Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

Spelletjes en knutselcadeaus dit jaar populair met Sinterklaas

DEN HAAG (ANP) - Bord- en gezelschapsspelletjes maar ook knutselspeelgoed zijn dit jaar erg in trek als sinterklaascadeau. Dat laten speelgoedverkopers zoals Lobbes.nl, webwinkel bol.com, budgetketen Action, drogisterij- en speelgoedverkoper Kruidvat en onlinewarenhuis Wehkamp weten. Consumenten lijken erop in te spelen meer thuis te moeten zitten, nu restaurants en culturele instellingen de komende tijd al om 17.00 uur moeten sluiten.

Kruidvat ziet online de vraag naar speelgoed toenemen, met daarbij een verdubbeling van de verkoop van bordspellen en babyspeelgoed. Daarbij was dit jaar voor Sinterklaas een "opvallend grote" vraag naar Pokémon, zegt een woordvoerster. Dit jaar worden met name gezelschapsspellen gekocht. Ook geschenksets voor kinderen, zoals een douchegel of een toilettasje met haarspullen, zijn dit jaar populair, aldus Kruidvat. Bol.com noteert in de top 5 van populaire speelgoedcadeaus kleine kaart- en dobbelspellen zoals Qwixx, Beverbende en Regenwormen, Pokémonkaarten, bordspellen, LEGO en knutselspullen, zoals Aquabeads en stiften.

Volgens de winkeliers lag de piek aan verkopen met name vorige week, rond het populaire koopjesfestijn Black Friday. Action, dat geen webshop heeft, merkte in de week voor de persconferentie verhoogde drukte in de winkels. Nu is het relatief rustig, zegt een woordvoerder. De budgetketen heeft de indruk dat mensen op de aangepaste winkeltijden zijn ingesteld. Ook bij Action doen knutselartikelen, spelletjes en puzzels het goed. "Dat komt deels vanwege de sinterklaassurprises, maar mogelijk ook vanwege een periode waarin kinderen weer thuis komen te zitten."

Barbie

Ook onlinespeelgoedverkoper Lobbes.nl ziet deze sinterklaasperiode veel bestellingen van spelletjes en knutselcadeautjes. Behalve geijkte presentjes zoals Hot Wheels en Barbie kopen mensen bij de speelgoedspecialist ook stenen om te beschilderen. "Dat is echt een dingetje nu", vertelt Berry de Snoo, manager bedrijfsvoering.

Webwarenhuis Wehkamp merkt dat de onlineverkopen die in coronatijd flink zijn toegenomen structureel op een hoog niveau blijven; dat geldt ook voor de sinterklaasaankopen. Vorig jaar vervoegden consumenten hun cadeau-aankopen rond de feestdagen uit vrees voor te late levering wegens verstoringen in de logistieke keten door de pandemie. Wehkamp verkoopt doorgaans in de aanloop naar Sinterklaas veel speelgoed en beautyartikelen. Bij speelgoed is Paw Patrol populair, net als LEGO-bouwsets en spelletjes. Bij beauty verkoopt zowel een herengeur als een damesparfum van Hugo Boss goed. Ook de Rituals-geschenkset doet het zoals elk jaar goed, vertelt een woordvoerster.

Meer uit Financieel

FNV: bakkers eens met loonbod, stakingen definitief van de baan

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van industriële bakkerijen hebben ingestemd met een nieuw loonbod van werkgevers, meldt vakbond FNV. Dat betekent dat zij er over een periode van negentien maanden 16 procent meer salaris bij krijgen. Aanvankelijk zou er deze week worden gestaakt, maar die acties werden afgeblazen na het nieuwe bod.

22 minuten geleden
Branchevereniging pleit voor limiet aan hoogte windmolens

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse windenergiesector wil dat er een maximale hoogte komt voor windmolens en een maximale grootte van de wieken. Nu worden windmolens steeds langer en kan er steeds meer meer stroom mee worden opgewekt. Maar daarmee wordt ook het vervoer en de productie van de alsmaar grotere wieken steeds moeilijker. Door de maximale hoogte van de wieken op 305 meter te zetten, wordt de aanleg van windparken op zee makkelijker, denkt de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA).

1 uur geleden
GameStop onderuit op Wall Street na ontslag topman

NEW YORK (ANP) - GameStop ging donderdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op het ontslag van topman Matt Furlong bij de Amerikaanse keten van gamewinkels. Een reden voor het vertrek van Furlong werd niet gegeven. Wel neemt de activistische aandeelhouder en miljardair Ryan Cohen, die in 2020 een groot belang nam in GameStop en nu ook voorzitter is van het bedrijf, de taken van de topman over.

1 uur geleden
EU-hof: geen compensatie reiziger voor repatriatievlucht corona

LUXEMBURG (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hoeven passagiers die aan het begin van de coronapandemie strandden niet te compenseren voor de kosten van een repatriatievlucht. Dat heeft het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechtbank van de Europese Unie, besloten. Een Oostenrijks echtpaar had dat geëist.

2 uur geleden
Kifid: bank mag rekening niet zonder reden opzeggen

DEN HAAG (ANP) - Een bank kan een rekening van een klant niet zomaar opzeggen zonder toe te lichten waarom. Simpelweg verwijzen naar de antiwitwasregels is niet voldoende, heeft de geschillencommissie van het in de financiële sector belangrijke klachteninstituut Kifid bepaald.

3 uur geleden
Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

3 uur geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

3 uur geleden