Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelersgroep Feyenoord verdeeld na verlenging loonmaatregel

Spelersgroep Feyenoord verdeeld na verlenging loonmaatregel

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord beleeft een onrustige aanloop naar de uitwedstrijd zondag tegen FC Twente. Twee dagen na de pijnlijke bekernederlaag bij sc Heerenveen (4-3) hebben de spelers van de directie te horen gekregen dat de eerdere loonmaatregel met vier maanden is verlengd. Binnen de Rotterdamse selectie is daarop verdeeld gereageerd. Een tegenvoorstel bleef uit.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen de selectie akkoord ging met een salarisverlaging voor zes maanden, was deze keer het draagvlak voor het loonoffer minder groot. Sommige spelers waren het ermee eens, anderen wezen een verlenging van de maatregel af en er waren ook Feyenoorders die niets van zich lieten horen. Het gebrek aan eensgezindheid was voor de clubleiding geen reden om af te zien van een hernieuwde korting op de spelerssalarissen.

Door de aanhoudende coronacrisis gaat het in financieel opzicht slecht met Feyenoord. De Rotterdamse club verliest alleen al aan omzet per thuiswedstrijd achter gesloten deuren ongeveer 9 ton. De directie mag vanwege de economische noodzaak de arbeidsvoorwaarden eenzijdig veranderen. Het andere personeel van Feyenoord, de stafleden en de directieleden stemden eerder al wel in met een verlenging van de loonmaatregel voor vier maanden. De clubleiding heeft nu deze salarisverlaging ook aan de selectie opgelegd.

Stapje terug

Voor Feyenoord is het belangrijk dat de club in alle geledingen een stapje terugdoet in de salarissfeer en dat zeker ook de spelers en trainers, de 'grootverdieners', daarin meegaan. De volksclub verkocht vorig jaar een kleine 30.000 seizoenkaarten. Ruim 7000 fans gaven daarbij aan dat ze hun geld niet terug hoefden te krijgen indien stadionbezoek er door de coronapandemie dit seizoen niet van zou komen. De overgrote meerderheid van de seizoenkaarthouders kan echter nog wel een groot deel van de kosten terugvorderen. Feyenoord hoopt dat ze dat niet gaan doen en een collectieve salarisverlaging is dan in dit kader een belangrijk signaal naar het legioen.

De vakbonden in het betaald voetbal hebben voor de salarisreductie een progressieve staffel afgesproken, van 2,5 tot maximaal 20 procent. Feyenoord heeft de onderste staffel gematigd en aan de bovenkant juist een trede toegevoegd. "Hierdoor worden de laagste salarissen net iets minder gekort, maar leveren werknemers met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen juist nog eens extra in", liet algemeen directeur Mark Koevermans na de eerste loonmaatregel weten. "Zo dragen de sterkste schouders nog nadrukkelijker de zwaarste lasten."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Keeper Krul met Norwich City terug in Premier League

NORWICH (ANP) - Doelman Tim Krul keert met Norwich City terug in de Premier League. De 'Canaries' zijn zeker van promotie naar de hoogste voetbalklasse in Engeland door het gelijkspel van Swansea City, de nummer 3 van het Championship, tegen Wycombe Wanderers (2-2).

1 uur geleden
Zidane: ik ben dus toch niet zo'n rampzalige trainer

MADRID (ANP) - Trainer Zinedine Zidane van Real Madrid kreeg dit seizoen heel wat kritiek, maar in de beslissende fase van het seizoen staat zijn elftal wel in de halve finales van de Champions League en doet het volop mee in de strijd om de Spaanse titel. "Ik denk dat ik dus toch niet zo'n rampzalige trainer ben", zei Zidane een dag voor de uitwedstrijd in La Liga tegen Getafe. "Al weet ik ook dat ik zeker niet de beste coach ben."

1 uur geleden
Geblesseerde Ronaldo ontbreekt bij Juventus tegen Atalanta

TURIJN (ANP) - Vedette Cristiano Ronaldo van Juventus kan zondag niet meespelen in de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo. De Portugese aanvaller kampt met een spierblessure, meldde coach Andrea Pirlo.

2 uur geleden
Keeper Vermeer vertrekt plots bij Los Angeles FC

LOS ANGELES (ANP) - Kenneth Vermeer heeft vlak voor aanvang van het nieuwe seizoen in het Amerikaanse profvoetbal zijn contract bij Los Angeles FC ingeleverd. De club uit de Major League Soccer meldde op zijn website dat er sprake is van wederzijds goedvinden.

7 uur geleden
Coach Tuchel wil spelers stem geven bij aankopen Chelsea

LONDEN (ANP/RTR) - Trainer Thomas Tuchel van Chelsea wil zijn belangrijkste spelers betrekken bij het transferbeleid. Zij moeten een stem hebben bij het bepalen welke spelers de club wil kopen.

7 uur geleden
Leipzig verspeelt punten tegen Hoffenheim

LEIPZIG (ANP) - RB Leipzig heeft vrijdag in de Bundesliga 2 punten verspeeld tegen Hoffenheim. Op eigen veld kwam de nummer 2 niet verder dan 0-0. Het verschil met Bayern München is nu 4 punten. De koploper krijgt zaterdag de kans in het duel bij VfL Wolfsburg verder uit te lopen.

18 uur geleden
Cambuur officieus gepromoveerd na winst op Helmond Sport

LEEUWARDEN (ANP) - SC Cambuur is vrijdag officieus gepromoveerd naar de Eredivisie. Het elftal van trainer Henk de Jong won in eigen huis van Helmond Sport, 4-1. Het lijkt nu zeker dat de Friezen in de Keuken Kampioen Divisie bij de eerste twee eindigen.

19 uur geleden