Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Specialistische eenheden ingezet bij instorting parkeergarage

Specialistische eenheden ingezet bij instorting parkeergarage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn verschillende specialistische eenheden van hulpdiensten aanwezig bij de parkeergarage waarvan alle hellingen zijn ingestort. Onder meer leden van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) van de brandweer zijn op locatie, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Deze teams worden ingezet bij complexe incidenten, zoals de instorting van gebouwen waarbij mogelijk nog slachtoffers onder het puin liggen, is te lezen op de website van de brandweer.

Veiligheidsregio Utrecht meldt dat er ook een droneteam is en dat er speurhonden worden ingezet.

Alle hellingen van de zes verdiepingen tellende parkeergarage zijn ingestort. Dit zijn de op- en afritten tussen de verschillende verdiepingen. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn. Het pand is mogelijk onveilig om te betreden. Een woordvoerder van de veiligheidsregio meldde eerder dat er grote brokstukken loshangen aan het plafond.

Meer uit Binnenland

Minder treinen op meerdere trajecten door kapotte sporen

UTRECHT (ANP) - Door defecten aan het spoor rijden er op meerdere trajecten minder treinen. Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er de rest van de dag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, meldt spoorbeheerder ProRail. De wissel wordt in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd.

1 minuut geleden
Inspectie ontevreden over ondersteuning scholieren

UTRECHT (ANP) - Op veel scholen is de extra ondersteuning van leerlingen die daaraan behoefte hebben niet goed genoeg, constateert de onderwijsinspectie. De organisatie deed onderzoek op tweehonderd scholen in het primair onderwijs, tachtig in het (voortgezet) speciaal onderwijs en bij 111 afdelingen van voortgezet onderwijs en praktijkscholen.

2 minuten geleden
NiNsee: Bosma alleen welkom bij herdenking 1 juli na 'reflectie'

AMSTERDAM (ANP) - Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) wil dat Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma nadenkt over zijn uitspraken over het slavernijverleden die hij in zijn vorige rol als PVV-Kamerlid deed. Voorzitter Linda Nooitmeer vraagt Bosma "te reflecteren" en "een gebaar" te maken. Als hij weigert dat te doen, moet hij een vervanger sturen naar de kranslegging tijdens de nationale herdenking van het slavernijverleden op 1 juli.

49 minuten geleden
Vader (59) die dochter (38) neerstak in Uden langer vast

DEN BOSCH (ANP) - De 59-jarige man uit Erp die dinsdagmiddag 11 juni zijn dochter (38) neerstak in Uden, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. De vrouw raakte zwaargewond, zij ligt nog altijd in het ziekenhuis, aldus het OM.

50 minuten geleden
Instroom van nieuwe asielzoekers is nu wat lager dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Na een lange piek in het aantal asielaanvragen is het de laatste weken wat rustiger geworden. De instroom lag afgelopen week lager dan in dezelfde week vorig jaar. Ook de twee weken ervoor was het aantal asielaanvragen op jaarbasis gedaald. De wekelijkse cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid geven daar geen verklaring voor.

51 minuten geleden
Slachtoffers fatbike-ongeluk Breda 8 en 13 jaar oud

BREDA (ANP) - De twee kinderen die zaterdag gewond raakten bij een ongeluk met een fatbike in Breda, zijn meisjes van 8 en 13 jaar oud. Dat meldt de politie. Het meisje van 8 werd zaterdag met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, het 13-jarige slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

1 uur geleden
Taakstraf voor verwonden militair Irak door ongecontroleerd schot

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft een 25-jarige (ex-)militair uit Baarn een taakstraf van 140 uur opgelegd, omdat hij in Erbil in Irak een andere militair met een onbedoeld schot ernstig heeft verwond. Volgens de rechtbank heeft de man met een reeks fouten de dienstvoorschriften overtreden en de veiligheidsmaatregelen genegeerd.

1 uur geleden