Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speciekuip gevonden bij zoektocht naar vermiste loodgieter

Speciekuip gevonden bij zoektocht naar vermiste loodgieter

NIEUW-VOSSEMEER (ANP) - De politie heeft bij de zoektocht naar de vermiste Belgische loodgieter Johan van der Heyden een speciekuip met beton gevonden in het Rijn-Scheldekanaal bij het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Eerder had de politie gemeld dat het lichaam van Van der Heyden mogelijk in stukken was gesneden en dat zijn stoffelijke resten daarna zouden zijn vervoerd in een speciekuip.

De stoffelijke resten zouden daarna mogelijk vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal zijn gegooid of in het buitengebied van Steenbergen zijn gedumpt. De speciekuip die donderdag uit het water is gehaald wordt zo snel mogelijk naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht. Dat gaat de kuip en de inhoud onderzoeken. De familie van Van der Heyden is van de vondst op de hoogte gesteld.

Sinds de avond van zondag 2 juni vorig jaar was er niets meer vernomen van Van der Heyden. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met de man is gebeurd.

Hoofdverdachten in de zaak zijn Nicki S. (31) en zijn Belgische vriendin Wanda, die de 56-jarige Belg zouden hebben gegijzeld in Zoersel in Belgiƫ en hem in zijn eigen bestelbus naar Steenbergen zouden hebben gebracht. Mogelijk wilden ze hem bestelen.

Meer uit Binnenland

Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

50 minuten geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

1 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

4 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

6 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

6 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

6 uur geleden
Weggebruikers kunnen via Utrechtsebaan (A12) Den Haag weer uit

DEN HAAG (ANP) - Een deel van de A12 is vrijgegeven. Auto's kunnen via die weg Den Haag weer uit, meldt de politie zaterdagavond na de blokkade van Extinction Rebellion op de A12.

7 uur geleden