blijven; dat geldt ook voor de sinterklaasaankopen. Vorig jaar vervoegden consumenten hun cadeau-aankopen rond de feestdagen uit vrees voor te late levering wegens verstoringen in de logistieke keten door de pandemie. Wehkamp verkoopt doorgaans in de aanloop naar Sinterklaas veel speelgoed en beautyartikelen. Bij speelgoed is Paw Patrol populair, net als LEGO-bouwsets en spelletjes. Bij beauty verkoopt zowel een herengeur als een damesparfum van Hugo Boss goed. Ook de Rituals-geschenkset doet het zoals elk jaar goed, vertelt een woordvoerster.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Amazon beschuldigd van bedreigen mogelijke vakbond in New York

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse onafhankelijke overheidsagentschap National Labor Relations Board (NLRB), dat toeziet op naleving van het arbeidsrecht, heeft e-commercebedrijf Amazon aangeklaagd omdat het bedrijf werknemers die een vakbond in New York willen oprichten zou hebben bedreigd en gesurveilleerd.

2 uur geleden
Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

4 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

5 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

7 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

8 uur geleden
Twee maanden extra uitstel voor belastingbetaling ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers krijgen tot 31 maart uitstel voor het betalen van belastingen, schrijft staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder gold deze termijn tot 31 januari.

8 uur geleden
Hadj-pelgrims verdienen bescherming bij bankroet reisbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Om islamitische pelgrims die naar Mekka willen te beschermen past de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met terugwerkende kracht oude lasten onder dwangsom aan. Die dwangmiddelen werden begin 2020 ingezet tegen zes aanbieders van zogeheten hadj-reizen naar Saudi-Arabië.

9 uur geleden