Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spelen konden voor baanrenster Braspennincx al niet meer stuk

Spelen konden voor baanrenster Braspennincx al niet meer stuk

IZU (ANP) - Baanwielrenster Shanne Braspennincx is zaterdag op de Olympische Spelen uitgeschakeld in de kwartfinales van het sprinttoernooi. De Duitse Emma Hinze was in twee heats te sterk voor de Brabantse. "De Spelen konden al niet meer kapot", zei ze, doelend op haar gouden medaille van het onderdeel keirin. Helemaal klaar is ze trouwens niet. "Ik moet morgen de finale rijden om de plaatsen 5 tot en met 8. Ik had het liever vandaag afgerond, maar moet helaas nog een nachtje wachten."

De 30-jarige Brabantse van origine trof met Hinze de regerend wereldkampioene. "Ik ben op waarde geklopt. Ik heb geen fouten gemaakt. Er was niets op mijn tactiek aan te merken, ze was gewoon sterker."

Donderdag won ze de keirin en was het voor haar aanvankelijk amper te bevatten dat ze zich voortaan olympisch kampioene mag noemen. Een dag later al begon haar sprinttoernooi. "Ik moest er heel erg in komen. Die 200 meter in de kwalificaties was ook lang niet mijn pr."

Maar ze overleefde twee rondjes op vrijdag en was zaterdag in de achtste finales te sterk voor de Oekraïense Olena Starikova. "Zo stond ik toch in de kwartfinales en dacht ik: nou wordt het misschien nog leuk. Maar dan stuit je op een hele goede Hinze die hier elke dag beter is gaan rijden. Het is wel balen. Het liefste kom je natuurlijk terug voor de halve finales."

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

6 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

6 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

7 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

7 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

8 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. België, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

8 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

8 uur geleden