Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelersvakbond VVCS zet in op financiële bewustwording

Spelersvakbond VVCS zet in op financiële bewustwording

GOUDA (ANP) - Vakbond voor profvoetballers VVCS zegt zich te gaan inzetten voor "financiële bewustwording en coaching" van spelers. Dat gebeurt nadat volgens de bond uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een meerderheid van de onderzochte groep dat wil. De conclusie van het onderzoek was echter ook dat financiële problemen onder actieve en voormalige profs in Nederland veel minder voorkomen dan onder de rest van de bevolking.

Uit het onderzoek blijkt wel dat 50 procent van de actieve spelers en 65 procent van de voormalige spelers een gebrek aan begeleiding bij hun persoonlijke financiën ondervindt.

Uit het buitenland komen meer zorgwekkende berichten over voormalige topsporters, hetgeen aanleiding was voor het onderzoek. Daar zou een groter deel van de ex-profs binnen vijf jaar na het beëindigen van hun loopbaan in zware financiële problemen verkeren.

Het onderzoek werd in opdracht van de VVCS en met medewerking van de Stichting Contractspelersfonds KNVB (CFK) onder ruim 2000 (ex-)profvoetballers uitgevoerd. Het is het eerste Nederlandse onderzoek over dit onderwerp. Schrijver is Wouter Rodenburg (1997), die volgens de VVCS hiermee zijn Master voltooide aan de Universiteit van Utrecht.

Meer uit Voetbal

Heracles verhuurt Ouahim tot einde seizoen aan FC Sheriff Tiraspol

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo verhuurt Anas Ouahim tot het einde van het seizoen aan de Moldavische club FC Sheriff Tiraspol. In de huurdeal is een optie tot koop opgenomen.

8 minuten geleden
Voetbalsters tegen Italië, Noorwegen en Finland in EK-kwalificatie

NYON (ANP) - De voetbalsters van Oranje treffen Italië, Noorwegen en Finland in de kwalificatiereeks voor het EK van 2025. Dat heeft de loting in Nyon uitgewezen.

33 minuten geleden
Australische topvoetbalster Kerr beschuldigd van racistisch gedrag

LONDEN (ANP/RTR) - De Australische topvoetbalster Sam Kerr wordt in Engeland beschuldigd van het racistisch bejegenen van een politieagent. De 30-jarige speelster van Chelsea moet volgens Britse media volgend jaar februari voor de rechter verschijnen.

2 uur geleden
Ajax-aanvalster Weerden twee maanden uit de roulatie

AMSTERDAM (ANP) - De vrouwen van Ajax kunnen minstens twee maanden geen beroep doen op Ashleigh Weerden. De 24-jarige Amsterdamse heeft een knieoperatie ondergaan nadat ze half februari geblesseerd was geraakt tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-9).

3 uur geleden
Rangnick ook na EK bondscoach van Oranje-opponent Oostenrijk

WENEN (ANP) - Ralf Rangnick blijft ook na het komende EK aan als bondscoach van Oostenrijk. Dat heeft sportdirecteur Peter Schöttel gezegd tegen het Oostenrijkse persbureau APA. Oostenrijk neemt het in de zomer op het EK op tegen Oranje.

3 uur geleden
Arsenal-coach Arteta prijst zomeraanwinsten na eclatante zege

LONDEN (ANP/RTR) - De zomeraanwinsten van Arsenal hebben volgens coach Mikel Arteta een nieuwe dimensie gegeven aan de selectie van de Londense club. Dat stelde de manager na de 6-0-overwinning op Sheffield United in de Premier League van maandagavond.

3 uur geleden
Arsenal werkt met zes treffers aan doelsaldo in Sheffield

SHEFFIELD (ANP) - Arsenal heeft de uitwedstrijd tegen Sheffield United benut om aan het doelsaldo te werken. De club uit Londen zegevierde met 6-0, na een ruststand van 5-0.

15 uur geleden