Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speeltuin toegankelijker voor gehandicapt kind

Speeltuin toegankelijker voor gehandicapt kind

DEN HAAG (ANP) - Gehandicapte kinderen moeten makkelijker terechtkunnen op speelplaatsen. Om dat te bereiken, slaan betrokkenen de handen ineen.

Verantwoordelijk minister Hugo de Jonge ondertekent dinsdag in Den Haag samen met de zogenoemde minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink het SamenSpeelAkkoord. Deze overeenkomst moet ervoor zorgen dat speeltuinen in Nederland toegankelijker worden voor gehandicapte kinderen. Nu kan bij slechts een op de tien speelplaatsen iedereen terecht.

De minister, Brink en kinderen reizen dinsdagmiddag met de tram naar het stadhuis van Den Haag om daar samen een puzzel op te lossen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Uitspraak over doodsteken Amerikaanse studente

ROTTERDAM (ANP) - De 24-jarige Joël S. hoort woensdag hoe de rechtbank in Rotterdam over hem oordeelt na het doodsteken van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim. Hij heeft bekend dat hij zijn 21-jarige huisgenote doodstak in het studentenhuis in Rotterdam op 12 december vorig jaar. Hij zei dat hij er zich niks meer van kan herinneren en niet weet waarom hij dat deed. In de maanden ervoor ging het slecht met hem en had hij last van hallucinaties.

over 46 minuten
Kabinet trekt knip voor verkeersveiligheid

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is bereid de komende tien jaar een half miljard euro extra te steken in de aanpak van gevaarlijke situaties op Nederlandse wegen. Dat geld gaat naar gemeenten en provincies als ze zelf ook flink investeren in verkeersveiligheid

13 minuten geleden
7000ste soldatenfoto Margraten gevonden

MARGRATEN (ANP) - Afgelopen weekend is het 7.000ste foto gevonden van een gesneuvelde Amerikaanse soldaat die begraven ligt op de oorlogsbegraafplaats in het Limburgse Margraten. Dat maakte de de organisatie van De Gezichten van Margraten woensdag bekend.

1 uur geleden
Palmen treedt terug als wethouder Brunssum

BRUNSSUM (ANP) - De omstreden Brunssumse wethouder Jo Palmen trekt zich per 25 december terug. Dat heeft Palmen dinsdag laten weten in een brief aan de gemeenteraad.

7 uur geleden
Minder illegaal vuurwerk gevonden dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Opsporingsdiensten hebben tot nu toe ruim 38.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De teller staat nog niet zo hoog als vorig jaar rond deze tijd, maar wel hoger dan de jaren daarvoor. Dat blijkt uit de Vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie.

10 uur geleden
'Drugs in pindakaas met post mee: 2 ton winst'

UTRECHT (ANP) - Twee 25-jarige mannen die drugs in potten pindakaas en wenskaarten verstopten en per reguliere post de hele wereld rondstuurden, hebben daarmee volgens het Openbaar Ministerie bijna twee ton aan illegale winst behaald. Het OM wil dat geld van hen afpakken en diende daartoe dinsdag een vordering in bij de rechtbank in Utrecht van 194.000 euro.

10 uur geleden
'Minder ongelukken door snorfiets op rijbaan'

AMSTERDAM (ANP) - Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan leidt in Amsterdam tot een verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer. Dat constateert de gemeente na een eerste evaluatie. Zo is het aantal ongevallen met letsel waarbij een snorfietser was betrokken sterk gedaald. Vorig jaar werden in de periode april tot oktober nog honderd ongelukken geregistreerd, dit jaar staat de teller op 29 in hetzelfde tijdsbestek.

11 uur geleden