Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelersvakbond bezorgd om vrouwenvoetbal

Spelersvakbond bezorgd om vrouwenvoetbal

BERN (ANP/DPA) - De internationale spelersvakbond FIFPro denkt dat de coronacrisis de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal verstoort. Zonder financiële ondersteuning van competities, clubs en speelsters wordt de situatie nijpend. "Als mondiale voetbalgemeenschap hebben wij de verantwoordelijkheid samen te komen en onze branche te beschermen", stelt Jonas Baer-Hoffmann, secretaris-generaal van de FIFPro.

Problemen van het vrouwenvoetbal ten opzichte van de mannen zijn onder meer het ontbreken van miljoenencontracten aan tv-gelden, het tekort aan sponsorinkomsten en de lagere salarissen, waardoor speelsters eerder in de problemen komen.

"Het ontbreken vaak van geschreven contracten, de korte looptijd van veel verbintenissen, het gemis van verzekeringen en afspraken met werkgevers zorgen er voor dat veel speelsters hun bron van inkomsten dreigen kwijt te raken", stelt de FIFPro, die al voor de coronacrisis zorgwekkende toestanden zag in het vrouwenvoetbal. "Het is hard gegaan met de ontwikkeling, van amateurisme, via semi-professionalisme naar hoe het nu gaat. Het is een lange weg geweest en het is moeilijk voor de speelsters om nu te zien dat de status waar ze zo hard voor geknokt hebben in gevaar is."

Volgen de FIFPro is de looptijd van spelerscontracten in het vrouwenvoetbal gemiddeld niet langer dan een jaar en zijn speelsters niet beschermd tegen verlies van inkomsten wanneer de competities niet worden hervat. De vakbond roept op tot meer investeringen in het vrouwenvoetbal en het creëren van "werkomgevingen waarin spelers niet worden uitgebuit en hun rechten worden gerespecteerd".

Meer uit Voetbal

Arsenal werkt met zes treffers aan doelsaldo in Sheffield

SHEFFIELD (ANP) - Arsenal heeft de uitwedstrijd tegen Sheffield United benut om aan het doelsaldo te werken. De club uit Londen zegevierde met 6-0, na een ruststand van 5-0.

9 uur geleden
Internazionale na zege op Genoa nog dichter bij landstitel

MILAAN (ANP) - Internazionale komt steeds dichter bij de twintigste landstitel uit de clubhistorie. De koploper van de Serie A bracht ook het thuisduel met Genoa tot een goed einde (2-1). De club heeft nu een voorsprong van 15 punten op het als tweede geklasseerde Juventus, dat zondag van Napoli verloor (2-1).

9 uur geleden
FC Groningen herpakt zich met zege bij FC Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - FC Groningen heeft zich hersteld van de nederlaag tegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker (2-1). Het elftal van trainer Dick Lukkien won in de Keuken Kampioen Divisie de uitwedstrijd bij FC Den Bosch, de nummer laatst van de ranglijst, met 4-1.

10 uur geleden
Steijn wilde De Vrij, Ziyech, Tagliafico en Lang naar Ajax halen

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig Ajax-trainer Maurice Steijn had Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico, Stefan de Vrij, Noa Lang, Jerdy Schouten en Isco graag naar Amsterdam gehaald. "Ik denk dat we dan nog gewoon om de titel hadden gespeeld", zei hij bij het programma Rondo van Ziggo Sport. "Hun komst was ook best realistisch geweest. Heel veel spelers willen graag voor Ajax spelen. Daar is eer te behalen, zeker na een derde plaats van vorig seizoen."

10 uur geleden
Competitieduel tussen KV Mechelen en Club Brugge niet overgespeeld

BRUSSEL (ANP/Belga) - Het Belgische Hof van Arbitrage (BAS) heeft beslist dat de competitiewedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge uit december niet wordt overgespeeld. Eerder kwamen de scheidsrechterscommissie en de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) tot dezelfde conclusie.

12 uur geleden
Coach van Real Sociedad droomt van magische avond met PSG

SAN SEBASTIAN (ANP) - Trainer Imanol Alguacil droomt al nachten over een magische avond waarop zijn Real Sociedad de baas wordt over Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. "Natuurlijk zijn we geen favoriet", stelde hij op een persconferentie. "Maar waarom zouden wij die fantastische ploeg niet kunnen uitschakelen? Die droom kan best wel eens werkelijkheid worden."

12 uur geleden
Berardi ondergaat achillespeesoperatie en mist EK met Italië

SASSUOLO (ANP) - Aanvaller Domenico Berardi van Sassuolo ondergaat dinsdag een operatie aan een gescheurde achillespees. De 29-jarige Italiaanse international komt waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie en mist ook het EK voetbal van komende zomer.

13 uur geleden