Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelersvakbond: KNVB moet voor veilige werkomgeving zorgen

Spelersvakbond: KNVB moet voor veilige werkomgeving zorgen

HOOFDDORP (ANP) - De spelersvakbond VVCS is geschrokken dat er zondag bij de wedstrijd van FC Groningen tegen sc Heerenveen opnieuw een voetballer is belaagd door een toeschouwer. "Veldbestormers, bierdouches... Absurd! We wijzen als VVCS de KNVB nogmaals op de verplichting om voor een veilige werkomgeving voor spelers te zorgen", schrijft de VVCS op Twitter.

Groningen-verdediger Jetro Willems kreeg zondag een klap van een 'eigen' supporter toen hij probeerde boze fans te kalmeren. Er was in de slotfase van het duel met Heerenveen onrust ontstaan nadat een andere toeschouwer had geprobeerd het veld te betreden. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het duel voor ongeveer een kwartier stil omdat de situatie dreigde te escaleren.

Het geweld richting Willems zorgde voor veel ophef. De speler zelf bleef rustig, maar besloot maandag na overleg met de clubleiding wel aangifte te doen. De minderjarige jongen die ervan wordt verdacht dat hij Willems heeft geslagen, is na de wedstrijd aangehouden door de politie.

Zelf verantwoordelijk

De KNVB wil niet reageren op de opmerking van de spelersvakbond. Volgens de voetbalbond zijn clubs zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in hun stadions. FC Groningen kreeg vorige week nog een boete van 5000 euro van de KNVB, omdat in januari tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg (2-3) vanuit het publiek onder meer bekers bier op het veld werden gegooid. Een speler van Spakenburg werd daarbij geraakt. Het duel lag als gevolg daarvan een tijdje stil.

Vorige maand ging het ook al mis bij de wedstrijd van PSV tegen Sevilla in de Europa League. Een aanhanger van PSV kwam het veld op en viel de doelman van de Spaanse club aan. De 20-jarige man uit Roermond is veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Vorig jaar kreeg FC Twente-speler Vaclav Cerny in de wedstrijd tegen Heracles bij een opstootje een klap van een fan van Heracles.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden