Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelersvakbond: verklaring Jans een leugen

Spelersvakbond: verklaring Jans een leugen

CINCINNATI (ANP) - De racismezaak van trainer Ron Jans in de Verenigde Staten heeft weer een nieuwe wending gekregen. De Amerikaanse vakbond voor profvoetballers (MLSPA) beweert dat Jans zijn gewraakte uitlating helemaal niet heeft gedaan tijdens het meezingen van een liedje. De Nederlandse trainer van FC Cincinnati zou in de kleedkamer het in de VS zeer gevoelige woord 'nigger' hebben gebruikt, naar eigen zeggen terwijl hij een stukje tekst van een rapnummer meezong.

Volgens de spelersvakbond klopt dat niet. "Dat is volkomen onjuist, ondanks recente beweringen van de oud-coach", aldus de MLSPA. Jans diende dinsdag zijn ontslag in, nog voordat een onderzoek van de Amerikaanse bond is afgerond. "We zijn ongelooflijk teleurgesteld over de pogingen om de publieke opinie de afgelopen dagen te manipuleren met valse verhalen en strategisch lekken naar de pers", aldus de vakbond, die benadrukt dat Jans de grenzen heeft overschreden. "De oud-coach heeft met zijn gedrag de acceptabele normen ver overschreden."

De MLSPA beweert ook dat het niet klopt dat spelers een klacht hebben ingediend. "Deze opzettelijke leugens hebben geleid tot een nog giftigere sfeer, waarin de spelers worden misbruikt. Het waren duidelijk pogingen om de waarheid te manipuleren en degenen die dit onaanvaardbare gedrag wilden aanpakken te intimideren." Wat er precies is gebeurd, blijft echter onduidelijk.

"In mijn hoofd is de laatste 72 uur veel omgegaan. Over hoe dit zo ver heeft kunnen komen", zei Gerard Nijkamp, directeur van FC Cincinnati. Hij gaf dinsdag samen met voorzitter Jeff Berding een persconferentie. "Ik ken Ron als een open en eerlijke man, die transparant is. Hij is 'close' met de mensen met wie hij werkt, Ron wil verbinden", vervolgde Nijkamp. "Hier heeft hij te maken met andere mensen en een andere cultuur dan in Europa en Nederland. Ik denk dat alles te maken heeft met context. Dat neemt niet weg dat ik volledig achter de verklaring van FC Cincinnati sta. Over twee weken begint de competitie. Ik voel een grote verantwoordelijkheid nu om ervoor te zorgen dat we er dan met z'n allen staan en dat iedereen fris is in het hoofd."

Meer uit Voetbal

Voetbalster Van Dijk verruilt OH Leuven voor FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Voetbalster Nikée van Dijk speelt volgende seizoen voor FC Twente. De 20-jarige Nederlandse komt over van het Belgische OH Leuven en tekent in Enschede een contract tot de zomer van 2026.

6 minuten geleden
Henderson is terug op het trainingsveld bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder is hersteld van een rugblessure die hem bijna een maand aan de kant heeft gehouden. Trainer John van 't Schip neemt hem mogelijk op in zijn selectie voor het thuisduel van woensdagavond met Excelsior.

46 minuten geleden
Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

2 uur geleden
Internationaal politiecentrum monitort veiligheid EK voetbal

NEUSS (ANP/DPA) - De Duitse autoriteiten hebben een speciaal coördinatiecentrum opgetuigd in Neuss om de veiligheidssituatie te monitoren tijdens het EK voetbal van dit jaar. In het zogeheten International Police Cooperation Centre (IPCC) werken dan honderden Duitse en buitenlandse medewerkers.

2 uur geleden
Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

3 uur geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

5 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

6 uur geleden