Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speeltuin toegankelijker voor gehandicapt kind

Speeltuin toegankelijker voor gehandicapt kind

DEN HAAG (ANP) - Gehandicapte kinderen moeten makkelijker terechtkunnen op speelplaatsen. Om dat te bereiken, slaan betrokkenen de handen ineen.

Verantwoordelijk minister Hugo de Jonge ondertekent dinsdag in Den Haag samen met de zogenoemde minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink het SamenSpeelAkkoord. Deze overeenkomst moet ervoor zorgen dat speeltuinen in Nederland toegankelijker worden voor gehandicapte kinderen. Nu kan bij slechts een op de tien speelplaatsen iedereen terecht.

De minister, Brink en kinderen reizen dinsdagmiddag met de tram naar het stadhuis van Den Haag om daar samen een puzzel op te lossen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Minder water uit de kraan door extreem verbruik in oosten land

ARNHEM (ANP) - In Gelderland en Overijssel komt op een flink aantal plekken minder water uit de kraan, omdat het waterverbruik sinds zaterdag extreem hoog is. Dat meldt waterbedrijf Vitens, dat de klanten dringend oproept om geen zwembadjes te vullen, de tuin niet te sproeien en zo kort mogelijk te douchen. Ook het gebruik van de wasmachine overdag en het wassen van de auto moet even wachten.

2 uur geleden
Twee gewonden, drie aanhoudingen bij schietincident Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De politie heeft drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een schietincident in een woning aan de Lammensstraat in Vlissingen. Daarbij zijn twee mannen van 23 en 25 jaar uit Goes en Vlissingen gewond geraakt.

2 uur geleden
Pinksteren begint warm en eindigt zomers

AMSTERDAM (ANP) - Deze Pinksteren schijnt volop de zon weer en op pinkstermaandag wordt het zelfs zomers warm. Dat meldt Weeronline. Vanaf dinsdag stijgt de temperatuur verder. In de loop van de week volgt mogelijk een weeromslag en neemt de kans op koeler weer met buien toe.

3 uur geleden
'Coronavrij' Aruba wil snel weer toeristen ontvangen

WILLEMSTAD (ANP) - Volgens de Arubaanse regering is het eiland 'coronavrij' nu de laatste patiƫnt met corona uit het ziekenhuis is ontslagen. Minister van Toerisme Dangui Oduber ziet hierin een kans voor het eiland om zo snel mogelijk weer toeristen te kunnen ontvangen.

8 uur geleden
Zwaargewonde na mogelijke explosie in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem is een bewoner van een woning aan de Vrijheidsweg ernstig gewond geraakt na een mogelijke explosie. Het incident in het zuidoosten van de stad vond rond 01.20 uur plaats. Het slachtoffer is afgevoerd naar het ziekenhuis maar was wel aanspreekbaar, aldus de politie.

8 uur geleden
Gewonden en twee aanhoudingen bij schietpartij in Rotterdam-Noord

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Noord zijn zaterdagavond twee mensen neergeschoten. De politie heeft twee verdachten aangehouden. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost.

10 uur geleden
Onderzoek naar mogelijk lekken door advocaat aan Taghi

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse deken Evert-Jan Henrichs gaat onderzoek doen naar de beschuldigingen aan het adres van advocaat Khalid Kasem. Hij zou in 2015 vertrouwelijke informatie uit een lopende strafzaak hebben doorgespeeld aan de organisatie van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. Een woordvoerder van de Orde van Advocaten bevestigt het onderzoek, na berichtgeving van het AD.

15 uur geleden